چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال چیست؟ (آموزش تصویری ابزار چنگال اندروز)
فهرست مطالب
چنگال اندروز (Andrew’s Pitchfork) یکی از روشهای کاربردی در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی است. با استفاده از آن نقاط بازگشتی بازار پیش بینی میشود. اقای دکتر اندروز معتقد بودند که خطوط کلاسیک روندها پیش بینی قابل استنادی از آینده سهم به ما نمیدهد. به همین خاطر روی توسعه ابزاری چنگال شکل کار کردند که نهایتا این ابزار با نام ایشان معروف و شناخته میشود. وقتی بازار در جهت صعودی یا نزولی قرار میگیرد این ابزار به ما کمک میکند تا کانالهایی که در آن قیمت حرکت میکند را شناسایی کنیم. در این مقاله که توسط پروتیم کالج تی بورس تهیه شده، ابتدا پیوتها را معرفی خواهیم کرد. سرانجام به بررسی ابزار چنگال اندروز، چگونگی رسم آن و معامله کردن با این ابزار میپردازیم.
پیوت ها – Pivot
پیوت ها (Pivot) نقاط بازگشت قیمت در نمودار قیمت-زمان سهم هستند. نقاطی که روند از حالت صعودی به ریزشی تغییر جهت دهد پیوت سقف (قله) تشکیل شده. در نقاطی که سهم از حالت ریزشی به صعودی تغییر جهت دهد پیوت کف تشکیل میشود.
حتما بخوانید: صکوک یا اوراق سلف چیست؟
هر کدام از این پیوت ها با توجه به میزان اختلاف قیمت با پیوت بعد به پیوت های اصلی (ماژور) و پیوت فرعی (مینور) دسته بندی میشوند. برای ما پیوت های اصلی اهمیت دارد. از پیوتهای فرعی چشم پوشی میکنیم.
حتما بخوانید: فیلم آموزش مفید تریدر | بخش دوم کار با ابزارها
در شکل ذیل پیوت های سقف و کف را به ترتیب با رنگهای سبز و قرمز مشاهده میکنیم.
حال که با پیوت ها آشنا شدیم میتوانیم با استفاده از آنها چنگال اندروز را رسم کنیم.
رسم چنگال اندروز
برای اضافه کردن ایزار چنگال اندروز باید روی نوار ایزار کلیک راست کرده و “سفارشی کردن” را انتخاب کنیم. ابزار چنگال را پیدا کرده و به نوار ابزار اضافه کنیم. در شکلهای ذیل مراحل اضافه کردن این ابزار را به نرم افزار مفید تریدر میبینیم.
چنگال اندروز از سه خط موازی به عنوان نقاط بالقوه حمایت و مقاومت استفاده میکند. برای رسم چنگال اندروز احتیاج به سه پیوت داریم. در روندهای نزولی پیوت اول سقف، پیوت دوم کف و پیوت سوم سقف خواهد بود و در روندهای صعودی پیوت ها به ترتیب کف، سقف و کف هستند.
حتما بخوانید: اعداد اعجاب انگیز فیبوناچی در تحلیل تکنیکال
نرم افزار به طور پیش فرض از پیوت اول به وسط دو پیوت دیگر خطی رسم کرده و ادامه میدهد که به خط میانی شناخته میشود. از پیوت های دوم و سوم دو خط به موازات خط میانی رسم میکند. پس از رسم کامل میبینیم که شکلی شبیه چنگال داریم. شکلهای ذیل چنگال اندروز در دو روند صعودی و نزولی رسم شده است.
قوانین چنگال اندروز
چنگال اندروز برای پیش بینی تغییرات قیمت چهار قانون دارد. بر این اساس استوار است که قیمتها به خط میانی گرایش دارند. به خطوط اطراف برخورد کرده و مجدد به خط میانی بازگشت میکنند.
حتما بخوانید: اندیکاتورهای بیل ویلیامز در تحلیل تکنیکال
چهار قانون چنگال اندروز به شرح ذیل است:
- قیمت در ۸۰ درصد مواقع به خط میانی بازگشت نموده و آن را لمس میکند.
- زمانیکه قیمت خط میانی را لمس کرد، پیوت ایجاد میکند.
- معمولا قیمت در محدوده خط میانی نوسان میکند و در همان محدوده نوسان میکند.
- اگر خط میانی لمس نشود قیمت بازگشت شدیدی میکند (نقطه ۳).
در شکل ذیل حرکت قیمت مطابق با قانونهای ۱ تا ۳ را میبینیم.
در شکل ذیل که سهم ذوب را نشان میدهد میبینیم چون قیمت طبق اصل ۱ تا ۳ نوسان نداشته. (که ۸۰ درصد مواقع اینگونه است) قانون ۴ قیمت را پیش بینی کرده است.
برای تشخیص اینکه چه زمانی طول می کشد که قیمت از نقطه سوم به خط میانی میرسد به شکل ذیل عمل میکنیم. ابتدا تعداد کندل هایی که طول میکشد قیمت از نقطه اول به دوم برسد را میشماریم. سپس تعداد کندل هایی که طول میکشد قیمت از نقطه دوم به سوم برسد را نیز میشماریم. حال عدد بزرگتر را انتخاب میکنیم. عددی که بدست آورده ایم معمولا حداکثر زمان لازم جهت رسیدن قیمت از نقطه سوم به خط میانی است. اگر در طول این زمان قیمت به خط میانی نرسید باید نتیجه گرفت که بازار وضعیت مناسبی ندارد. باید صبر کرد تا روند بازار مشخص شود. سپس تصمیم به خرید یا فروش گرفت.
حتما بخوانید: آموزش سایت رهاورد ۳۶۵ + ویدیو
خطوط هشدار خطهای موازی با خط میانی هستند که خارج و دو طرف چنگال رسم میشوند. خطوط هشدار میتوانند فاصلهای هم اندازه با خط میانی و دو خط کناری چنگال اندورز داشته باشند یا در آنها نسبت های فیبوناچی استفاده شود. در بعضی از موارد قیمت با برخورد به این خطوط تغییر جهت میدهد.
خطوط ماشه
خطی است که از نقطه اول چنگال اندروز به هریک از دو نقطه دوم و سوم وصل شده و امتداد مییابد. خطوط ماشه زمانی مورد استفاده قرار میگیرند که قیمت از چنگال خارج شده است. از خطوط ماشه برای سیگنالهای خرید یا فروش (بسته به شکستن خط ماشه بالایی یا پایینی) استفاده میشود.
حتما بخوانید: آموزش ثبت نام و احراز هویت در صرافی کوینکس + ۴.۵% تخفیف کارمزد
سیستم معاملاتی با استفاده از چنگال اندروز
همانطور که گفتیم اگر چنگال اندروز در هر روندی رسم شود، همان جهت را پیش بینی میکند. پس در روند صعودی، رشد قیمت را پیشبینی میکند. در بورس جملهای معروف است که میگوید روند دوست شماست. پس در این مقاله صرفا معامله با استفاده از چنگال صعودی توضیح داده میشود. البته عکس موارد توضیح داده شده برای چنگالهای نزولی هم قابل استفاده خواهد بود.
حتما بخوانید: استراتژی معاملاتی معکوس
برای معامله با چنگال اندروز باید سه مورد نوع چنگال، بررسی قوانین چنگال و دقت به خط هشدار و خط ماشه در نظر گرفته شود.
خرید
- شکستن خط میانه در جهت بالا و حرکت به سمت خط موازی بالایی
- شکستن خطوط هشدار و صعود به کانال موازی بعدی
- شکستن خط ماشه به سمت بالا
فروش
- شکستن خط میانه در جهت پایین و حرکت به سمت خط موازی پایینی
- شکستن خطوط هشدار و نزول به کانال موازی بعدی
- شکستن خط ماشه به سمت پایین
دقت کنید در نمامی موارد نوع کندل شکل گرفته زمان شکست خطوط اهمیت بالایی دارد. یعنی در زمان خرید باید کندل های صعودی و زمان فروش کندل های نزولی داشته باشیم.
حتما بخوانید: معامله گر موفق و ۴ عادت بد دنیای معامله گری که جلوی او می ایستند
بخاطر داشته باشید زمانی یک سیستم را به سیستم معاملاتی خود تبدیل کنید که حتما ابتدا آن را مورد آزمایش قرار داده باشید. به طور مثال از هر ۱۰ معامله حداقل ۶ معامله آن برای شما سودآور باشد. پس از گذشت از این مرحله با مبلغ کم مجدد سیستم را مورد آزمایش قرار دهید. بازهم اگر مجدد حداقل ۶ معامله سوداور از ۱۰ تا داشتید میتوانید با سرمایه اصلی خود وارد بازار شوید.
نتیجه گیری
یکی از ابزارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال استفاده از چنگال اندروز است. چنگال اندروز از سه خط موازی به عنوان نقاط بالقوه حمایت و مقاومت استفاده میکند. برای رسم چنگال اندروز احتیاج به سه پیوت داریم. طبق قوانین چنگال اندروز قیمت تمایل دارد در خط میانی نوسان کند. اما اگر قیمت از چنگال اندروز خارج شد میتوانیم از خطوط ماشه و هشدار استفاده کنیم. در این مقاله چنگال اندروز به طور کامل تشریح و چگونگی خرید و فروش با استفاده از آن توضیح داده شده است.
مقالاتی که پیشنهاد میکنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید
20 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ضمن تشکر لطفا بفرمایید در مواردیکه بطور مثال چنگال اندرو را در نرم افزار متاتریدر و تایم روزانه رسم می کنیم وقتی به تایم پایین تر مثلا یک ساعته می آییم گاهی مشاهده می شود که کندلی خارج از بالهای اصلی چنگال بسته شده است ولی در تایم روزانه صرفا یک شادو دیده می شود . آیا بسته شدن کندل یک ساعته خارج از بال بالایی یا پایین چنگالی که در تایم روزانه رسم شده است به مفهوم باطل شدن اعتبار آن چنگال و برگشت روند ( طبق قانون چهارم فوق ) است یا باید صرفا چنگال را در همان تایم فریمی بررسی کنیم که رسم شده است ؟
سلام
چنگال اندروز در هر تایم فریمی رسم میکنید در همون تایم فریم هم بررسی کنید.
و دقت کنید بازار بورس ایران هنوز حجم معاملات خیلی بالایی نداره که تایم فریم های کمتر از روزانه هم بخوایم برای رسم چنگال استفاده کنیم.
در اینصورت تعداد سیگنال های ما زیاد و همینطور اعتبار اونها کم میشه.
با تشکر بسیار عالی توضیح داده شده بود
خواهش میکنم، سلامت باشید.
باعرض سلام وادب واحترام.سرکارخانم فرازی مطلب فوق که دررابطه چنگال اندرو زحمت کشیدیدبسیار مفید وبازبانی ساده برای کسانیکه دانش تحلیل ندارند قابل فهم است.تنها سوالی داشتم از حضورتون که ایا حجم معاملات درسیستم چنگال به هنگام سیگنال انالیزی دارد یاخیر .سپاسگزارم
با سلام خدمت جناب اقای لطفی نیا
کلا مبحث حجم در زمان خرید بسیار اهمیت داره. وقتی کندلی یک سطح مقاومتی به سمت بالا میشکنه درسته که از لحاظ تکنیکال این سطح شکسته شده اما اگر بخوایم از لحاظ رفتارشناسی سهم (تابلو خوانی) هم مطمئن از شکست سطح باشیم. باید روز خرید در قیمت پایانی مثبت، حجمی بیشتر از میانگین حجم ماه معامله شود یعنی ورود پول به سهم داشته باشیم.
در این حالت میگیم که سطح مقاومتی ما هم از لحاظ تحلیل تکنیکال و هم رفتارشناسی شکسته شده است.
با اجازتون ازدوتا از تصاویرتون برای پروژم برداشتم لطفا راضی باشید.
خواهش میکنم، موفق باشید.
با درود فراوان
ضمن تشکر از سرکارخانم فرازی بابت مطلب فوق که بسیار به زبان ساده توضیح داده شده بود میخواستم بدونم برای انتخاب پیوت ها شرایط و ویژگی خاصی نیاز نیست تا دچار اشتباه برای انتخاب پیوت نشیم؟
با عرض سلام و احترام
جناب آقای خوشخوی برای انتخاب پیوت ها حتما پیوت های اصلی (پیوت های ماژور) انتخاب کنید و همینطور میتونید از اندیکاتور زیگزاگ برای پیدا کردن پیوت های اصلی کمک بگیرید.
ببخشید این سه تا نقطه پیوت حتما باید پشت سر هم باشن ؟ یا مثلا میشه سه تا نقطه پیوت ماژور دلخواه باشن ؟
سلام
بله بهتره سه پیوت انتخاب ماژور و پشت سرهم باشند.
خوشحال میشم، موفق باشید.
سلام در چنگال اندورز قیمت – خیلی با علاقه- روزهاست که با تلرانس کمی به خط میانی چنگال چسبیده و به ان وفادار است!
چه برداشتی باید بکنم؟
باید منتظر باشم تا یکی از دو خط بالا و پایین را بشکند؟
سلام وقتتون بخیر
کلا اینکه قیمت روی خط میانی نوسان کند جز اصول و قوانین چنگال اندروز هست.
این یعنی شما چنگال درست رسم کردید. برای ورود به سهم ترجیحا از خطوط استاتیک (خطوط حمایت و مقاومت افقی) کمک بگیرید.
لطفا این نکته هم همیشه مد نظر داشته باشید که در روز خرید کندلی تشکیل شود که فشار خرید را نشان دهد.
موفق باشید
ممنون واقعا عالی بود
سلام
در هیچ سایتی واموزشی ندیدم که توضیح بده این ابزار در چارت حسابی یا لگاریتمی باید رسم بشه؟؟؟ !!!
با سلام
من آموزش چنگال اندروز را در جایی دیگر می خواستم یاد بگیرم در قسمتهایی مشکل یادگیری داشتم لذا به طور اتفاقی سایت شما را پیدا کردم که خیلی رسا توضیح داده بودید واقعاً تشکر میکنم موفق باشید
ممنونم از اطلاعات کاملتون. بسیار مفید و کارگشا. خدا قوت.
فقط سه تا سوال داشتم. شاید سوال دوستان دیگ هم باشه.
۱. بعضی وقتا پیوت ها پشت سر هم نباشن خیلی چنگال شکیل و قابل قبول تری داریم نسبت به پیوت های پشت سر هم. این قضیه مشکلی نداره؟
۲. حتما حتما پیوت شماره ۳ باید بین پیوت های ۱ و ۲ باشه؟ یا بهتره که این جور باشه؟
۳. حتما باید سه پیوت اخر رو مد نظر قرار بدیم؟ یا باید به مسیر کلی توجه کنیم؟
ممنونم اگر پاسخ بنده رو بدید . تشکر از آموزش و سایت خوبتون
عالی بود واقعا مرسی خیلی خوب و واضح توضیح دادید