• دوره آموزش بورس ایران
  • دوره آموزش ارز دیجیتال
  • دوره آموزش بورس جهانی
  • دوره آموزش آتی کالا
  • دوره سبک زندگی معامله‌گر
  • دوره آموزش فارکس
  • مجوز فنی و حرفه‌ای
کالج تی‌بورس
  • از استادت مشاوره بگیر!
  • بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • خدمات تخصصی فارکس
    • دوره آموزش فارکس (Forex)
    • کوچینگ رایگان معامله‌گر فارکس
  • مجله آموزشی تی‌بورس
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای

وبلاگ

کالج تی‌بورس > بلاگ > آموزش ارز دیجیتال در مشهد > انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال

انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال

11 ژانویه 2022
ارسال شده توسط تحریریه تی‌بورس
آموزش ارز دیجیتال در مشهد
انواع سفارش خرید و فروش | کالج تی بورس

فهرست مطالب

در این مقاله قصد داریم انواع سفارش خرید و فروش در بازار ارز دیجیتال را بررسی کنیم. در صرافی های ارز دیجیتال روش های مختلفی برای خرید و فروش ارز دیجیتال وجود دارد که برخی از این انواع سفارش خرید و فروش می‌تواند چند دستورالعمل را در قالب یک دستور العمل اجرا کند. صرافی های ارز دیجیتال روزانه می‌کوشند تا با اضافه کردن امکانات جدید مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب کنند. هر یک از انواع سفارش خرید و فروش در صرافی های ارز دیجیتال دارای ویژگی هایی هستند که می‌تواند باعث جذابیت هر کدام نسبت به دیگری شود. شما هر چقدر هم یک معامله‌گر به تمام معنا باشید برای موفقیت و کسب سود در بازار ارزهای دیجیتال نیاز دارید تا با انواع سفارش خرید و فروش در صرافی های ارز دیجیتال آشنا شوید. با ما همراه باشید تا شما را با انواع سفارش خرید و فروش مثل سفارش stop order، سفارش scaled orders، سفارش  limit orderبیشتر آشنا کنیم و امکانات و ویژگی هایی که هر کدام از این روش های خرید و فروش برای معامله‌گران ایجاد می‌کند را مورد بررسی قرار دهیم.

سفارش گذار market maker و سفارش بردار market taker چه کسانی هستند؟

سفارش بازار (market order) | کالج تی بورس
سفارش گذار market maker و سفارش بردار market taker | کالج تی بورس

پیش از آموختن انواع سفارش خرید و فروش باید با مفاهیم ابتدایی مثل سفارش گذاری (maker) و سفارش بردار (taker) آشنا شوید. اگر در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارید و از یکی از روش های خرید فروش استفاده می‌کنید قطعا جزء یکی از این دو دسته می‌باشید.

سفارش گذار marker maker:

اگر شما جزء آن دسته از معامله گران هستید که برای فروش یا خرید ارز یا دارایی قیمت پیشنهادی از خود ارائه می‌دهید در واقع جزء دسته سفارش گذارها هستید. در این روش فروشنده یا خریدار قیمت خرید یا فروش خود را در صرافی مورد نظر ثبت کرده و منتظر شخص دوم که خریدار و فروشنده است می‌ماند و تا وقتی که خریدار یا فروشنده‌ای برای ارز یا دارایی نمایان نشده باشد سفارش خرید یا فروش در صرافی باقی می‌ماند.

سفارش بردار marker taker:

در مقابل دسته سفارش گذار دسته سفارش بردار قرار دارد که این دسته در واقع قیمت پیشنهادی را ارائه نمی‌دهند و از پیشنهاد های خرید و فروش دسته اول برای خرید و فروش استفاده می‌کنند، و با خرید و فروش ارز یا دارایی مورد نظر باعث حذف قیمت پیشنهادی سفارش گذار می‌شوند. به همین دلیل به این دسته، سفارش بردار گفته می‌شود.

برای درک بهتر سفارش گذار و سفارش بردار بهتر است به این مثال توجه کنید:

فرض کنید قیمت بیت کوین در حال حاضر 40000 دلار است و شما قصد دارید یک عدد از آن را به قیمت 40000 دلار بخرید و قصد این را ندارید که قیمت به سطوح پایینتری برود و سپس خریداری کنید، در این لحظه در میان قیمت های پیشنهادی ارائه شده در صرافی جستجو می‌کنید و از میان آن‌ها قیمت 40000 دلار را پیدا کرده و سریعا خریداری می‌کنید. در این لحظه یک سفارش به قیمت 40000 هزار دلار که قبلا توسط کسی سفارش گذاری شده است حذف می‌شود. به کسی که این سفارش فروش را گذاشته و منتظر خریدار بوده است سفارش گذار و به شما که در این قیمت باعث حذف شدن این سفارش شده‌اید سفارش بردار گفته می‌شود.

انواع سفارش خرید و فروش در ارز دیجیتال

انواع سفارش خرید و فروش | کالج تی بورس
انواع سفارش خرید و فروش | کالج تی بورس

روزانه میلیارد ها دلار در صرافی های ارز دیجتال بین معامله‌گران خرید و فروش انجام می‌شود، که ممکن است هر کدام از معامله‌گران این بازار از یک روش متفاوت موجود در صرافی‌ها برای خرید یا فروش استفاده کرده باشد. برخی از مهمترین انواع سفارش خرید و فروش در صرافی های ارز دیجیتال به شرح زیر هستند. که در ادامه به توضیح جداگانه و مهمترین های آن‌ها خواهیم پرداخت.

  1. سفارش بازار (market order)
  2. سفارش limit order
  3. سفارش (stop order stop marker order)
  4. سفارش (stop order stop limit order)
  5. سفارش scaled orders
  6. اجبار زمانی Time-In-Force
  7. سفارش اجبار زمانی اجرای فوری یا کنسل Immediate-or-Cancel
  8. سفارش اجبار زمانی good till cancele
  9. سفارش اجبار زمانی لغو سفارش ناقص Fill-or-Kill
  10. سفارش اجبار زمانی روزانه یا Day Order
  11. سفارش اجبار زمانی Good-Till Date/Time
  12. سفارش Post-Only

سفارش بازار (market order)

سفارش بازار (market order) یکی از ساده ترین و رایج ترین انواع سفارش خرید و فروش می‌باشد که در آن خریدار قصد دارد ارز مورد نظر را خیلی سریع و به قیمتی که در حال حاضر در حال معامله شدن است خریداری کند. همچنین در سفارش بازار (market order) یک جمله معروف وجود دارد که خریدار می‌گوید: ((من این ارز را به بهترین قیمت فعلی می‌خرم)) و در واقع در اینجا منظور از بهترین قیمت همان کمترین قیمت است (اگر فرض را خریدار گرفته باشیم). در واقع طی این نوع سفارش شما می‌توانید طی کوتاه ترین زمان ممکن ارز مورد نظر خود را خریداری کنید به همین دلیل این نوع سفارش به سفارش سریع نیز معروف است.

این نوع سفارش به دلیل سادگی و راحتی که دارد بیشتر بین مبتدیان بازار ارز دیجیتال کاربرد دارد. و دسته taker از این نوع سفارش به وفور استفاده می‌نمایند.

برخی از ویژگی های سفارش بازار (market order)

  1. این سفارش وارد Order Book (دفتر سفارش) نخواهد شد و بلافاصله انجام می‌شود.
  2. قیمت ارز خریداری شده یا فروخته شد توسط این نوع سفارش ثابت نیست و ممکن است تغییر کند.
  3. هنگامی که خریداری قصد دارد معامله بزرگی انجام دهد و مقدار زیادی از یک عرض را بخرد سفارش بازار گزینه مناسبی برای او نمی‌باشد

سفارش بازار (market order) عامل اسلیپیج!

همانطور که در گزینه سوم ویژگی سفارش بازار (market order) خواندید این نوع سفارش روش خوبی برای خریداران یا فروشندگان بزرگ ارز نیست. زیرا وقتی که یک مارکت اوردر تمام دارایی موجود در یک قیمت مشخص را بخرد یا بفروشد به سراغ خرید یا فروش آن دارایی در بهترین قیمت بعدی می‌رود. اگر خریدار باشید در واقع قیمت بعدی قیمت بالاتری است و اگر فروشنده باشید قیمت بعدی قیمت پایین‌تری است.

به طور مثال وقتی یک خریدار بزرگ قصد خرید مقدار زیادی از یک ارز را داشته باشد و تعدادی فروشنده پشت سرهم مقداری ارز را برای فروش گذاشته باشند و این خریدار اقدام به خرید کند این سفارشات فروش مرتبا یکی پس از دیگری توسط خریدار خریداری شده و این عمل باعث می‌شود پس از خرید از یک فروشنده مارکت اوردر به طور خودکار سراغ فروشنده بعدی رفته که قطعا این اتفاق همانطور که گفته شد خرید در قیمت بالاتر. این عمل باعث می‌شود بعد از پشت سر گذاشتن تعداد زیادی فروشنده مقدار قیمت اولیه‌ای که خریدار وارد کرده یا مقدار قیمت اولیه‌ای که فروشنده وارد کرده است با مجموع قیمت خریداری یا به فروش رسیده تفاوت داشته باشد که در واقع این اتفاق و عمل را اسلیپیج می‌نامند.

وقوع اسلیپیج برای معامله‌گران چه خریدار باشند چه فروشنده اتفاق خوبی نیست! و ممکن است باعث شود خریداران یا فروشندگان یک ارز را بیش از قیمتی که می‌خواسته‌اند بخرند یا کمتر از قیمتی که می‌خواسته‌اند بفروشند معامله کنند. به همین دلیل معامله‌گران بزرگ در استفاده از روش مارکت اوردر باید مراقب باشند تا دچار اسلیپیج نشوند. برای جلوگیری از اسلیپیج بهتر است قبل از معامله از مقدار نقدینگی ارز مورد نظر مطمئن شوید سپس اقدام به خرید یا فروش نمایید.

سفارش limit order

سفارش limit order را می‌توان پس از سفارش بازار (market order) پرکاربرد ترین و رایج ترین نوع از انواع سفارش خرید و فروش دانست. در حالت سفارش limit order سفارش دهنده یک قیمت مشخص را برای خرید یا فروش ثبت می‌کند و معامله فقط زمانی انجام می‌شود که قیمت به آن نقطه قیمتی مشخص شده برسد.

سفارشات بازار بلافاصله پس از اقدام معامله‌گر اجرایی می‌شوند اما سفارش limit order زمانی انجام ‌می‌شود که قیمت از قبل تعیین شده در order book وجود داشته باشد که در اصل قیمتی بهتر از قیمت فعلی بازار است. به طور مثال شما فکر می‌کنید قیمت بیت کوین قرار است ریزش داشته باشد و تقریبا ممکن است 500 دلار ریزش کند پس سفارش خود را توسط limit order ثبت می‌کنید و قیمت خرید را 500 دلار کمتر از قیمت فعلی قرار می‌دهید. و در صورتی بیت کوین برای شما خریداری می‌شود که قیمت به 500 دلار کمتر از قیمت فعلی برسد در غیر این صورت این خرید برای شما انجام نخواهد شد.

این سفارش گذاری توسط دسته makers گذاشته می‌شود و این نوع معامله‌گران از این نوع سفارش گذاری استفاده می‌کنند.

این نوع سفارش گذاری باعث می‌شود که معامله گران بتوانند هیجان و ریسک خود را کنترل کنند. همچنین با استفاده از سفارش limit order دیگر نیازی نیست معامله‌گران مرتبا بازار را چک کنند تا در نقطه قیمتی مناسب ورود کنند زیرا از قبل سفارش خود را گذاشته‌اند.

آیا سفارش limit order خطای اجرایی دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله! ممکن است شما همه دستورالعمل‌های این نوع سفارش گذاری را به درستی انجام داده باشید اما باز هم سفارش شما اجرا نشود. (چرا؟) زیرا ممکن است در نقطه قیمتی که شما سفارش گذاری کرده‌اید سفارش‌های متعددی قبل شما از ثبت شده باشد و عرضه یا تقاضا به قدر کافی در نقطه قیمتی شما انجام نشود و قبل از اینکه خرید یا فروش شما انجام شود روند قیمتی تغییر کند. (همانطور که می‌دانید در نحوه قرار گرفتن سفارشات در صف خرید یا فروش طبق الویت‌بندی صرافی ها ابتدا قیمت الویت دارد و پس از آن زمان گذاشتن سفارش الویت دوم را دارد) به همین دلیل ممکن است قیمت به نقطه مشخص شده شما برسد اما سفارش شما اجرا نشود که این مسئله یعنی شما در صف خرید یا فروش خریداران و فروشندگان قراره گرفته‌اید و سفارش شما انجام نشده است.

اما راهکار مناسب برای جلوگیری از این خطا این است که معامله گران برای خرید و فروش،  برای خرید قیمت خرید را کمی بالاتر از سطوح حمایتی تعیین کنند و برای فروش کمی پایین‌تر از سطوح مقاومتی تعیین کنند. همچنین می‌توانند دفتر سفارشات را چک نمایند و در نقاطی که سفارش های زیادی ثبت شده است سفارشی ثبت نکنند تا دچار این خطا در این نوع سفارش گذاری نشوند. به طور مثال به جای خرید در نقطه حمایتی و عدد رند 1000 در قیمت 1100 ارز مورد نظر را خریداری کنند و یا برعکس به جای فروش در قیمت 1000 در قیمت 900 سفارش فروش خود را ثبت کنند.

سفارش stop market order و stop limit order

سفارش stop order تقریبا مشابه سفارش limit order می‌باشد با این تفاوت که سفارشی که در این روش گذاشته می‌شود در دفتر سفارشات ثبت نمی‌شود و برای کسی به غیر از خود سفارش گذار عیان نیست و فقط زمانی در دفتر سفارشات ثبت می‌شود که قیمت به نقطه مورد نظر معامله‌گر برسد. این نوع سفارش به دو شکل قابل اجرا است یکی سفارش فوری maker order و سفارش با تاخیر limit order به طور مثال معامله‌گری سفارشی را برای بیت کوین توسط سفارش stop order می‌گذارد تا زمانی که قیمت به محدوده مورد نظر شما نرسد سفارش معامله‌گر در دفتر سفارشات ثبت نمی‌شود و کسی قادر به دیدن آن نیست ولی بلافاصله پس از رسیدن به محدوده مورد نظر سفارش توسط یکی از دو روش گفته شده انجام می‌شود.

به طور مثال در سفارش توسط stop market order گفته می‌شود زمانی که قیمت به x رسید سفارش معامله‌گر بلافاصله انجام شود البته این به این معنا نیست که لزوما سفارش معامله‌گر در قیمت x انجام می‌شود اما با رسیدن به قیمت x یک سفارش در بهترین قیمت برای معامله‌گر ثبت می‌شود.

اما در سفارش به روش stop limit order گفته می‌شود زمانی که قیمت به x رسید سفارشی در قیمت y انجام شود و توجه داشته باشید که قیمت خرید یا فروش می‌تواند  با قیمت x برابر باشد. به طور مثال می‌توانید سفارش را طوری تنظیم کنید که وقتی قیمت بیت کوین به 1000 دلار رسید در همین قیمت خرید یا فروش برای شما انجام شود. همچنین می‌توانید سفارش خود را طوری تنظیم کنید که وقتی قیمت بیت کوین به 1000 دلار رسید سفارش خرید یا فروش شما پس از رسیدن قیمت به 1050 دلار انجام شود.

سفارش scaled order

یکی دیگر از انواع سفارش خرید و فروش در بازار ارز دیجیتال سفارش scaled orders به معنای سفارش مقیاس پذیر که از چندین سفارش limit order تشکیل شده است. گاهی ممکن است یک معامله‌گر برای خرید پله‌ای و کم کردن میانگین خرید از این روش خرید استفاده کند. یا برعکس ممکن است فروشنده ارز دیجیتالی برای بالا بردن میانگین فروش خود چند سفارش پله‌ای در قیمت های مختلف برای بالا بردن میانگین فروش خود توسط سفارش scaled orders ثبت کند.

این نوع سفارش گذاری برای نهنگ ها و کسانی که قصد خرید یا فروش بزرگی دارند نیز کاربرد بسیار زیادی دارد مثلا ممکن است نهنگی با استفاده از این نوع سفارش گذاری سرمایه اصلی خود را برای خرید به 10 قسمت کوچکتر تقسیم کند تا کسی متوجه این خرید عظیم و بزرگ نشود. زیرا این خرید ها یا فروش های بزرگ علاوه بر ایجاد نوسان های بزرگ تاثیر روانی زیادی در بازار خواهند داشت، به همین دلیل در خرید یا فروش های بزرگ با مبالغ بالا از این روش سفارش گذاری استفاده می‌شود تا با استفاده از این روش خرید یا فروش با مبالغ بالا یک سفارش کاملا عادی و نرمال به نظر برسد.

اجبار زمانی Time-In-Force

سفارش Limit order | کالج تی بورس
اجبار زمانی Time-In-Force | کالج تی بورس

نوع دیگری از انواع سفارش خرید فروش در ارزهای دیجیتال وجود دارد که در واقع می‌توان آن را دستورالعملی برای بهینه کردن سفارش limit orders به لحاظ زمانی دانست. که در واقع شما در این نوع سفارش گذاری مشخص می‌کنید یک سفارش limit order تا چه زمانی اعتبار داشته باشد.

این نوع سفارش گذاری درواقع باعث می‌شود که اگر معامله گری سفارشی ثبت کرده است که آن را فراموش کرده و هنوز اجرا نشده است را مدیریت نماید و محدودیت زمانی برای آن قرار دهد. زیرا این سفارش اجرا نشده اگر در زمان فعلی منطقی به نظر نرسد در صورت اجرایی شدن، ممکن است صادر کننده آن را متحمل ضرر بزرگی کند. همچنین ممکن است سفارش مورد نظر به طور ناقص اجرا شده است که با این نوع سفارش گذاری می‌توان اینگونه سفارشات را نیز با مدیریت زمانی به سرانجام رساند.

از بین انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال که نام برده شد به غیر از شماره 7 که مختص به این بخش است از شماره 8 تا شماره 11 را می‌توان زیر مجموعه بخش اجبار زمانی دانست.

ساده ترین نوع سفارش اجبار زمانی good till cancel به این معنی که این سفارش باید در دفتر سفارشات باقی بماند تا زمانی که اجرا شود یا توسط صادرکننده سفارش لغو شود.

نوع دیگری از سفارش اجبار زمانی وجود دارد که Immediate-or-Cancel (اجرای فوری یا کنسل) نام دارد که با اجرای این نوع اجبار زمانی، سفارش صادر شده پس از قرار گرفتن در دفتر سفارشات در صورت اجرا نشدن به طور خودکار سریعا حذف می‌گردد.

نوع دیگر سفارش اجبار زمانی Fill-or-Kill که به واسطه این نوع اجبار زمانی اگر سفارشی به دفتر سفارشات اضافه شود و به صورت ناقص اجرا شود حذف می‌گردد.

نوع دیگر سفارش اجبار زمانی Day Order که در صورت اجرا نشدن سفارش تا پایان روز، سفارش به طور خودکار حذف می‌گردد.

نوع دیگر سفارش اجباری good-to-date / time که به معنای فعال ماندن سفارش تا اجرای کامل آن یا فعال ماندن تا تاریخی که مشخص شده است می‌باشد.

سفارش Post-Only

سفارش scaled orders | کالج تی بورس
سفارش Post Only​ | کالج تی بورس

آخرین نوع سفارش از انواع خرید و فروش در ارزهای دیجیتال را می‌توان سفارش POST-ONLY نامید که تقریبا کمترین کاربرد بین انواع سفارش خرید و فروش را دارد. زیرا تنها مزیتی که می‌تواند این نوع سفارش گذاری داشته باشد این است که باعث می‌شود معامله‌گران کارمزد کمتری را به صرافی بپردازند.

درواقع این نوع سفارش گذاری باعث می‌شود یک سفارش خرید یا فروش پس از صادر شدن بلافاصله برای پرداخت کمتر کارمزد اجرا نشود. و این نوع سفارش اطمینان حاصل می‌کند که سفارش فقط زمانی انجام شود که امکان انجام آن در لحظه وجود نداشته باشد. به طور مثال اگر شما سفارش خریدی را در یک قیمت ثبت کنید که یک سفارش فروش در همان قیمت برای آن وجود داشته باشد بلافاصله سفارش شما انجام خواهد شد. اما اگر از روش POST-ONLY استفاده کنید و سفارشات محدود قرار دهید باعث می‌شوید که سفارش شما در لحظه انجام نشود که شما را به یک معامله‌گر market maker تبدیل می‌نماید.

البته استفاده از این روش به این بستگی دارد که شما جزء دسته makers هستید یا جزء دسته takers که در ابتدای مقاله درباره آن‌ها توضیح کامل داده شد. و به این موضوع توجه داشته باشید که صرافی ها در روش خرید limit order کارمزد کمتری نسبت به market order دریافت می‌کنند زیرا این market order ها هستند که نقدینگی بازار را تامین می‌کنند.

همانطور که دیده شد هر نوع سفارش خریدی یک جمله مخصوص به خود را دارد جمله مخصوص سفارش post-only نیز: ((این سفارش را زمانی وارد کنید که اگر در دفتر سفارش وارد شد، بلافاصله در همان لحظه انجام نشود، تا کارمزد کمتری پرداخت شود)) می‌باشد.

کلام آخر

در این مقاله با انواع سفارش خرید و فروش ارز دیجیتال آشنا شدید. با استفاده از انواع سفارش خرید و فروش می‌توانید مدیریت کاملی بر معاملات خود داشته باشید، که برای موفقیت در بازار قطعا باید با نحوه عملکرد هر کدام از این سفارشات آشنا شوید. درواقع این انواع سفارش خرید و فروش است که می‌تواند باعث به ثمر نشستن مهارت معامله‌گری شما شود، پس نباید از اهمیت آن‌ها غافل شد. همچنین در نظر داشته باشید هر صرافی ممکن است فقط بخشی از این انواع سفارش خرید و فروش را در خود جای داده باشد اما برخی از صرافی‌ها مثل صرافی بایننس ممکن است تمامی این قابلیت‌های خرید و فروش را دارا باشند.

کالج تی بورس با برگزاری دوره های آموزش ارز دیجیتال در مشهد و سایر مراکز استان های کشور بخشی از جلسات خود را با توضیح کامل تئوری و عملی انواع سفارش خرید و فروش در ارز دیجیتال اختصاص می‌دهد تا دانش‌آموختگان محترم اشراف کاملی برا روش‌های خرید و فروش داشته باشند.

کالج تی بورس از شما عزیزان سپاس‌گذار است که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.

موفق باشید.

مقالاتی که پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید

  • سفارش دسته ای بازارهای مالی چیست و چگونه انجام می‌شوند؟
  • بورس نزدک؛ دومین بازار قدرتمند خرید و فروش سهام در جهان
  • کد بورسی آنلاین در کارگزاری فارابی را چگونه دریافت کنیم؟
  • مدیریت سرمایه در بازار آتی
  • عرضه اولیه چیست؟ چگونه آن را خریداری کنیم؟
  • بازیابی کوین ها + بازیابی کیف پول ها؛ راهنمای جامع بازیابی کوین و توکن های گمشده
  • مرحله سوم: خرید و فروش سهام
  • خرید اتوماتیک عرضه اولیه در کارگزاری های مختلف

آیا می دانید کدام بازار مالی برای شما سودآورتر است؟

جهت دست‌یابی به جواب این سوال، در کارگاه‌های رایگان زیر شرکت کنید.

بهترین سرمایه گذاری چیست
جهت ثبت‌نام در کارگاه‌های رایگان بازارهای مالی کلیک کنید
امتیاز دهید post
قبلی کامل ترین آموزش سایت ره آورد ۳۶۵ + ویدیو
بعدی شاخص total ارزهای دیجیتال؛ سیمای کل بازار کریپتوکارنسی!

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

محاسبات زیر را انجام دهید *

کوچینگ فارکس
  • Instagram
  • Telegram
کليه حقوق مادی و معنوی متعلق به کالج تی‌بورس می‌باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://tboursecollege.com/?p=37538
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.