• بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • کلاب تخصصی تی‌بورس
    • سامانه اعضای کلاب
    • نحوه عضویت در کلاب
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای
کالج تی‌بورس
  • بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • کلاب تخصصی تی‌بورس
    • سامانه اعضای کلاب
    • نحوه عضویت در کلاب
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
مجله آموزشی کالج تی‌بورس

وبلاگ

کالج تی‌بورس > بلاگ > ارز دیجیتال > آموزش معاملات فیوچرز؛ راهی لغزنده اما سریع برای سودآوری+[آموزش فیوچرز صرافی کوینکس]

آموزش معاملات فیوچرز؛ راهی لغزنده اما سریع برای سودآوری+[آموزش فیوچرز صرافی کوینکس]

23 آبان 1400
ارسال شده توسط پردیس صدقی
ارز دیجیتال
معاملات فیوچرز(future) | کالج تی بورس

راهنمای مطالب مقاله معاملات فیوچرز

مقدمه‌ای از معاملات فیوچرز یا آتی

اگر در بازارهای مالی جهانی فعالیت داشته باشید، احتمالا واژه معاملات فیوچرز به گوشتان خورده‌ است و بخواهید بدانید منظور از فیوچرز چیست. معاملات فیوچرز (future) یا آتی به ‌طور معمول در بازارهای معاملات مالی، ویژگی‌های خاص خود را دارند که آن‌ها را از دیگر معاملات متمایز می‌کند.

در معاملات فیوچرز، معامله گران قادرند حتی بدون داشتن تمام سرمایه مورد نیاز برای معاملات در حساب خود، طبق پیش‌بینی از قیمت آینده رمز ارز مد نظر و استفاده از اهرم در معاملات فیوچرز، برای خرید یا فروش آن اقدام کنند.
در این مقاله قصد داریم معاملات آتی را در حالت کلی معرفی کنیم. با ویژگی‌هایی مانند مدیریت ریسک، معاملات در موقعیت معکوس، استفاده از اهرم و … در معاملات آتی ارزهای دیجیتال آشنا شویم. سپس برای یادگیری بیشتر نحوه معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس را بررسی می‌کنیم.

معاملات فیوچرز یا آتی چیست؟

معاملات آتی قراردادی است که بین دو نفر در زمان حال و یا گذشته منعقد شده ولی زمان سررسید آن در آینده هست. یک دارایی مشخص، درزمانی مشخص و با قیمتی مشخص که به توافق طرفین قرارداد رسیده است معامله می‌شود. با استفاده از معاملات آتی می‌توان از نوسانات بازار در امان ماند. زیرا از ریزش قیمت ها هم می توان سود کسب کرد.

مثالی از معاملات آتی

فرض کنید یک تولیدکننده پوشاک قصد دارد برای شروع سال تحصیلی جدید، لباس فرم را به مدارس تحویل دهد. او می‌تواند برای انجام این کار، با معاملات آتی، پارچه موردنیاز خود را با قیمت مشخص خریداری کرده و در زمان مشخص تحویل بگیرد. تولیدکننده به‌جای نگرانی از اتفاقاتی که ممکن است روی قیمت پارچه موردنظر تأثیر بگذارند، بر روی دیگر جنبه‌های پروژه خود تمرکز می‌کند. این حالت برای فروش کالا هم صادق است.

معاملات فیوچرز در ارزهای دیجیتال

در معاملات اسپات (Spot) شما هیچ‌گاه سرمایه‌ خود را از دست نمی‌دهید. مگر آنکه قیمت آن به صفر برسد که خیلی منطقی نیست. اگر شما ۱۰۰ واحد اتریوم خریداری کنید، قیمت آنچه بالا برود چه پایین بیاید شما ۱۰۰ اتریوم خواهید داشت. فقط با توجه به نوع پوزیشن معاملاتی، مقدار سرمایه‌ی شما تغییر می‌کند. در صورت بالا رفتن قیمت اتریوم، مقدار ریالی یا دلاری یک واحد سرمایه‌ شما بیشتر خواهد شد و در صورت افت قیمت، سرمایه‌ شما کمتر خواهد شد.
برای انجام معاملات آتی در ارزهای دیجیتال که به معاملات فیوچرز (future) معروف هستند، در ابتدا لازم است در صرافی مد نظر خود، یک حساب کاربری با ایمیل خود ایجاد نمایید. سپس باید حساب فیوچرز خود را شارژ نمایید. پس از شارژ کردن حساب خود می‌توانید معامله خود را آغاز کنید.
امکان معاملات فیوچرز در صرافی‌های داخلی وجود ندارد. صرافی‌های بین‌المللی مانند بایننس (Binance)، کوکوین (KuCoin)، کراکن (Kraken) و کوینکس (CoinEx) و… از معاملات فیوچرز پشتیبانی می‌کنند. برای فعالیت در صرافی کوینکس و کوکوین (فعلاً بدون نیاز به تغییر IP فعالیت می‌کنند) جهت امنیت بیشتر از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.
بازارهای فیوچرز نقدینگی زیاد با حجم تریلیون دلاری ماهانه ارائه می‌دهند. نقدینگی قوی آن از روند کشف قیمت پشتیبانی می‌کند. این به معامله گران امکان انجام معاملات در بازار را با ‌سرعت بالا می‌دهد. بازار با نقدینگی بالا معمولاً با ریسک کمتری همراه است. در این بازارها همیشه شخصی وجود دارد که طرف دیگر موقعیت معین را در اختیار داشته باشد. در این بازارها معامله گران کمتر دچار لغزش می‌شوند.

معاملات فیوچرز (future) صعودی و نزولی | کالج تی بورس
تفاوت معاملات Short و Long

معاملات Long و Short

در معاملات فیوچرز، شما هم از بالا رفتن قیمت می‌توانید سود کنید و هم از پایین آمدن قیمت. به عبارتی شما قادر به انجام معاملات دوطرفه هستید. همه‌ چیز بستگی به دانش اقتصادی و قدرت تحلیل شما دارد. فرض کنید شما به این نتیجه رسیده‌اید که ارز اتریوم با قیمت واقعی خود معامله نمی‌شود. به‌ اصطلاح حباب دارد پس احتمالاً تا ۳ ماه آینده ریزش می‌کند و یا شروع به رشد می‌کند.
اگر احتمال دهید که قیمت اتریوم تا ۳ ماه آینده بالا می‌رود می‌توانید یک معامله خرید یا long position  باز کنید. درصورتی‌که بازار طبق پیش‌بینی شما حرکت کرد، شما سود خواهید کرد.

البته همین حالت برای پایین آمدن قیمت هم صدق می‌کند. یعنی اگر بازار برخلاف آنچه تصور کرده بودید روند نزولی در پیش گیرد شما متحمل ضرر خواهید شد. تحلیل‌گر دیگری پیش‌بینی کرده است تا ۳ ماه آینده قیمت اتریوم نزول کند. او یک معامله فروش یا short position باز می‌کند و اگر پیش‌بینی درست باشد سود می‌برد.

ضریب اهرم در فیوچرز چیست؟

یکی از دلایلی که بسیاری افراد در مقایسه با دیگر دارایی‌های مالی، جذب بازار ارز دیجیتال می‌شوند، لورج یا همان اهرم است. ضریب اهرم را مثل وامی در نظر بگیرید که صرافی در اختیار شما گذاشته است. در معاملات فیوچرز درصورتی‌که از قابلیت لوریج یا اهرم استفاده کنید، سرمایه، سود و ضرر شما به همان اندازه بیشتر می‌شود.
لیکوئیدی یک خطر بی‌منطق نیست که ناگهان شما را زمین‌گیر کند و سرمایه شما را تمام کند. لیکوئیدی یکی از شرایطی است که در معامله فیوچرز آن را می‌پذیرید.  برای جلوگیری از لیکوئید شدن تنها لازم است اهرمی منطقی و حساب‌شده بگذارید و در کنار آن پشتوانه مالی پوزیشن خود را نیز با اهرمتان تنظیم کنید.

هر چه اهرم بالاتر برود برای پایین‌تر آمدن سطح لیکوئیدی نیازمند مبلغ بیشتری در حساب خود هستید پس اهرمتان را با توجه به موجودیتان تنظیم کنید.

مفهوم اهرم در بازار فیوچرز future | کالج تی بورس
مفهوم اهرم در معاملات فیوچرز

معاملات بدون اهرم و اهرم‌ دار در فیوچرز چیست؟

مفهوم اهرم را با یک مثال ابتدا برای معامله بدون اهرم و سپس معامله با اهرم برای شما روشن خواهیم کرد. فرض کنید با هزار دلار، ۲ واحد اتریوم را در قیمت ۵۰۰ دلار خریداری کرده‌اید. تحلیل کرده‌اید که قیمت به ۵۵۰ دلار خواهد رسید و شما در آن نقطه قصد فروش دارید. اگر بازار طبق تحلیل شما پیش رود و به قیمت ۵۵۰ دلار برسد، شما می‌توانید با ۱۰ درصد سودی که کسب کرده‌اید از بازار خارج شوید. اما اگر بازار برخلاف تحلیل شما حرکت کرد و شما در قیمت ۴۵۰ دلار بفروشید، ۱۰ درصد ضرر خواهید کرد.

درصورتی‌که بخواهید از اهرم یا لوریج در معاملات فیوچرز ( future) استفاده کنید قضیه متفاوت است. فرض کنید که با هزار دلار سرمایه‌ اولیه و با استفاده از لوریج ۱۰، قصد خرید دو واحد اتریوم را دارید. در این‌صورت می‌توانید با هزار دلار سرمایه معامله‌ای به ارزش ۱۰ هزار دلار را داشته باشید و قاعدتاً به‌جای ۱۰ درصد سود ۱۰۰ درصد سود خواهید کرد، اما یادتان باشد قرار نیست همیشه خوش‌شانس باشید.

 چون ممکن است به علت استفاده از اهرم به‌جای ۱۰ درصد ضرر متحمل ۱۰۰ درصد ضرر شوید که البته پیش از آن صرافی، معامله شما را مسدود خواهد کرد.

معاملات فیوچرز (futures) | کالج تی بورس
معاملات فیوچرز (future) با اهرم و بدون اهرم

ریسک در معاملات فیوچرز چیست؟

بدون آموزش دیدن و کسب اطلاعات به‌هیچ‌وجه وارد بازار فیوچرز (future) نشوید. زیرا مارکت فیوچرز در کنار تمام سودهایی که می‌دهد می‌تواند ضرری را به شما تحمیل کند که نمی‌توانید تصور کنید. مبالغ سنگینی در نوسانات مارکت فیوچرز از بین می‌رود. اگر 1. مدیریت سرمایه را رعایت کنید. 2. از اهرم‌های سنگین و با ریسک زیاد استفاده نکنید. 3. استراتژی داشته باشید. 4. اخبار فاندامنتال ارز مدنظر را دنبال کنید. 5. در تحلیل تکنیکال به مهارت مناسب برسید، می‌توانید در فیوچرز سود کنید.

معامله فیوچرز (future) در صرافی کوینکس

در صورت ثبت سفارش مارکت، معامله‌ شما فوراً در لیست معاملات باز در قسمت Positions قرار می‌گیرد. برای توضیح موارد ذکرشده در این لیست باید گفت که خط سبز رنگ که سمت چپ قرارگرفته است نشان‌دهنده‌ نوع موقعیت است. یعنی ما موقعیت Long یا خرید بازکرده‌ایم.

فیوچرز future در صرافی کوینکس
نحوه انجام معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس

CRVUSDT Perpetual:

نشان‌ دهنده‌ رمز ارز معامله‌شده و نوع معامله است که در اینجا long است

10X:

به لوریج انتخابی شما اشاره دارد.

  • معاملات Cross:

    با انتخاب کراس درواقع شما به صرافی اجازه داده‌اید که هم از دیگر معاملات باز شما و هم سرمایه‌ اصلی برداشت کند و تا وقتی کل سرمایه‌ شما از بین نرود معامله شما به علت لیکوئید شدن بسته نمی‌شود.

    درواقع لیکوئید شدن شما وقتی اتفاق می‌افتد که کل سرمایه‌ شما از بین برود. دارایی شما که درگیر در همان معامله است، دارایی ‌های شما در دیگر معاملات باز (باقی معاملات باز شما نیز لیکوئید خواهند شد) و همچنین سرمایه اصلی باقی‌مانده شما در حساب فیوچرز (future) صرافی.

  • معاملات Isolated:

    اگر در حالت Isolated یک موقعیت خرید یا فروش بازکنید و لیکوئید شوید فقط دارایی که در آن موقعیت درگیر شده است از بین می‌رود و باقی سرمایه‌تان در امان خواهد بود و صرافی به معاملات باز دیگر و دارایی شما در فیوچرز (future) کاری ندارد.

Amount:

تعداد واحد ارز خریداری‌شده است.

PNL در معاملات:

به سود یا ضرر تحقق‌ نیافته اشاره دارد، سود یا ضرری که در حین باز بودن معامله تغییر می‌کند. می‌توان با بستن معامله، سود و یا ضرر تحقق‌ نیافته را به سود و ضرر تحقق ‌یافته تبدیل کرد.

Avg Price:

قیمتی است که با آن وارد معامله شده‌اید.

Liq.Price:

به قیمتی اشاره دارد که درصورتی‌ که بازار به آن برسد، معامله‌ شما با توجه به لوریج و حجمی که باز کردید، لیکوئید شده و معامله‌ شما بسته می‌شود.

Mark Price:

قیمت لحظه‌ای رمز ارز را نشان می‌دهد.

Margin Ratio:

هرچه این عدد به ۱۰۰ نزدیک‌تر شود احتمال لیکوئید شدن شما بیشتر می‌شود.

Take Profit:

نشان‌دهنده‌ حد سود شما است. در توضیحات این مورد آمده است که با انتخاب این رقم برای حد سود، شما به مبلغی که با رنگ سبز مشخص کرده است دست خواهید یافت.

 Stop Loss:

نشان‌دهنده‌ حد ضرر شما است. در توضیحات این مورد آمده است که با انتخاب این رقم به‌عنوان حد ضرر، شما متحمل مبلغی که با رنگ قرمز مشخص کرده است خواهید شد.

با کلیک بر روی TP/SL که در تصویر نیز مشخص‌شده است می‌توانید حد سود و حد ضرر مشخص کنید.

حد سود و حد ضرر به بستن موقعیت باز ختم می‌شود. با مشخص کردن حد سود به صرافی می‌گویید که چنانچه قیمت به این مقدار رسید موقعیت خرید یا فروش من را با همین میزان سود ببند. اما با مشخص کردن حد ضرر درواقع صرافی متوجه می‌شود که شما دیگر نمی‌خواهید بیش از این مقدار ضرر کنید (احتمالاً تحلیلی که انجام داده بودید یا اشتباه بوده یا مسیر بازار به دلایل مختلف تغییر کرده است) درنتیجه صرافی موقعیت باز شما را می‌بندد.

معاملات فیوچرز futures | کالج تی بورس
اصطلاحات مهم در هنگام انجام معاملات فیوچرز (future)

Limit:

روش ثبت سفارش محدود (Limit) صرافی رمز ارز شما را در قیمتی که وارد کردید و یا قیمتی بهتر به فروش می‌رساند. به‌عبارتی‌دیگر اگر شما قصد فروش رمز ارز خود را در قیمت ۵۰۰ دلار ثبت کرده‌ باشید و صرافی بتواند آن را در قیمت ۵۰۱ دلار به فروش برساند این کار را می‌کند.

Market price:

حجم مدنظر را به قیمت لحظه‌ای معامله می‌کند.

Stop Limit:

این نوع ثبت سفارش شباهت زیادی به سفارش لیمیت اردر یا سفارش محدود دارد. با این تفاوت که در سفارش توقف محدود ما یک شرط را هم در معامله لحاظ می‌کنیم. درواقع برای فعال کردن سفارش، یک شرط را می‌گذاریم. به زبان ساده به صرافی می‌گوییم اگر قیمت به‌شرط ما رسید سفارشی که وارد کرده‌ایم ثبت شود. به‌عنوان‌ مثال شما به صرافی می‌گویید اگر قیمت اتریوم به ۵۰۰ دلار رسید، اتریوم من را در قیمت ۴۹۹ دلار به فروش برسان.

Stop Market:

در این روش به صرافی می‌گوییم وقتی‌که قیمت به Stop Price که ما وارد کرده‌ایم برسد، اتریوم ما را در هر قیمتی که امکان داشت بخر و یا به فروش برسان.

بستن موقعیت (پوزیشن خرید یا فروش) در معاملات فیوچرز (future)

زمانی که شما به سود مورد انتظار خود رسیدید و یا نمی‌خواستید بیش از این ضرر کنید، می‌توانید با بستن موقعیت سود و یا ضرر خود را نهایی کنید. چند روش برای این کار وجود دارد. 

می‌توان موقعیتی برخلاف موقعیت بازشده باز کرد. به‌عنوان‌مثال اگر یک واحد اتریوم خریده بودید برای بستن این موقعیت باید یک واحد اتریوم با همان لوریج بفروشید. 

روش دیگر کلیک روی Limit و یا Market در کنار موقعیت خرید یا فروش ما است. می‌توانید در کادر کنار Limit قیمت و حجمی که قصد بستن معامله در آن را دارید مشخص کنید. به‌عنوان‌مثال اگر یک واحد اتریوم را در قیمت ۴۰۰ دلار خریداری کرده باشید می‌توانید به صرافی بگویید زمانی که قیمت به مثلاً به ۴۵۰ دلار رسید یک واحد اتریوم را برای من بفروش.

با کلیک روی Close All Positions نیز موقعیت باز شما را می‌بندد. البته در انتخاب این گزینه باید دقت کافی به خرج داد. چرا که این گزینه تمام موقعیت‌های باز شما را خواهد بست.

نتیجه‌گیری و کلام آخر در معاملات فیوچرز (future)

از ویژگی معاملات فیوچرز (future) می‌توان به ریسک بالا، نیاز به علم تکنیکال قوی، سود بیشتر، ضرر بیشتر، دوطرفه بودن معاملات، استرس بالاتر، وجود خطر لیکوئید شدن، نیاز به مدیریت سرمایه اشاره کرد. پس انجام معامله در بخش فیوچرز به آموزش و تجربه کافی نیاز دارد. درواقع باید بدانید فیوچرز چیست. در استفاده از اهرم در معاملات فیوچرز (future) احتیاط کنید. فراموش نکنید اهرم همان‌ اندازه که امکان سود رساندن به شما را دارد می‌تواند کل سرمایه‌ شما را نابود کند.

در کالج تی بورس، دوره‌ های آموزشی تخصصی در بازارهای مالی جهانی از جمله آموزش ارز دیجیتال و آموزش فارکس را طراحی کردیم تا شما بتوانید با ساده‌ترین روش، در ابتدا سرمایه خود را از آسیب‌های این بازار حفظ نموده. پس از آن به‌ راحتی به درآمد دلاری برسید.

مقالاتی که پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید

  • دوره آموزش ورود به ارز دیجیتال
  • بازار آتی چیست؟ چه ویژگی‌ها و مزایایی دارد؟
  • قرارداد آتی سبد سهام چیست و چگونه معامله می‌شود؟
  • مدیریت سرمایه در بازار آتی
  • آموزش آتی کالا در کرمان
برچسب ها: futureفیوچرز چیستمعاملات آتیمعاملات فیوچرزمعاملات فیوچرز چیست
درباره پردیس صدقی

مدرس و معامله گر بورس ایران و ارز دیجیتال کارشناس ارشد مهندسی مالی دارای مدرک معامله گری بورس کالا، بورس انرژی و ابزارهای مشتقه. مدرس استانی دوره استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی

نوشته‌های بیشتر از پردیس صدقی
جدیدتر معرفی شرکت فولاد جنوب هرمزگان با نماد هرمز
قبلی ۲۰ پاراگراف برتر کتاب چگونه در بورس ۲ میلیون دلار بدست آوردم؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

مشاهده عملکرد استراتژی آپر در بورس
لایو با موضوع روانشناسی معامله‌گر
کليه حقوق مادی و معنوی متعلق به کالج آموزشی تی بورس می‌باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://tboursecollege.com/?p=36839
لیست علاقه مندی ها 0
صفحه لیست علاقه مندی را باز کنید به خرید ادامه دهید
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.