مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی بازار بورس ایران
فهرست مطالب مقاله مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی
مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی، مسیر میانبری برای معاملهگرانی که به دنبال روشی برای افزایش بازدهی معاملاتشان در بازار بورس هستند، روشن میکند.
شاید باورش برای بسیاری از معاملهگران سخت باشد که امکان کسب سودهای چند صددرصدی از بورس ممکن باشد. اگر تا پایان این مقاله همراه کالج تیبورس باشید، با وجههای پنهان بازار بورس که کمتر درباره آن صحبت میشود، آشنا میشوید.
اصلیترین سوال هر شخصی که قصد خرید یک دارایی برای سودآوری یا حفظ ارزش سرمایهاش در وضعیت تورمی را دارد این است که، چه سرمایهگذاری، بیشترین بازدهی را برایش دارد؟!
در مقاله مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی قصد داریم شرایط و پیامدهای سرمایهگذاری در دلار، به عنوان یکی از شیوههای رایج و مورد توجه معاملهگران در ایران و سرمایهگذاری در صندوق سهامی که کمتر از آن چیزی که استحقاقش را دارد زیر نظر معاملهگران قرار میگیرد را بررسی کنیم.
با مطالعه مقاله مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی، دیدگاه منطقی و واقعیتری نسبت به سرمایهگذاری در دلار پیدا میکنید و یکی از مناسبترین روشهای سودآوری به صورت قانونی و معتبر در بازار بورس که بخش قابل توجهی از معاملهگران از آن مطلع نیستند را خواهید آموخت.
همراه کالج تیبورس باشید.
در این مقاله چه میآموزید؟
- تورم چیست و تأثیری در فرآیند سرمایهگذاری دارد؟
- سرمایهگذاری در دلار چقدر میتواند سودآور باشد؟
- صندوق سهامی چیست؟
- صندوق سهامی چقدر پتانسیل رشد و سوددهی دارد؟
- مزایا و معایب سرمایه گذاری در دلار و صندوق سهامی
این مقاله برای چه کسانی مناسب است؟
- افرادی که به دنبال روشی ایمن برای حفظ ارزش سرمایه خود در شرایط تورمی هستند.
- سرمایهگذاران فعال در بازارهای مالی جهانی و بازار بورس.
- معاملهگرانی که با فرصت سودآور صندوق سهامی آشنا نیستند.
تورم چیست؟
تعریفهای متفاوتی برای تورم بیان شده اما وجه اشتراک بیشتر آنها در یک جمله خلاصه میشود. به طور کلی تورم را نوعی رشد نامنظم و زیاد قیمتها میدانند.
در یک تعریف آسانتر و قابل درک از تورم، میتوانیم شرایط اقتصادی را زمانی تورمی بدانیم که ارزش پول ملی پشتوانه دار نسبت به پول تولید شده در سطح جامعه کمتر باشد و به نوعی پول ملی ارزش و مقبولیت خود را تا حدودی از دست داده باشد.
هنگامی تورم به صورت افسار گسیخته رشد میکند ولی شرایط کسب درآمد بیشتر با همان شتاب افزایش تورم برای عموم مردم وجود ندارد، داراییها و سرمایه آنها ارزش سابق خود را از دست میدهد و با ادامه این روند به صورت مداوم این افت ارزش ادامه خواهد داشت و مشکلات اقتصادی و معیشتی برای اقشار مختلف جامعه ایجاد میشود.
تورم را میتوانیم به سرعت حرکت یک پله برقی تشبیه کنیم. فرض کنید پلههای این پلهبرقی فقط به طرف پایین حرکت میکند و انتهای مسیر آنها به دره ورشکستگی و بنبست اقتصادی ختم میشود.
ما چارهای جز بالا رفتن از این پلهبرقی با وجود اینکه پلههایش به سمت پایین حرکت میکنند نداریم. در صورتی که منفل باشیم و به دنبال یک فرصت سرمایه گذاری مناسب نگردیم، در نهایت توسط پلهبرقی تورم به بنبست میرسیم.
هنگامی که یک سرمایه گذاری مناسب با سود معقول انجام دهیم، در بهترین حالت به شتاب حرکت پلهها نزدیک میشویم و در شرایط متعادلی که نه در مرز نابودی هستیم و نه در بخشهایی بالایی پلهبرقی به سر میبریم، به بقای خود در این وضعیت ادامه میدهیم.
اما هنگامی که سرعت رشد ارزش داراییهای ما از سرعت افزایش تورم پیشی بگیرد، در اصل در این شرایط، این ما هستیم که تورم را به زانو درآوردیم و بر آن غالب شدیم. در این حالت شتاب پله برقی تورم از شتاب گامهای ما کمتر است و ما میتوانیم یک حاشیه امن مالی برای سرمایهمان ایجاد کنیم.
میزان سوددهی دلار در مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی چقدر است؟
دلار همواره جزو آن دسته از داراییهایی بوده که سرمایه گذاری روی آن بالاترین بازدهی را در مقایسه با سایر فرصتهای سرمایه گذاری نداشته است.
از طرفی به عقیده اقتصاددانها خرید دلار به قصد نوسانگیری از ارزش آن نوعی خیانت به ارز ملی کشور است. چراکه این کار عملاً باعث کاهش ارزش ارز ملی و به دنبال آن تأثیر منفی بر سفر مردم و کاهش توان خرید آنها میشود.
اما به طور اختصاصی در کشور ما، علاوه بر تمام این مسائل، نوسانات ارزش دلار تا حدی به تصمیمات و سیاستهای مقامات دولتی در رابطه با ارتباطات بینالمللی نیز وابسته است و این مسئله ریسک خرید و فروش دلار و نوسانات قیمتی آن را بیشتر میکند.
طبق تحقیقات انجام شده در بازه 3 تا 5 سال گذشته به ترتیب شاهد افزایش 3 تا 5 برابری ارزش دلار بودیم. اما میزان افزایش تورم تنها در سه سال گذشته از رشد قیمت دلار بیشتر بوده است. به عبارتی میتوان گفت، خرید و فروش دلار در بهترین و پرسودترین حالت ممکن هم، جوابگوی مخارج و هزینههای زندگی افراد با وضعیت رشد فعلی تورم نبوده است.
مزایا و معایب سرمایهگذاری در دلار چیست؟
مزایا:
- امکان سودآوری از نوسانات زیاد آن در صورت داشتن مهارت بالا در معاملهگری
- قدرت نقدشوندگی بالای سرمایه در بازار
- بازدهی مناسب در صورت سرمایهگذاری بلند مدت
معایب:
- نوسانات بالای دلار به علت تأثیر اتفاقات سیاسی و اقتصادی
- خطر سرقت دلار به صورت فیزیکی
- بازدهی کم در کوتاه مدت
- بازدهی کمتر نسبت به سایر فرصتهای سرمایهگذاری
- دشوار بودن تحلیل و پیشبینی آینده روند قیمت دلار
صندوق سهامی چیست و مقدار سود آن در مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی چگونه است؟
صندوق سهامی یک سبد متشکل از اوراق درآمد ثابت، سهام و حق تقدم سهام های مورد معامله در بازار بورس است که معاملهگران با سرمایهگذاری در این صندوقها، میتوانند با توجه به زمانی که در قرارداد سرمایهگذاری در صندوق موردنظر قبول کردند، سود دریافت کنند.
در این روش ریسک سرمایهگذاری در بازار بورس کاهش مییابد. زیرا معاملهگران به صورت مستقیم روی نمادهای بورسی سرمایهگذاری نمیکنند که نیاز باشد شخصاً معاملات خود را کنترل کنند.
در صندوق سهامی مدیریت سبد سرمایهگذاری و میزان سود و زیان کاربران، بر عهده افراد متخصص و حرفهای فعال در آن صندوق سهامی است. و در اغلب اوقات برآیند فعالیت و سودآوری اشخاصی که از طریق صندوق های سهامی و به صورت غیر مستقیم در بازار بورس سرمایهگذاری میکنند از معاملهگرانی که مستقیماً خودشان اقدام به خرید و فروش نمادهای مورد معامله در بازار بورس میکنند بیشتر است.
برای عضویت در صندوق های سهامی، پروسه پیچیدهای پیشرو ندارید؛ کافی است به وبسایت مرجع و معتبر صندوق موردنظر خود مراجعه کنید یا به صورت حضوری به دفتر کار آنها بروید و پس از پذیرش قوانین و مقررات صندوق و امضای قرارداد سرمایهگذاری در صندوق سهامی، سرمایه خود را به متخصصین و معاملهگران حرفهای بسپارید، تا آنها در موعد مقرر سود معاملات را برایتان واریز کنند.
پیشنهاد میکنیم حتماً قبل از سرمایهگذاری در صندوق سهامی، امیدنامه آن صندوق را مطالعه کنید تا به صورت دقیق از نحوه سبدچینی، مدیریت سرمایه و کنترل ریسک و مقدار بازدهی صندوق مطلع شوید. اگر دانش کافی برای تحلیل اطلاعات امیدنامه صندوق سهامی را ندارید حتماً از مشاوران و افراد آگاه در این زمینه راهنمایی بگیرید.
نکته مهم دیگری که در رابطه با سرمایهگذاری در صندوق سهامی باید مدنظر داشته باشید، این است که معمولاً سود و تأثیر مثبت سرمایهگذاری در صندوق سهامی، در بلند مدت مشخص میشود.
اگر دیدگاه کوتاه مدت در سرمایهگذاری دارید، نباید انتظار کسب سود بسیار زیادی از صندوق سهامی داشته باشید.
در عین حال معمولا بازدهی صندوق سهامی از سودی که با سپردهگذاری سرمایه خود در بانک به شما پرداخت میشود بیشتر است. و میتواند به سرمایهگذارانی که دیده بلند مدتی دارند، سودهای دلچسبی بدهد.
به عنوان مثال صندوق سرمایهگذاری بورسیران با 12 سال سابقه موفق به کسب 35 هزار درصد سود و صندوق سرمایهگذاری آگاه نیز با 12 سال سابقه فعالیت، 43 هزار درصد سودآوری داشته است.
ارتباط انواع سبد سرمایهگذاری و مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی
به صورت کلی 3 نوع سبد سرمایهگذاری وجود دارد که صندوق سهامی یکی از انواع آن محسوب میشود.
انواع سبد سرمایهگذاری عبارتاند از:
صندوق سهامی
بخش عمدهای از این نوع سبد سرمایهگذاری را سهامهای مورد معامله در بازار بورس تشکیل میدهند.
صندوق آهنگ سهام کیان از جمله صندوق های سهامی است که توانسته تنها در عرض یک سال سود 16 درصدی را به سرمایهگذاران خود بپردازد.
صندوق درآمد ثابت
صندوق درآمد ثابت به علت اینکه ریسک حداقلی را در زمینه سرمایهگذاری دارد، سود کمتری نسبت به سایر صندوقهای سرمایهگذاری پرداخت میکند.
عمده تمرکز صندوق های درآمد ثابت در سرمایهگذاری روی اوراق دولتی و مشتقات آنها است. همانطور که از نام این صندوق مشخص است، سود ثابت و معینی را به کاربران خود میپردازد.
صندوق مشترک اندیشه فردا در سابقه 7 ساله خود، 330 درصد بازدهی داشته است و از نمونه صندوق های درآمد ثابت به شمار میآید.
صندوق مختلط
صندوق مختلط روی ترکیبی از اوراق بانکی تضمینی و سهام شرکتهای موجود در بازار بورس سرمایهگذاری میکنند. ریسک سرمایهگذاری در این صندوقها تقریباً مابین ریسک صندوق سهامی و صندوق درآمد ثابت است.
صندوق سرمایهگذاری مشترک پارس که در گروه صندوق های مختلط قرار دارد، در 10 سال سابقه فعالیت خود، سود 7 هزار درصدی داشته است.
معاملهگران میتوانند باتوجه به میزان ریسکپذیری خود و شرایط صندوق های سهامی یا نوسانات دلار، بهترین بازاری که نیازهای آنها را برطرف میکند و در عین حال سرمایه آنها را تا حد زیادی در معرض خطر قرار نمیدهد انتخاب کنند.
معمولا سبد سرمایهگذاری از نوع صندوق سهامی در عین مدیریت مناسب ریسک سبد، بازدهی بهتری از سایر سبدهای سرمایهگذاری دارد.
بهترین صندوق سهامی با توجه به مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی برای سرمایهگذاری چیست؟
برای تعیین بهترین صندوق سهامی برای سرمایهگذاری نمیتوانیم به معرفی یک یا دو صندوق موفق اشاره کنیم؛ زیرا همواره ممکن است صندوق های سرمایهگذاری با توجه به فعالیتها و افراد متخصصی که در تیم خود به کار میگیرند، عملکرد درخشانیتری از خود به نمایش بگذارند و از ارزش بالاتری برخوردار باشند.
در نتیجه در این بخش سعی میکنیم به مهمترین پارامترهایی که برای تشخیص یک صندوق سهامی مناسب و پربازده باید به آن توجه کنید اشاره کنیم.
مهمترین نکاتی که برای تشخیص بهترین صندوق سهامی باید به آن توجه کنید عبارتاند از:
میزان سوددهی در طی یک الی دو ماه گذشته صندوق سهامی
یکی از مناسبترین ملاکها برای اثبات ادعای یک صندوق سهامی مبنی بر پرداخت سودهای مناسب، بررسی میزان بازدهی آن صندوق در چند ماه اخیر است.
کارنامه فعالیت صندوق سهامی در شرایط نزولی بازار
“افراد بزرگ و تأثیرگذار، قدرت خود را در قلب مشکلات و شرایط سخت اثبات میکنند؛ وقتی همه چیز خوب است که هر شخصی میتواند، رفتار و عملکرد مثبتی داشته باشد.”
یک صندوق سهامی خوب و مناسب که افراد آگاه و عالمی در آن حضور داشته باشند، مهارت و قدرت تصمیمگیری و انتخاب درست خود را در روزهای تاریک بازار بورس نشان میدهد.
پیشنهاد میکنیم تاریخچه بازار بورس و میزان سود و زیان صندوق های سهامی را بررسی کنید و ببینید هنگامی که بازار در یک موج اصلاحی سنگین و طولانی است؛ عملکرد صندوق چگونه بوده است؟
آیا توانسته سودی مناسبی از نوسانات بازار کسب کند؟ در برخی مواقع شاید لازم باشد انتظار سودآور بودن صندوق را در شرایطی که قیمت سهامها مدام در حال ریزش بوده نداشته باشیم و ببینیم در بین چند صندوق سهامی، کدام صندوق کمترین ضرروزیان را ثبت کرده است.
میزان ریسکپذیری خودتان و صندوق سهامی
بدون شک سودآوری در بازار سرمایه بودن ریسک و به خطر انداختن سرمایه، بیمعنی خواهد بود.
در نتیجه ابتدا باید به درک واقعی و درستی از میزان خطرپذیری و ریسک کردن خود برسید. سپس شرایط صندوق سهامی را بررسی کنید و ببینید آیا حاضر به پذیرش این میزان از ریسک در معاملات هستید یا خیر.
مدت زمان سرمایه گذاری صندوق سهامی
همانطور که در بخشهای قبلی بیان کردیم، بازدهی و سودآوری واقعی صندوق های سهامی در بلند مدت خودش را نشان میهد.
توقع و خواست خود از بازار را در یک بازه زمانی مشخص تعیین کنید و ببینید آیا صندوق سهامی در فواصل گذشته بازار توانسته در آن مدت زمان، حد سودی که انتظار دریافت آن را دارید، از بازار کسب کند. البته به نتیجهای که از این بررسی بدست میآید نمیتوان 100% استناد کرد؛ چراکه به دلایل مختلفی مانند تغییر مسئولیت افراد مشغول در صندوق سهامی یا اتفاقات مهم سیاسی و اقتصادی در کشور و جهان، ممکن است عملکرد صندوق در بازههای زمانی مختلف متفاوت باشد.
اگر قصد سودآوری از نوسانات کوتاه مدت بازار را دارید، ترجیحاً در صندوق های سهامی، سرمایهگذاری نکنید.
طول مدت فعالیت صندوق معاملاتی
طبیعتاً صندوق سهامی که دارای سابقه طولانی مدت در امور مالی و سرمایهگذاری باشد، از اعتبار بیشتری برخوردار است و سرمایهگذاران میتوانند با آرامش خاطر بیشتری سرمایه خود را به آن صندوق بسپارند.
مقایسه میزان بازدهی صندوق های سهامی
بدیهی است صندوق سهامی که کارنامه درخشانتری در دوران فعالیتش داشته باشد، انتخاب مناسبتری برای سرمایهگذاری در صندوق های سهامی است.
کلام پایانی درباره مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی
به واسطه تورمی که روزبهروز فشار آن را بیشتر روی شانههای زندگیهایمان احساس میکنیم، ناچاریم برای جلوگیری از کاهش ارزش سرمایه و مشکلات اقتصادی، در یک بازار سودآور و پربازده سرمایهگذاری کنیم.
در مقاله مقایسه رشد دلار و صندوق سهامی، دو فرصت سرمایهگذاری خریدوفروش دلار و عضویت در سبد سهامی را مورد بررسی قراردادیم.
دلار پتانسیل کافی برای کسب بیشترین بازدهی را ندارد و در مقایسه با سایر بازارهای مالی سود کمتری برای سرمایه گذاران فراهم میکند. اما صندوق های سهامی با مدیریت و خرید و فروش حرفه ای نمادهای بورسی سودآور، بدون اینکه نیاز باشد شخص سرمایهگذار کار خاصی انجام دهد، با سرمایه او در بازار بورس فعالیت میکنند و در بلند مدت سودهای بسیار خوبی به کاربران خود میپردازند.
کالج تیبورس به عنوان بهترین آموزشگاه آموزش بورس در مشهد، دوره صفر تا صد معامله گر حرفهای بورس را به صورت حضوری و غیرحضوری در سراسر کشور برگزار میکند.
در دوره آموزش بورس در مشهد کالج تیبورس، استراتژیهای معاملاتی ابداعی و تست شده کالج تیبورس به دانشپذیران آموزش داده میشود و به صورت مستند و دقیق نتایج حاصل از این استراتژیها در اختیار کاربران قرار میگیرد.
موفق و پرسود باشید.
دیدگاهتان را بنویسید