کنترل احساسات در معامله گری + ۷ نکته طلایی
فهرست مطالب مقاله کنترل احساسات در معامله گری
شاید برخی بر این اعتقاد باشند که احساسات و وسواس های فکری در انجام معاملات، خود از مواردی است که باعث موفقیت در این مسیر می شود. البته کنترل احساسات در معامله گری از اصول کلی می باشد. که باید آن را در نظر گرفت. احساسات مختلف در افراد در زمان انجام معامله در نحوه عملکرد و تصمیم آنها بسیار موثر می باشد. یکی از این حس ها که افراد را شدیدا تحت تاثیر قرار می دهد، احساس ترس از انجام معامله است .که در نهایت منجر به دو نتیجه یعنی پیشرفت و گاهی پسرفت می شود. و این منوط به میزان تاثیری است که بر فرد می گذارد. بسیاری از افراد تازه کار به این مقوله یعنی کنترل احساسات و هیجانات اعتقادی ندارند و شاید باید آن را پای بی تجربگی آنها گذاشت.
کنترل احساسات در معامله گری Control emotions in trading
به جرات می توان گفت که کنترل احساسات در معامله گری از مهمترین ویژگی های یک تریدر موفق می باشد. به طور مثال در زمان خرید و فروش ارز و یا مواردی چون ارزهای دیجیتال، بهترین راه کنترل احساسات و حرکت درست در آن زمان است و باید بدانید که در این قبیل موارد، نادیده گرفتن احساسات نتیجه ای جز تصمیم گیری اشتباه و شکست نخواهد داشت. امید، طمع، ترس و پشیمانی از جمله موارد احساسی هستند که شما را تحت تاثیر قرار می دهند.
بازارهای معاملاتی به طور معمول از سه بخش مهم تحلیلی، مدیریت سرمایه و از همه مهمتر روانشناسی تشکیل شده اند. در صورتی که افراد کم تجربه بر این باور هستند که آموختن مسائل مختلف تحلیلی و پرداختن به این مورد خود راهی برای موفقیت آنها خواهد بود. اما سوال اساسی اینجاست که آیا این باور درست است؟
اضطراب در معامله گری
یکی از احساسات تاثیرگذار در معاملات مختلف، احساس اضطراب است که در برخی مواقع بسیار غالب نیز می باشد. در واقع احساس اضطراب در معامله گری به دو نوع مفید و مضر دسته بندی می شود. در این راستا ترسی مفید است که از ریسک پذیری های فرد که به صورتی غیر منطقی هستند، جلوگیری می نماید.
دسته دوم ترس های مضر هستند. که باعث می شوند تا فرد معاملات صحیح را انجام ندهد و متاسفانه این نوع ترس بیشتر گریبانگیر افراد بی تجربه و تازه کار می شود. و این تا زمانی ادامه دارد که بتوانند مدیریت سرمایه و ریسک را به خوبی داشته باشند. در آن زمان است که فرد در کنترل احساسات در معامله گری موفق ظاهر شده است.
اهمیت کنترل احساس در انجام معاملات مختلف
از آنجایی که رفتارهای انسانی از دو بخش احساسات و منطق تشکیل شده، همیشه و همه جا این دو دخیل بوده و گاهی یکی بر دیگری ارجحیت پیدا می کند. و همین موضوع باعث انجام نوع کار و یا معامله ای می شود که انجام می گیرد. در هر بازاری رفتارهای احساسی و منطقی وجود دارد. و هر فرد نیز به عنوان یک عنصر در این جمع، از خود رفتارهای احساسی و منطقی بروز می دهد. بنابراین احساسات و نوع آن و همچنین وسواس های ذهنی در ترید از اهمیت زیادی برخوردار می شود.
البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که منطق را می توان با کمک روش های مختلف کنترل کرد اما احساسات به این سادگی کنترل نمی شود. پس می بینیم که کنترل احساسات و روش های کنترل وسواس های ذهنی اهمیت خاصی پیدا می کند.
روش های کنترل هیجان در ترید
باید بدانید که اگر قصد کنترل احساسات در معامله گری را دارید، اول باید آنها را به خوبی بشناسید. پی اول در خود کنکاش کنید و احساسات مختلف و ویژگی های شخصیتی خود را بیشتر شناخته و نگاهی حرفه ای تر و تخصصی تر به آنها داشته باشید. هر چند که در ابتدای امر شاید پذیرش این موضوع برای شما سخت باشد. زیرا هر کسی ادعای آن را دارد که به خوبی خودش را می شناسد اما این ادعا تا چه اندازه درست بوده و می توان به آن تکیه کرد؟
با خودشناسی بیشتر متوجه می شویم که در موقعیت های مختلف چه احساسی خواهیم داشت. و چه واکنشی نشان می دهیم. باید بدانید که اگر قصد ورود به بازارهای سرمایه ای را دارید، احساسات حرف اول را خواهد زد. از آنجایی که در این قبیل بازارها سرعت و ریسک دو عامل اساسی و تاثیرگذار هستند، باید میزان تاثیر احساسات را بر آنها دانسته و کنترل احساسات در معامله گری را یاد بگیریم.
چه زمان می توان کنترل احساسات در معامله گری داشت
از آنجایی که سرعت پردازش منطق در انسان همیشه کندتر از احساسات می باشد و هر زمان در معرض ریسک و یا خطر قرار می گیریم. به طور ناخودآگاه به احساسات رجوع کرده و کاملا احساسی و یا به عبارتی ذاتی تصمیم می گیریم. حال در بازار سرمایه با توجه به وجود دو آیتم سرعت و ریسک، این ذهن احساسی انسان است که وارد عمل می شود و بر تصمیم گیری ها تاثیر مستقیم می گذارد. همین قدر که این نکته را بدانید و با آن آشنا شوید، توانسته اید قدم اول را در کنترل احساسات در معامله گری بردارید.
به منظور شناخت بیشتر خود می توانید از روانشناسان نیز کمک بگیرید. در هر زمانی از احساسات خود که وارد عمل شدید و توانستید زمان آن را به طور دقیق از پیش بدانید، می توانید آن را کنترل نمایید. باید از قدرت ریسک پذیری خود با اطلاع باشید. تا بتوانید به بهترین شکل ممکن کنترل احساسات در معامله گری و یا کنترل وسواس های ذهنی خود در دست داشته باشید.
موارد پیشنهادی کنترل احساسات در ترید
در صورتی که ادعا دارید که یک تریدر حرفه ای هستید، باید بدانید که این بازار قطعا همیشه رو به رشد و صعودی نخواهد بود. و بر اساس شرایط این روند تغییر کرده و در برخی مواقع نزولی هم می شود. حال اگر شما وارد این بازار هیجانی شده اید، چند مورد برای کنترل احساسات در معامله گری و در نتیجه بدست آوردن سود بیشتر به شما توصیه می شود.
در قدم اول باید بدانید که از درگیر شدن احساسات خود جلوگیری کرده و هیچ معامله ای را به طور کاملا احساسی انجام ندهید. همیشه و قبل از هر حرکت باید بازار را به طور کامل و دائم رصد نمایید.
شاخص های فاندامنتال و اخبار مربوط به آن را به طور کامل بررسی کرده و در جریان کامل آن باشید. دقت کرده و تیزبین باشید تا بتوانید به موقع فرصت ها را شناسایی و از آنها به بهترین شکل ممکن استفاده نمایید.
در صورتی که احساس کردید باید کمی از بازار فارغ شوید پس آن زمان باید از آن دور شده و ذهن خود را مشغول و معطوف کار دیگری کنید. این کار باعث می شود تا ذهن شما باز شده و با برگشت مجدد دقت و ریزبینی بیشتری داشته باشد.
در نهایت هر زمان که فرصت خوبی برای انجام معاملاتی که در نظر دارید پیدا کردید، با در نظر گرفتن تمام نکات، معامله خود را انجام دهید
هفت نکته طلایی کنترل احساسات در ترید
- با احساسات خود مقابله کرده و طمع نکنید.
- کارها را تقسیم بندی کرده و اولویت ها را در ذهن داشته باشید و در نهایت مدیریت زمان را فراموش نکنید.
- از ضرر نترسید زیرا می تواند فرصتی برای یادگیری بیشتر باشد.
- برنامه ریزی کنید و زمانی را حتما برای استراحت در نظر بگیرید.
- نباید منبع درآمد اصلی خود را از معاملات در نظر بگیرید
- زمان مشخصی را برای انجام معاملات انتخاب نمایید زیرا این موضوع خود به کار شما نظم می دهد.
- همیشه به دنبال یادگیری مسائل و موارد مختلف و جدید در این عرصه باشید و سطح اطلاعات خود را بالا ببرید.
مقالاتی که پیشنهاد میکنیم برای کنترل احساسات در معامله گری مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی خوب بودممنون