۸ مهارت کارآفرینی لازم برای کودکان
فهرست مطالب مقاله ۸ مهارت کارآفرینی لازم برای کودکان
تیم محتوا کالج تی بورس در این مقاله به معرفی ۸ مهارت لازم برای کارآفرین شدن کودکان (entrepreneurial skills) میپردازد که شما میتوانید به فرزندانتان بیاموزید تا آنها را برای آیندهای که روزی برای خودشان خواهند ساخت، آماده کنید. با ما همراه باشید.
به گذشته فکر کنید و آنچه که در مدرسه ۱۰ (یا ۲۰) سال قبل یاد گرفتهاید. چقدر از آن را هنوز هم در کارهایی که اکنون انجام میدهید بکار میبرید؟
بیشتر مهارتهای مورد نیاز برای شغل کنونیمان در مدرسه تدریس نشدهاند. یا مهارتهای فنی هستند که خودمان با جستجو در اینترنت یاد گرفتیم و یا ویژگیها و خصوصیاتی هستند که از خط مشیهای والدینمان اقتباس کردیم.
ای کاش میتوانستیم بگوییم تمام پروژهها و واحدهای درسی که در طول سالهای مدرسه رفتن انجام دادیم ارتباط مستقیمی با مسیر شغلی فعلی ما دارد. حقیقت این است که آموزش روشمند نقش کوچکی در تعیین اینکه چه کسی شد ایم و چه کاری امروز انجام میدهیم داشته است.
بیشتر مربیان، مهارتها و ویژگیهایی مورد نیاز برای کارآفرینی را آموزش نمیدهند. هر چند شما به عنوان یک مادر یا پدر، این فرصت را دارید تا از کودک خود فردی بسازید که میتواند با هر چالشی روبرو شود.
حتما بخوانید: چگونه یک کودک کارآفرین میشود؟
۱- تابآوری (Resilience)
هر کارآفرینی روزانه با مخالفتها و عدم پذیرشهایی روبرو میشود. تابآوری و توانایی پشت سرگذاشتن مشکلات و شکستها یکی از مهمترین بخشهای شکلگیری بسیاری از رهبران است.
هر کارآفرینی به تابآوری و اراده نیاز دارد تا بعد از یک ضربه و زیان بزرگ بتواند دوباره بلند شود.
چطور الگوی کارآفرین شدن کودکان باشیم:
به کودکان خود کمک کنید درک کنند شکست، آخر دنیا نیست. آنها را تشویق کنید تا احساساتشان را به اشتراک بگذارند، احساسات آنها را دست کم نگیرید و ارزش پشتکار و تلاش را به آنها بیاموزید.
برخی بازیها و اپلیکیشنها میتواند به کودکان کمک کند احساسات منفیشان را بشناسند و آنها را قادر میسازد تا به شکل مثبت به جلو حرکت کنند.
حتما بخوانید: چگونه اورتگا فهرست میلیاردرهای جهان را به هم زد؟
۲- نوآوری و خلاقیت کودکان
جامعه و تکنولوژی همچنان به پیشرفت و تکامل ادامه میدهد. این روزها آموزش چگونگی خلاق بودن و نوآور بودن به بچهها، بیش از همیشه حیاتی و مهم است.کارآفرینان باید ساختار فکری زیرکانهای داشته باشند تا مشکلات پیچیده را با راه حلهای نوآورانه حل کنند.
تفکر خلاق بستری است که کارآفرینان امپراطوری خود را بر روی آن بنا میکنند.
چطور الگوی کارآفرین شدن کودکان باشیم:
اجازه دهیم بازی کنند، کودکان هنگام بازی تمام انرژی خلاقانه خود را درگیر میکنند. مطمئن شوید که بازیها چند منظوره باشند و تنها به بازیهای کامپیوتری و گوشیهای هوشمند محدود نباشد.
با دادن فضا برای بازی و اکتشاف به کودکان خود کمک کنید. تا خارج از چهارچوب های معمول فکر کنند.
در واقع اینکه اجازه دهیم آزاد باشند تا داستانها و قصههای خودشان را خلق کنند، این میتواند به آنها کمک کند تا در نهایت در برقراری ارتباط با دیگران خیلی بهتر عمل کنند.
حتما بخوانید: ۱۱ خطای رایج یک سرمایهگذار مبتدی
۳- سخت کوشی کودک در انجام کارها
برخی از موفقترین کارآفرین ها در شرکتهایشان در صف جلو کار میکنند. آنها از انجام کارهای سخت و تکراری نمیترسند زیرا فهمیدهاند که این کار برای رونق گرفتن کسب و کارشان لازم است.
مهم نیست که تا چه اندازه پیشرفت میکنند، بهترین کارآفرینان از درگیر شدن در کارهای سخت روزانه فرار نمیکنند. برای ساختن وجدان کاری قوی، کودکان باید ارزش سخت کار کردن را یاد بگیرند.
چطور الگوی کارآفرین شدن کودکان باشیم:
به فرزندانتان کمک کنید تا ارزش کار سخت را درک کنند. بیشتر از اینکه آنها را فقط مشغول نگه دارید به آنها مسئولیتهای مهم برای انجام بدهید.
با سپردن کارهای روزمره و دادن مسئولیت برای انجام کارها به کودکانتان آنها را مستقل بار بیاورید. برای آنها الگو و نمونه باشید و عادتهای اتلاف کننده وقت مثل استفاده از ابزارهای مختلف گوشی همراه را کم کنید.
حتما بخوانید: بازار فارکس بهتر است یا بازار سهام؟
۴- کنجکاوی
ایلان ماسک، استیو جابز و جونا پرتی همگی در یک چیز مشترک هستند: کنجکاوی. هر کدام تلاش میکردند تا راهکار بهتری برای وضع موجود پیدا کنند یا پی ببرند که چگونه ساختارهای قبلی را بهبود ببخشند.
کنجکاو بودن درباره اینکه دنیا چطور کار میکند سرآغازی برای راههای شناختن آن است. کارآفرینان همیشه در حال یادگیری هستند و بدنبال راههایی هستند که خود را اصلاح کرده و پیشرفت کنند.
چطور الگوی کارآفرین شدن کودکان باشیم:
کودکان خود را تشویق کنید تا سرگرمیهای جدیدی را شروع کنند و علایقشان را دنبال کنند، مهم نیست چقدر برای دیگران مبهم و غیرقابل درک باشد. سعی کنید با کودکانتان گردشهای بدون تکنولوژی به موزه و مرکز تفریحات داشته باشید.
۵- اعتماد بنفس
کارآفرینی مستلزم اعتماد به تواناییهای خودتان است. برای اینکه کودکان با خطرهای پیشبینی شده در زندگی در آینده مشکلی نداشته باشند، لازم است از سنین پایین خود را باور داشته باشند.
به جای اینکه هنگام شکست به آنها احساس گناه بدهید به فرزندانتان انگیزه بدهید و آنها را با اطمینان خاطر حمایت کنید.
حتما بخوانید: راز به ثروت رسیدن وارن بافت چیست؟
چطور الگوی کارآفرین شدن کودکان باشیم:
نظرات آنها را تشویق کنید و به آنها فرصت تصمیمگیری دهید. حتی اگر مثل کاری نیست که شما انجام میدادید، اجازه دهید آنها انتخاب کنند و از تجربیاتشان یاد بگیرند.
۶- همدلی
هیچ کس مایل به کار کردن برای فردی خودخواه نیست. ایجاد همدلی نسبت به دیگران، فرزندانتان را قادر به تأثیرگذاری مثبت بر روی کسانی میکند که با آنها همکاری میکند.
توانایی ارتباط و کمک کردن به دیگران مهارت ارزشمندی برای رهبری است. کارآفرینان موفق اهمیت همدلی و برقراری ارتباط مثبت را درک میکنند.
چطور الگوی کارآفرین شدن کودکان باشیم:
به فرزندانتان بیاموزید در هر فرصت و موقعیتی به دنبال خوبیها در افراد باشند. به شخصیت و نظرات کودکان تان احترام بگذارید، آنها را تشویق کنید تا با عواطف و احساساتشان روراست باشند.
حتما بخوانید: ۱۰ سخن حیرت انگیز از جیم ران اسطوره رشد شخصی
۷- خوشبینی
دیدگاه خوشبینانه این امید را به بسیاری از کارآفرینان میدهد که تصورات و رؤیاهای آنها به حقیقت میپیوندد.
هر کارآفرینی با نوید دادن به دنیایی بهتر و کار کردن برای به حقیقت پیوستن آن، نمونه کامل خوشبینی است. این دیدگاه فواید اجتماعی و سلامتی زیادی را به دنبال دارد.
چطور الگوی کارآفرین شدن کودکان باشیم:
خوش بینی مسری است، پس الگو و سرمشق خوشبینی باشید. از طریق شبکههای اجتماعی داستانهای مثبت و گفتگوهای الهام بخش را با فرزندانتان به اشتراک بگذارید تا حس قدردانی را در آنها پرورش دهید و تفکر مثبت را ترویج دهید.
با تعریف کردن داستانهای آموزنده و الهامبخش برای آنها خوشبینی را به کودکان القا کنید.
در صورت امکان (و مناسب با سن و سال) آنها را با خود به هماندیشیها و دیگر رویدادهایی ببرید که در آنها افرادی که به سختیها و ناملایمات غلبه کردهاند مورد تائید و تشویق قرار میگیرند.
حتما بخوانید: چگونه سهام عرضه اولیه ارزشمند را تشخیص دهیم؟
۸- جبران
درک ارزش جبران کردن به شما کمک خواهد کرد تا از بچههای خود افرادی با شعور اجتماعی بالا و کارآفرین بسازید.
هرچند شاید به سودآوری کمکی نکند، اما کارآفرینان اهمیت مسئولیت اجتماعی مشترک را درک میکنند. دوراندیش واقعی کسی است که میخواهد تا دنیا را نه فقط برای خودش، بلکه برای همه جایی بهتر بسازد.
چطور الگوی کارآفرین شدن کودکان باشیم:
کودکان را تشویق کنید تا به همسایه ها کمک کنند. این کمک میتواند به صورت جمع کردن برگها برای همسایههای کهنسال یا انجام خریدهایشان باشد.
با داوطلب شدن برای کارهای خیریه و نیکوکاری، الگو و سرمشق خوبی برای آنها باشید. فرزندانتان را تشویق کنید تا به افراد نیازمند کمک کنند.
نتیجه گیری
این هشت مهارت کارآفرینی (entrepreneurial skills) آرزویی همیشگی را در سر میپروراند تا یادگیری را ادامه دهیم و در جستجوی هدفی بزرگتر با دیگران ارتباط برقرار کنیم. این مهارتها در بین مهمترین مهارتهای انسانی هستند که میتوانند در هر سنی ایجاد شوند.
این مسئولیت شماست که به فرزندانتان بیاموزید در جهت خود بهسازی (self-improvement) پیوسته کار کنند و راههایی را در نظر بگیرند که میتوانند تأثیر مثبتی در دنیا داشته باشند.
شما اصول و اساس کار را به آنها بدهید و آنها قادر خواهند بود تا هر کاری را به انجام رسانند، حتی در بازاری با تغییرات سریع و ناگهانی.
نظرات و تجربیات شما درباره مهارتهای کارآفرینی لازم برای کودکان چیست؟! آنها را با ما به اشتراک بگذارید.
نویسنده: مرضیه محمدی
دیدگاهتان را بنویسید