سهم برکت؛ همه چیز درمورد شرکت تولیدکننده واکسن کرونا در ایران
راهنمای مطالعه مقاله بررسی شرکت برکت در بورس:
معرفی شرکت برکت:
اگر فعال بازار سرمایه باشید یا حتی در فکر زدن واکسن کرونا افتادهاید، این روزها نام شرکت و سهم برکت در بورس، بارها به گوشتان خورده است. در این مقاله قصد داریم این شرکت را از نظر بنیادی و تکنیکال بررسی کنیم.
شرکت برکت در سال ۱۳۸۹ خورشیدی تحت عنوان شرکت فناوری های نوین دارویی تدبیر تاسیس شد. این شرکت دارای ۲۵ شرکت تابعه است. در حدود ۱۴ درصد، سهم بزرگی از بازار دارویی کشور را با تولید بیش از ۷۰۰ نوع دارو سهم عمده ای از بازار دارویی کشور را در دست دارد.
شرکت برکت در سال ۱۳۹۵ در بهمن ماه در بورس کشور به عنوان ۵۰۶ مین شرکت پذیرفته و عرضه اولیه شد. تعداد ۳۵۰۰ نیروی متخصص در زمینه ساخت انواع دارو در حوزه سلامت و صادرات دارو در این شرکت مشغول فعالیت هستند. شرکت با شعار “سلامتی برکت است” گام های بزرگی در زمینه درمان بیماری های خاص به طور مثال در خصوص درمان با سلول های بنیادی مشغول فعالیت است.
این شرکت همچنین در حوزه ی درمان بیماری سرطان، ام اس، بیماری های خونی، توسعه دارو های گیاهی و راه اندازی موزه طب اسلامی و ایرانی و … فعالیت دارد. کو ایران برکت اولین واکسن ایرانی کووید ۱۹ که فرآیند تحقیق و توسعه آن را از سال ۱۳۹۹ آغاز و سایت تولید این واکسن در پاییز همان سال وارد فاز مطالعات و همچنین اجرا گردید.
بنا به گفته ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، بعد از چین و هند این سایت بزرگ ترین خط تولید بر مبنای ویروس غیر فعال متعلق به شرکت برکت میباشد. در سال ۱۴۰۰ بود که بنا به اظهارات مسئولین محترم کشور، ایران به معدود کشور های تولید کننده واکسن کرونا تبدیل شد.
تحلیل بنیادی برکت تا تاریخ ۱۲/۰۷/۱۴۰۰:
نکته ی قابل توجه در خصوص تحلیل بنیادی شرکت این است که تمامی نمودار های استفاده شده از نرم افزار دایره طلایی سهام استخراج شده است.
تحلیل روند سود آوری سهم شرکت برکت:
همانطور که در تصویر مشخص میباشد سهم برکت در بورس از نظر سود آوری در یک روند سودده قرار دارد. ولی بپردازیم به روند سود آوری شرکت:
قبل از هر چیز تعریف روند سود آوری را اینجا می آوریم: روند سود آوری شرکت (TTM) سود تحقق یافته ۱۲ ماه اخیر شرکت یا به عبارتی چهار دوره متوالی سه ماهه شرکت را روند سود اوری آن میگوییم. به عبارت بهتر سود های تحقق یافته هر فصل یا دوره سه ماهه شرکت بنا به سال مالی هر شرکت را در یک دوره ۱۲ ماهه یا همان چهار دوره متوالی جمع میکنیم تا به روند سود آوری آن شرکت برسیم.
با توجه به داده های نرم افزار دایره طلایی سهام میزان سود اوری سهم برکت از سال ۱۳۹۸ تا سه ماهه چهارم آن روند رو به رشدی را نشان میدهد. درنیمه اول سال ۱۳۹۹ این روند شکل خنثی و تا حدودی کاهشی داشته و میزان رشد شرکت در سه ماهه سوم و چهارم سال ۱۳۹۸ تا حدود ۴۰ درصد رشد را نشان میدهد. ولی همانطور که مشخص است در سال ۱۴۰۰ در سه ماهه اول سال، شرکت نتوانسته سود قابل ملاحظه ای را در مقایسه با دوره قبل خود شناسایی کند و میزان این افزایش سود آوری به کمتر از ۱ درصد محدود میگردد.
این موضوع با توجه به تورم ۴۰ درصدی کشور میتواند خرید این سهم را برای قسمتی از فعالان بازار با چالش روبرو کند. بهتر است شرکتی که خریداری میشود حداقل ده درصد افزایش سود آوری در هر دوره شناسایی کند.
بهتر است با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال و آموزش صحیح بورس، سرمایه گذاری خود را شروع کنید. هرگز با پیشنهاد دیگران اقدام به خرید و فروش نکنید. برای آموزش صحیح ما تی بورس را پیشنهاد میکنیم.
تابلوخوانی سهم برکت در بورس:
تعداد سهام شرکت ۵.۸ میلیارد برگه سهم میباشد که دارای شناوری ۲۶%یست. این نشان دهنده این است که تعداد ۱.۵ میلیارد سهم در بازار خرید و فروش میشود. تا تاریخ مقاله به طور متوسط در هر روز ۳۶ میلیون سهم دست جابه جا میشود. و در حال حاضر قیمت سهم در بازار در حدود ۳۲۰۰۰ ریال معامله میشود.
تحلیل کانسلیم سهم برکت:
سود کانسلیم در واقع بررسی سود های فصلی شرکت از گذشته تا حال میباشد. به عبارتی شرکت باید به صورت فصلی روند سود آوری داشته باشد. میپردازیم به نرم افزار دایره طلایی سهام:
همانطور که مشخص است، شرکت برکت در سه ماهه اول امسال با زیان ۵۹ هزار میلیارد ریالی مواجه شده. که گرچه با افزایش ده درصدی مواجه شده است اما با توجه به اینکه این سود آوری منفی است به هیچ عنوان قابل قبول نمیباشد.
تحلیل تکنیکال سهم برکت:
روند سهم برکت در بورس با توجه به ساختن سقفی زیر سقف قبلی و کفی زیر کف قبلی نزولی است.
سهم در محدوده حدود ۳۰۰۰۰ ریال با حمایت خوبی مواجه شد. و یک پیووت سقف جدید تشکیل داد و با توجه به شرایط بازار همانطور که میبینیم به ادامه روند نزولی خودش پرداخت.
سهم در خطوطی که با رنگ قرمز مشخص شده دارای چندین حمایت مختلف میباشد. در صورت شکست میتواند از محدوده خط روند در صورت حمایت شدن برگشت داشته باشد. در صورتی که شرایط استراتژی کیپر مهیا باشد میتوان با رعایت حد ضرر وارد شد.
شرکت برکت در فیلتر های مختلف تحلیل بنیادی با موفقیت چندانی روبرو نیست. و تحلیل تکنیکال حاضر سیگنال خرید نمیباشد. بهتر است معامله گران عزیز با دقت و تحلیل خودشان وارد معاملات شوند.
اگر به دنبال آموزش تحلیل فاندامنتال و تکنیکال بورس ایران هستید، دوره آموزش بورس ایران کالج تیبورس را به شما پیشنهاد میکنیم.
وابستگی سهم برکت به حقیقی یا حقوقی؟
با توجه به نرم افزار دایره طلایی همانطور که مشخص میگردد سهم در طول زمان از ابتدای امسال بار ها وابستگی خود را به حقیقی ها و حقوقی ها تغییر داده است. با توجه به نمودار یک ماهه اخیر سهم میتوان وابستگی بیشتر سهم به حقیقی ها را مشاهده کرد. ضریب همبستگی سهم به حقیقی با توجه به داده نرم افزار، متوسط میباشد.
نتیجه گیری:
شرکت برکت در بورس یکی از سهام آینده دار در صنعت دارویی میباشد. اخیرا با توجه به ایجاد خط تولید واکسن کوایران برکت جهت مقابله با ویروس کرونا بسیار مورد توجه فعالان بازار بورس ایران قرار گرفت. در این مقاله سهم برکت را بطور کامل از لحاظ بنیادی، تکنیکال و رفتارشناسی با یکدیگر بررسی کردیم تا زمان مناسب برای ورود به این سهم را براساس استراتژی آپر پیداکنیم.
کالج تی بورس با برگزاری دوره های صفر تا صد آموزش بورس بصورت حضوری و غیرحضوری، سعی در برطرف کردن تمامی نیازهای متقاضیان ورود به بازار های مالی را به سادهترین شکل ممکن دارد. برای کسب اطلاع از زمان برگزاری دورههای حضوری بورس کافیست اطلاعات خود را برای ما ارسال کنید تا در سریعترین زمان ممکن با شما تماس گرفته شود.
مقالاتی که پیشنهاد میکنیم برای آموزش رایگان بورس مطالعه کنید
- آموزش گام به گام سرمایه گذاری در بازار بورس به زبان ساده
- افزونه FinEye ؛ افزونه کاربردی آمار تولید و فروش
- اقتصاد جهانی و پنج اتفاق تاثیرگذار بر آن
- کد به کد و معاملات بلوکی در بورس
- تفاوت EPS و DPS در بورس چیست و چه کاربردی دارند؟
- چگونه سهام عرضه اولیه ارزشمند را تشخیص دهیم؟
- سال مالی شرکت ها در بورس به چه معناست؟
- اصول معامله گری در بازارهای مالی و ۱۰ قانون اساسی برای رعایت موفقیت در معاملات
- محرک های رشد بورس و بررسی سه مورد از آنها
- شاخص های فاندامنتال فارکس، چراغ راهی برای معاملهگران در اقیانوس متلاطم بازار فارکس
دیدگاهتان را بنویسید