تحلیل بنیادی در بازار فارکس
در بازارهای مالی مخصوصاً بازار جهانی فارکس علاوه بر اینکه شما باید با این بازارها آشنایی کامل داشته باشید، تحلیل این بازارها میتواند نتیجه موفقیت و یا عدم موفقیت را برای شما به ارمغان بیاورد. معمولاً تحلیلهای فنی در بازار فارکس به دو صورت تحلیل بنیادی یا فاندامنتال و یا تحلیل تکنیکال انجام می شود که هر یک از این تحلیل ها اساس و پایه مختص به خود را دارند. در بازار فارکس تحلیل فاندامنتال یا بنیادی نقش بسیار مهمی در ارزشگذاری هر چیزی دارد. تحلیل بنیادی بازار فارس مکانیزم اصلی بررسی کردن زیربنا های به ظاهر تصادفی نوسانات نرخ های ارزی می باشد. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که قصد وارد شدن به بازار فارکس را دارید باید که در زمینه تحلیل بنیادی اطلاعات کافی داشته باشید، چرا که عدم داشتن اطلاعات آگاهی کامل از تحلیل فنی بازار فارکس می تواند به مانند یک ریسک دو سر باخت باشد.شما باید علاوه بر آموزش های فارکس قدرت تحلیل بنیادی فارکس را نیز داشته باشید. اما اینکه تحلیل بنیادی در بازار فارکس به چه عواملی بستگی دارد موضوعی است که متخصصین سایت کالج تی بورس در این مقاله به آن پرداخته اند.
تحلیل فنی بازار فارکس با تحلیل بنیادی
تحلیل فنی بازار فارکس و سایر بازارها مانند بازار ارزهای دیجیتال معمولاً به دو روش و یا بهتر بگوییم با دو تحلیل بررسی میشوند. تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی که ما در این مقاله قصد داریم که به بررسی تحلیل بنیادی در بازار فارکس بپردازیم. اما همانگونه که در قسمت ابتدایی این مقاله هم گفتیم تحلیل بنیادی بازار فارکس به عوامل مختلفی بستگی دارد و شما قبل از اینکه وارد تحلیل شوید،باید با اصطلاحات این نوع از تحلیل آشنایی کامل داشته باشید.
پیشنهاد : آموزش فارکس در مشهد
آشنایی با اصطلاحات برای تحلیل بنیادی در بازار فارکس
اولین کاری که شما برای درست انجام دادن تحلیل بنیادی در بازار فارکس انجام دهید،آشنایی با اصطلاحات کاربردی فارکس می باشد. چرا که شما باید با اخبار مربوط به بازار فارکس این تحلیل را انجام دهید و در اخبار فارکس کلمات به صورت عامیانه بیان نمیشوند بلکه اصطلاحات مخصوص به بازار فارکس استفاده می شود. پس اگر شما این اصطلاحات را ندانید مسلماً نمیتوانید به درستی تحلیل بنیادی را انجام دهید. مهمترین اصطلاحات بازار فارکس عبارتند از:
- صندوق بین المللی پول:IMF
- Central bank:بانک مرکزی
- BOE:بانک مرکزی انگلستان
- BOJ:بانک مرکزی ژاپن
- SNB:بانک مرکزی سوئیس
- ECB:بانک مرکزی اروپا
- FOMC:بانک مرکزی اروپا
- CPl:نرخ تورم
- Budget rate:کسری بودجه
- interest rate:نرخ بهره
توجه داشته باشید که دانستن این اصطلاحات می تواند به شما در تحلیل درست و صحیح بازار فارکس به روش تحلیل بنیادی کمک شایانی کند.
عوامل تاثیرگذار بر تحلیل بنیادی در بازار فارکس
به منظور تحلیل بنیادی بازار فارکس به بهترین شکل ممکن باید بدانید که عوامل زیادی در این موضوع تاثیر گذار می باشند، ولی تاثیر چند مورد از این عوامل نسبت به عوامل دیگر بسیار بیشتر می باشد. از مهمترین عوامل تاثیر در تحلیل بنیادی بازار فارکس می توان به نرخ بهره، اوضاع اقتصادی کشورها، قیمت نفت اخبار سیاسی و نرخ تورم اشاره کرد. مادر ادامه این مقاله به بررسی این عوامل و نحوه تاثیر گذاری آنها بر تحلیل بنیادی خواهیم پرداخت پس همچنان با ما همراه باشید.
پیشنهاد : بهترین ربات معامله گر فارکس
نرخ بهره
نرخ بهره یکی از عوامل موثر در تحلیل بنیادی بازار فارکس می باشد، همانگونه که گفتیم به دلیل اینکه خیلی از تریدر ها یا معامله گران از جفت ارزهای اصلی برای معامله استفاده می کنند، نرخ بهره آمریکا برای معامله گران فارکس بسیار حائز اهمیت می باشد.
اوضاع اقتصادی کشورها
از دیگر عوامل موثر بر تحلیل بنیادی در بازار فارکس می توانیم به اوضاع اقتصادی کشورها اشاره کنیم. اوضاع اقتصادی کشورها به عنوان اصلیترین و مهمترین عامل برای روند صعودی و نزولی ارز ها می باشند.آنچه که مسلم است هر چقدر شرایط اقتصادی یک کشور بهتر باشد ارز آن کشور سیر صعودی دارد و هر چقد اقتصاد یک کشور بدتر باشد عرض آن نیز با کاهش قیمت مواجه می شود.
نرخ تورم
نرخ تورم می تواند مهمترین عامل از عوامل موثر در تحلیل بنیادی باشد.
نرخ تورم نیز به مانند شرایط اقتصادی به این صورت در ارزش ارز کشور ها و در نتیجه بازار فارکس تاثیر می گذارد که هر چقدر تورم بیشتر باشد ارزش پول ملی و یا ارز ملی آن کشور کاهش می یابد و در نقطه مقابل هر چقدر که نرخ تورم پایین باشد ارزش پول بیشتر میشود.با توجه به اینکه اکثر معاملهگران از جفت ارز ها استفاده می کنند نرخ تورم در کشور آمریکا می تواند تاثیر بسزایی در تحلیل بنیادی بازار فارکس داشته باشد.
قیمت نفت
قیمت نفت یکی از مواردی می باشد که رابطه بسیار فشرده ای با میزان تقاضای کشورهای متقاضی مصرف کننده بزرگ مانند: هند،ایالات متحده آمریکا و چین دارد. برای مثال نوسانات قیمت نفت تاثیر بسیار زیادی در قیمت سهام و ارزهای مختلف بازار فارکس دارد. در خیلی از مواقع با افزایش قیمت نفت ین ژاپن و دلار آمریکا با کاهش قیمت مواجه می شوند. از سوی دیگر قیمت ارز کشورهای تولید کننده نفت افزایش می یابد. به این موضوع توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع افزایش قیمت نفت باعث تورم خواهد شد و در زمان هایی که اوضاع اقتصادی کشورها زیاد مطلوب نیست کشور ها، اقدام به حفظ ارزش پول کرده و ذخیرهسازی طلا می پردازند به همین دلیل است که با افزایش قیمت نفت قیمت طلا نیز افزایش پیدا میکند.
پیشنهاد : راهنمایی شروع کار در بازار فارکس
تاثیر سیاست و خبر سیاسی
به شکل قطع می توانیم بگوییم که سیاست کشورها به خصوص سیاست پولی کشور ها تأثیر بسزایی در رشد تورم و در نهایت در تحلیل بنیادی در بازار فارکس میگذارد، برای مثال در بعضی از مواقع در کشوری تورم بالا میرود و نرخ بهره پایین میآید با کاهش نرخ بهره معمولاً ارزش پول ملی آن کشور نیز کاهش می یابد، از طرفی اگر این کاهش به قصد رشد اقتصادی کشور باشد خود این موضوع می تواند عاملی برای افزایش قیمت ارز آن کشور باشد.
در آخر
امیدوارم که با مطالعه این مقاله که حاصل سعی و تلاش متخصصین سایت کالج تی بورس بود بتوانید اطلاعات کافی در مورد تحلیل بنیادی در بازار فارکس و مشخصاً عوامل موثر در تحلیل بنیادی به دست آورده باشید و با شناخت این عوامل بتوانید بهترین تحلیل ها را در بازار فارکس داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید