اسطوره های دنیای بورس و چهار اصل مهم معامله گری در بورس
فهرست مطالب
بدون کمترین شک و شبه ای، شما اگر بخواهید نصیحت یک نفر را گوش کنید، نصیحت کسی که تجربه ای از کاری که می خواهید انجام دهید را دارد انتخاب می کنید. حال فرض کنید او یکی از اسطوره های آن حرفه باشد.
چهار اسطوره و قطب بورس دنیا، یعنی بنجامین گراهام، وارن بافت، پیتر لینج، فلیپ فیشر، چهار نصیحت حرفه ای برای شما دارند تا معامله گری شما در بورس را متحول کنند.
اصل دوم: از دایره صلاحیت خود خارج نشوید.
وارن بافت معتقد است که باید منطقه ای را به عنوان منطقه تخصصی خود انتخاب کنید. داخل آن منطقه اقدام به بررسی شرکت ها کنید و به خاطر فرصت هایی که خارج از آن منطقه شکل می گیرد و شما از دست شان می دهید، خود را ناراحت نکنید. وارن بافت این منطقه تخصصی را « دایره صلاحیت» می نامد. دایره صلاحیت او شامل شرکت ها و صنعت هایی می شود که او بهتر و راحت تر می تواند با آن ها سروکار داشته باشد.
در حقیقت وارن بافت اسطوره بازار بورس دنیا معتقد است که الزاما اندازه دایره صلاحیت های تان، اهمیت چندانی ندارد. چیزی که مهم است این است که بدانید دقیقا مرز دایره صلاحیت تان کجا است و همانجا بایستید. به عنوان یک سرمایه گذار از دایره صلاحیت باید برای خودتان تعریف دقیقی از دایره صلاحیت داشته باشید. همچنین لازم است برای تکمیل دایره صلاحیت تان، چیزهایی که خارج از این دایره است را هم به دقت تعریف کنید.
حتما بخوانید: پیتر لینچ | برترین نکات سرمایه گذاری از زبان یک سرمایه گذار موفق
پیتر لینچ این ایده را جا انداخت که “در هر چه از آن شناخت داری، سرمایهگذاری کن.” به زبانی دیگر می گوید سهامی را خرید کنید که درک آن ها ساده باشد. او ادامه می دهد در آنچه که سر در میآوری، سرمایهگذاری کن. باید آنچه را که داری بشناسی. زیرا وقتی سهام پایین میآید، میتوانی در تصحیحات بازار موج سواری کنی.
نکته برجسته در رابطه با لینچ این است که او این کار را بسیار ساده جلوه میدهد. اعتقاد دارد باید قادر باشی در دو دقیقه یا کمتر برای یک هشت ساله توضیح دهی مالک چه هستی و چرا آن را داری. اگر این را نفهمی، واقعا دچار دردسر خواهی شد.
گرچه پیتر لینچ، اسطوره بورسی به دنبال رهبری عظیمی است. خیلی روی شیوه رهبری حساب باز نمیکند. این ویژگی او به یکی از شناخته شدهترین گفته هایش راه میبرد. که می گوید سراغ کسبوکاری برو که هر احمقی میتواند آن را اداره کند، زیرا دیر یا زود هر احمقی احتمالا خواهان اداره آن است.
حتما بخوانید: عوامل تاثیرگذار بر قیمت ارزها چیست؟
خارج شدن از دایره صلاحیت تان می تواند احتمال اشتباه در سرمایه گذاری را به صورت تصاعدی افزایش دهد. از هرچیز نوعی که خارج از دایره صلاحیت تان و بسیار هیجان انگیز بود و توده مردم به سرعت به سمت آن در حال حرکت بودند، اجتناب کنید. همان گونه که گراهام می گوید حتی سرمایه گذار هوشمند هم ممکن است به نیروی اراده بسیار قوی برای جدا ماندن و پیروی نکردن از انبوه مردم نیاز داشته باشد.
تمامی بایدها و نبایدهای فلیپ فیشر در سرمایه گذاری در راستای درک شرکت است. پس اگه شرکتی را درک نمی کنید از خرید سهام آن اجتناب کنید. در مجموع اگر بتوانید ۹۰ درصد شرکت های موجود در بازار سهام را خارج از دایره صلاحیت تان قرار دهید، موفقیت تان با آن ۱۰ درصد باقی مانده بیشتر است.
دیدگاهتان را بنویسید