آموزش اندیکاتور ایچیموکو در تحلیل تکنیکال
فهرست مطالب مقاله آموزش اندیکاتور ایچیموکو در تحلیل تکنیکال
اندیکاتور ایچیموکو یا نمودار ابری ایچیموکو (Ichimoku Cloud Chart) یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال است که در دسته اندیکاتورهای روند نما (Market Trend) قرار میگیرد. اندیکاتور ایچیموکو توسط یک روزنامه نگار ژاپنی به نام هوسودا گوئیچی (Hosoda Goichi) در دهه ۱۹۳۰ میلادی اختراع شد. گوئیچی سی سال از عمر خود را صرف ارتقا و بهبود “اندیکاتور ایچیموکو” کرد و در نهایت پس از اطمینان یافتن از نتیجه کار، در سال ۱۹۶۰ آن را در اختیار عموم گذاشت.
فیلم آموزش ایچیموکو | دانلود فیلم آموزش اندیکاتور ایچیموکو
اندیکاتور ایچیموکو را می توان به «چارت تعادلی» و یا «نمودار ابری» معنا کرد. در تحلیل تکنیکال از این اندیکاتور مانند نمودارهای شمعی-ژاپنی برای بررسی وضعیت بازار استفاده می شود، گرچه یک اندیکاتور است اما در واقع می توان گفت نوع پیشرفته ای از نمودار است که بازار را در ابعاد مخلتف نمایش می دهد. درنتیجه در نظر داشته باشید که ایچیموکو بیشتر یک نوع نمودار است تا اندیکاتور. در مقاله آموزش اندیکاتور ایچیموکو قصد داریم تا با شناخت اجزا مختلف اندیکاتور ایچیموکو یا نمودار ابری به بررسی و تحلیل وضعیت بازار، تعیین روند سهم و قدرت آن، سیگنال های خرید/فروش و… بپرداریم.
حتما بخوانید: سیگنال خرید و فروش در سیستم معاملاتی POPULAR
مقدمات کار با اندیکاتور ایچیموکو
افزودن اندیکاتور ایچیموکو به نمودار
۱- از طریق نوار ابزار (Toolbar)
برای افزودن ایچیموکو به نمودار از طریق نوار ابزار کافیست مسیر زیر را در منو بالای صفحه دنبال کنید.
درج (Insert) >> اندیکاتورها (Indicators) >> اندیکاتورهای روندی (Trend) >> گزینه Ichimoku Kinko Hyo
۲- از طریق پنجره راهبر (Navigator):
برای افزودن اندیکاتور ایچیموکو به نمودار از طریق پنجره راهبر میبایست از مسیر زیر آن را پیدا کرده و روی اندیکاتور دابل کلیک نموده و یا آن را بر روی نمودار بکشید تا اضافه گردد.
پنجره راهبر (Navigator) >> اندیکاتورها (Indicators) روند (Trend) >> گزینه Ichimoku Kinko Hyo
نکته: در صورت عدم نمایش پنجره راهبر می توانید از مسیر زیر و یا از طریق کلید ترکیبی Ctrl+N آن را به نرم افزار اضافه کنید.
نمایش (View) >> پنجره راهبر (Navigator)
حتما بخوانید: اندیکاتورهای بیل ویلیامز در تحلیل تکنیکال
تغییرمشخصات ظاهری اندیکاتور ایچیموکو
پس از کلیک بر روی ایچیموکو، پنجره Ichimoku Kinko Hyo نمایش داده میشود که میتوانید از سربرگ رنگها (Colors) رنگ و نوع خطوط اجزا مختلف ایچیموکو را به دلخواه خود تغییر دهید.
نکته: در این مقاله آموزشی مشخصات ظاهری اندیکاتور ایچیموکو به صورت پیشفرض استفاده شده و تغییری در رنگ و خطوط ایچیموکو ایجاد نشده است. بهتر است برای درک بهتر آموزش شما هم در مشخصات ظاهری اندیکاتور تغییری اعمال نکنید.
تنظیمات و مقادیر هیچ یک از دو سربرگ دیگر (پارامترها و تصویرسازی) پنجره Ichimoku Kinko Hyo را به هیچ عنوان تغییر ندهید و کلید OK را بزنید تا ایچیموکو به نمودار افزوده شود.
معرفی اجزای اندیکاتور ایچیموکو
۱- چیکو اسپن (Chikou Span)
خط سبز رنگ در اندیکاتور ایچیموکو، چیکو اسپن یا همان نمودار خطی قیمتی است. در واقع همان نمودار خطی ساده است که از اتصال قیمت بسته شدن کندل ها بهم تشکیل شده و به اندازه ۲۶ کندل به سمت چپ انتقال داده شده است.
حتما بخوانید: آموزش اندیکاتور MACD در تحلیل تکنیکال
۲- تنکان سن (Tenkan-Sen)
خط قرمز رنگ در اندیکاتور ایچیموکو ، تنکان سن یا میانگین متحرک کوتاه مدت که نشانگر حرکات قیمتی کوتاهمدت بازار است. فرمول محاسبه این خط به این صورت است که پایین ترین قیمت ۹ کندل آخر را به بالاترین قیمت ۹ کندل آخر جمع کرده و تقسیم بر ۲ می کنیم. به این صورت نرخ میانی بالاترین و پایین ترین قیمت ۹ کندل آخر بدست می آید. درنتیجه این خط در تحلیل تکنیکال حرکات قیمتی دید بهتری از حرکات کوتاه مدت بازار ارائه میدهد.
۳- کیجون سن (Kijun-Sen)
خط آبی رنگ در اندیکاتور ایچیموکو، کیجون سن یا میانگین متحرک بلند که نشانگر حرکات قیمتی میان مدت بازار است. فرمول محاسبه این هم شبیه به تنکان است با این تفاوت که در تنکان سن میانگین پایین ترین و بالاترین قیمت ۹ کندل آخر را محاسبه می کردیم اما در کیجون سن ۲۶ کندل آخر را در نظر می گیریم، که باعث می شود دید میان مدتی را از رفتار بازار به ما نشان بدهد.
۴- سنکو اسپن A یا (Senkou Span)
خط سنکو اسپن A در اندیکاتور ایچیموکو یکی از خطوطی است که حاشیه ابرهای کومو را میسازد. فرمول محاسبه این خط به این صورت است که میانگین دو خط تنکاسن سن (قرمز) و کیجون سن (آبی) را ۲۶ کندل به سمت راست انتقال میدهیم.
۵- سنکو اسپن B یا Senkou Span B
خط سنکو اسپن B هم در اندیکاتور ایچیموکو یکی از خطوطی است که حاشیه ابرهای کومو را میسازد، برای محاسبه این خط میانگین بالاترین قیمت و پایینترین قیمت در ۵۲ کندل گذشته را به دست آورده و ۲۶ کندل به سمت راست انتقال میدهیم.
کندل های شمعی – ژاپنی
کندل های شمعی – ژاپنی را میتوان به عنوان بخشی از اندیکاتور ایچیموکو محسوب کرد. در این مقاله آموزشی با استفاده از اندیکاتور ایچیموکو، به تحلیل تکنیکال بازار در چند بُعد میپردازیم:
بررسی و تحلیل “بخش تاریخی” بازار با استفاده از چیکو اسپن
بررسی و تحلیل “بخش فعلی” بازار با استفاده از خطوط تنکان سن و کیجون سن
بررسی و تحلیل “بخش آینده” بازار با استفاده از خطوط سنکو اسپن A و B (ابرهای کومو)
حتما بخوانید: آموزش تصویری چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال
۱- بررسی و تحلیل خط چیکو اسپن (Chikou Span)
در اندیکاتور ایچیموکو، خط چیکو اسپن یا نمودار خطی قیمت است، که قیمت فعلی سهم را با قیمت گذشته آن مقایسه میکند، به همین خاطر نشانگر “بخش تاریخی” بازار است. با استفاده از این خط میتوانید موارد زیر را مورد بررسی و تحلیل قرار دهید:
روند بازار چیست؟
اگر چیکو اسپن بالای نمودار قیمتی باشد >> روند صعودی
اگر چیکو اسپن پایین نمودار قیمتی باشد >> روند نزولی
اگر چیکو اسپن درون نمودار قیمتی یا بسیار به آن نزدیک باشد >> روند خنثی
نکته (۱): وضعیت مسیر حرکت خط چیکو اسپن می تواند بیانگر قدرت روند باشد، یعنی اگر در مسیر حرکت چیکو اسپن هیچ سقف مقاومتی یا کف حمایتی و کندلی وجود نداشته باشد، میتوان گفت مسیر حرکت روند باز و هموار است و روند از قدرت زیادی برخوردار است.
نکته (۲): خطوط حمایت و مقاومتی که از اوج (قله) و کف (دره) های خط چیکو اسپن رسم می شود، نشانگر حمایت ها و مقاومت های معتبر و قویای هستند.
در نمودارهای زیر به تحلیل تکنیکال چند سهم با استفاده از خط چیکو اسپن اندیکاتور ایچیموکو میپردازیم.
در این تصویر، خط سبز یا چیکو اسپن در بالای نمودار قیمتی (کندل ها) قرار گرفته است در نتیجه سهم روند صعودی را در پیش دارد. همچنین بدلیل اینکه مسیر پیشرو چیکو اسپن باز و هموار است، میتوان گفت ایچیموکو روند صعودی قدرتمندی نشان میدهد.
در این تصویر، خط سبز یا چیکو اسپن در بالای نمودار قیمتی (کندل ها) قرار گرفته است پس روند صعودی است. اما چیکو اسپن یک سقف قیمتی تشکیل داده است و درحال نزدیک شدن به نمودار قیمتی می باشد که در اینجا اندیکاتور ایچیموکو ضعیف شدن قدرت روند را نمایش میدهد.
در این تصویر، چیکو اسپن بیش از حد به نمودار قیمتی نزدیک شده و در واقع در داخل نمودار حرکت می کند که در اینجا ایچیموکو نشاندهنده روند خنثی یا رنج میباشد.
در این تصویر، چیکو اسپن در پایین نمودار قیمتی (کندل ها) قرار گرفته است در نتیجه روند نزولی است. مسیر پیشرو چیکو اسپن در این قسمت از نمودار باز و هموار بوده، در نتیجه اندیکاتور ایچیموکو روند نزولی قدرتمندی را نمایش میدهد.
در این تصویر، چیکو اسپن در پایین نمودار قیمتی (کندل ها) قرار گرفته است پس روند نزولی است. اما همانطور که ایچیموکو نشان می دهد، چیکو اسپن تشکیل یک کف حمایتی را داده است و درحال نزدیک شدن به نمودار قیمتی می باشد، که این نشان از ضعیف شدن روند است.
همانطور که در تصویر آخر هم مشاهده می کنید، خط چیکو اسپن در اندیکاتور ایچیموکو می تواند تشکلیل خطوط حمایتی و مقاومتی قدرتمندی را دهد، که نقاط مهمی در تحلیل تکنیکال سهم میباشند.
حتما بخوانید: فیبوناچی و اندیکاتور مکدی در تحلیل تکنیکال
۲- بررسی و تحلیل خطوط تنکان سن (Tenkan-Sen) و کیجون سن (Kijun-Sen)
میانگین های متحرک تنکان سن و کیجون سن در ایچیموکو برای بررسی “بخش فعلی” بازار استفاده میشوند. تفاوت این دو خط در بازه زمانی آنها است، خط تنکان سن را میانگین متحرک کوتاه مدت مینامیم. از میانگین بالاترین و پایینترین قیمت ۹ کندل آخر بدست میآید و خط کیجون سن را میانگین متحرک بلند مینامیم؛ زیرا از میانگین بالاترین و پایینترین قیمت ۲۶ کندل آخر محاسبه میشود. معمولا در تحلیل تکنیکال از این خطوط برای گرفتن سیگنال های خرید/فروش، وضعیت اشباع خرید/فروش، تعیین روند بازار و تشخیص نقاط حمایتی و مقاومتی استفاده میشود.
تحلیل خط تنکان سن (Tenkan-Sen)
خط تنکان سن در اندیکاتور ایچیموکو بیانگر حرکات قیمتی کوتاه مدت بازار است و به خاطر استفاده کردن از سقف و کف های قیمتی در فرمول محاسبه به جای قیمت بسته شدن که در میانگین های ساده استفاده می شود، می تواند دید بهتری از حرکات قیمتی در کوتاه مدت بازار در اختیار ما قرار دهد. با استفاده از این خط می توانید موارد زیر را مورد بررسی و تحلیل قرار دهید:
روند بازار چیست؟
اگر نمودار قیمت بالای تنکان سن باشد >> روند صعودی
اگر نمودار قیمت پایین تنکان سن باشد >> روند نزولی
نکته (۱): هرچه شیب خط تنکان سن بیشتر باشد، قدرت روند هم بیشتر است.
نکته (۲): اگر خط تنکان سن صاف باشد، به این معناست که روند کوتاه مدت بازار خنثی است.
نکته (۳): خط تنکان سن می تواند به عنوان حمایت/مقاومت کوتاه مدت بازار در نظر گرفته شود.
اگر نمودار قیمت خط تنکان سن را به عنوان حمایت/مقاومت بشکند، سه حالت زیر پیشرو ماست:
- اصلاح سبک: قیمت در خلاف جهت روند، تنکان سن می شکند و از این خط عبور می کند، اما از کیجون سن یا میانگین متحرک بلند عبور نمی کند و مجددا به روند اصلی بازمی گردد.
- اصلاح سنگین: قیمت در خلاف جهت روند، خطوط تنکان سن و کیجون سن را می شکند و از این خطوط عبور می کند و پس از اصلاح کوتاه مدت مجددا به روند اصلی بازمی گردد.
- تغییر روند: در این حالت، قیمت در خلاف جهت روند، خطوط تنکان سن و کیجون سن را می شکند و از این خطوط عبور می کند اما دیگر به روند قبلی باز نمی گردد.
نکته (۴): نمودار قیمت و تنکان سن میبایست نزدیک بهم حرکت کنند، در این صورت روند بدون نوسان خاصی ادامه خواهد یافت. اما اگر نمودار قیمت بیش از حد از تنکان سن فاصله بگیرد، می توان گفت که بازار از حالت تعادلی خارج شده یا در حالت اشباع خرید/فروش قرار دارد، به احتمال زیاد نمودار قیمت به سمت تنکان سن باز میگردد.
حتما بخوانید: واگرایی و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال
تحلیل خط کیجون سن (Kijun-Sen)
خط کیجون سن در اندیکاتور ایچیموکو یا میانگین متحرک بلند نشانگر حرکات قیمتی میان مدت بازار است، به همین خاطر بیشتر مورد توجه معامله گران در تحلیل تکنیکال قرار دارد. با استفاده از این خط میتوانید موارد زیر را مورد بررسی و تحلیل قرار دهید:
روند بازار چیست؟
اگر نمودار قیمت بالای کیجون سن باشدß روند صعودی
اگر نمودار قیمت پایین کیجون سن باشد ß روند نزولی
نکته (۱): هرچه شیب خط کیجون سن بیشتر باشد، قدرت روند هم بیشتر است. تنها زمانی شاهد افزایش میانگین متحرک بلند خواهیم بود که بنابر فرمول این خط قیمت از میانگین بالاترین و پایینترین قیمت ۲۶ کندل اخیر بیشتر شود، در نتیجه برای تغییر کیجون سن قیمت باید تغییرات قابل توجهی داشته باشد.
نکته (۲): اگر خط کیجون سن صاف باشد، به این معناست که بازار در حال ورود به روند خنثی یا رنج است.
نکته (۳): خط کیجون سن هم حمایت/مقاومت برای نمودار قیمتی است و باید توجه داشت که بدون شکسته شدن این خط، بازار نمیتواند وارد حالت اصلاح سنگین و یا تغییر روند شود.
اگر نمودار قیمت خط کیجون سن را به عنوان حمایت/مقاومت بشکند، دو حالت زیر پیشرو ماست:
- اصلاح سنگین: قیمت در خلاف جهت روند، خطوط تنکان سن و کیجون سن را می شکند و از این خطوط عبور می کند و پس ا زاصلاح کوتاه مدت مجددا به روند اصلی بازمی گردد.
- تغییر روند: در این حالت، قیمت در خلاف جهت روند، خطوط تنکان سن و کیجون سن را می شکند و از این خطوط عبور می کند اما دیگر به روند قبلی باز نمی گردد.
نکته (۴): نمودار قیمت و کیجون سن می بایست نزدیک بهم حرکت کنند، افزایش فاصله بین این دو به معنای رشد سریع تر قیمت نسبت به کیجون سن می باشد، درحالی که در روند های قوی نسبت رشد قیمت و کیجون سن بهم ثابت است. زمانی که فاصله این دو افزایش می یابد، احتمال بازگشت معکوس بازار و تغییر روند زیاد است.
نکته (۵): میانگین های متحرک ایچیموکو، در بازارهای خنثی و بدون روند کاربردی ندارند.
حتما بخوانید: تحلیل تکنیکال با نمودارهای تعدیل شده یا تعدیل نشده
سیگنال خرید/فروش با استفاده از میانگین های متحرک اندیکاتور ایچیموکو
- سیگنال خرید: اگر خط تنکان سن، خط کیجون سن را به سمت بالا قطع کند، اندیکاتور ایچیموکو سیگنالی مبنی بر خرید صادر میکند.
- سیگنال فروش: اگر خط تنکان سن، خط کیجون سن را به سمت پایین قطع کند، اندیکاتور ایچیموکو سیگنالی مبنی بر فروش صادر میکند.
نکته (۱): توصیه می شود برای فروش با استفاده از طرح نویسی عمل کنید.
نکته (۲): توصیه می شود برای گرفتن سیگنال های خرید/فروش سریعتر و دقیق تر از پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال استفاده نمایید. سیگنال های اندیکاتور ایچیموکو را به عنوان تاییدیه سیگنال های پرایس اکشن در نظر بگیرید.
در نمودارهای زیر به تحلیل تکنیکال چند سهم با استفاده از میانگین های متحرک ایچیموکو میپردازیم.
در این تصویر، نمودار قیمت در بالای میانگین های متحرک ایچیموکو قرار دارد در نتیجه روند صعودی است. تنکان سن خط کیجون سن را به سمت بالا قطع کرده و در بالای آن قرار دارد که این را می توان به منزله سیگنال خرید اندیکاتور ایچیموکو در نظر گرفت. در ابتدای روند صعودی، میانگین های متحرک در فاصله مناسب و ثابتی از نمودار قیمتی قرار دارند و با شیب تندی به سمت بالا درحال حرکت هستند که نشانگر قدرت روند است.
به تدریج مشاهده میکنید که کیجون سن فاصله خود را با نمودار قیمتی زیاد می کند و از آن دور میشود که همانطور که گفته شد به معنای رشد زیاد قیمت و اشباع خرید می باشد و در این حالت قیمت تمایل دارد تا خود را به کیجون سن نزدیک کند، پس همانطور که میبینید خط تنکان سن را به سمت پایین شکسته و پس از شکستن کیجون سن روند تغییر کرده و خنثی میشود.
در این تصویر، نمودار قیمت بعد از رسیدن به سقف قیمتی و اشباع خرید به طرف میانگین های متحرک حرکت میکند. پس از شکستن تنکان سن و کیجون سن تغییر روند ایجاد میکند و روند نزولی با قرار گرفتن قیمت در پایین میانگین های متحرک شروع میشود. لازم به ذکر است خط تنکان سن در اینجا کیجون سن را به سمت پایین قطع کرده و اندیکاتور ایچیموکو سیگنال فروش صادر میکند.
در ابتدای روند همانطور که مشاهده میکنید قیمت با فاصله نسبتا زیادی از کیجون سن حرکت میکند که باعث کندی در ریزش سهم میشود. در میانه راه قیمت و میانگین های متحرک فاصله را کم کرده و روند قدرت بیشتری میگیرد که ریزش شدیدتری را هم شاهد هستیم. در پایان مجددا کیجون سن و نمودار قیمتی از هم فاصله گرفته، در نتیجه قیمت به سمت کیجون سن باز میگردد که بعد از شکست مقاومت تنکان سن، یکبار در مقاومت کیجون سن ریزش کرده و سپس مجدد میانگین های متحرک را به سمت بالا میشکند که باعث روند صعودی سهم میشود. خط تنکان سن هم کیجون سن را به سمت بالا قطع کرده و اندیکاتور ایچیموکو سیگنالی مبنی بر خرید صادر میکند.
۳- بررسی و تحلیل سنکو اسپن A یا Senkou Span A و سنکو اسپن B یا Senkou Span B
هر یک از خطوط سنکو اسپن A و سنکو اسپن B اندیکاتور ایچیموکو، به تنهایی یک اندیکاتور هستند و به بررسی “بخش آینده” بازار می پردازند. فاصله بین این دو اندیکاتور ابرهای کومو (Ichimoku Cloud) را تشکیل می دهند.
- سنکو اسپن A یا Senkou Span A: این خط در اندیکاتور ایچیموکو، از میانگین دو خط تنکان سن و کیجون سن محاسبه شده، که به اندازه ۲۶ کندل به سمت راست منتقل شده است.
- سنکو اسپن B یا Senkou Span B: این خط در اندیکاتور ایچیموکو، از میانگین بالاترین قیمت و پایینترین قیمت در ۵۲ کندل گذشته محاسبه شده که به اندازه ۲۶ کندل به سمت راست منتقل شده است. این خط بیشترین بازه زمانی در اندیکاتور ایچیموکو مشخص می کند.
نکته (۱): بخشی از ابر کومو که در بالا یا پایین نمودار قیمت است، نشان از وضعیت “فعلی” بازار است. همچنین آن بخش از ابر کومو که در سمت راست نمودار قیمت قرار میگیرد، نشانگر وضعیت “آینده” بازار خواهد بود.
نکته (۲): توجه داشته باشید که در روند دار بودن بازار در استفاده از ابرهای کومو اندیکاتور ایچیموکو بسیار حائز اهمیت است. در بازار های رنج و خنثی، ابرهای کومو کاربردی ندارند.
حتما بخوانید: Adx یک اسیلاتور تشخیص قدرت روند در تحلیل تکنیکال
روند “فعلی” بازار چیست؟
- اگر نمودار قیمت بالای ابر کومو باشد >> روند صعودی
- اگر نمودار قیمت پایین ابر کومو باشد >> روند نزولی
- اگر نمودار قیمت داخل ابر کومو باشد >> روند خنثی
روند “آینده” بازار چیست؟
- اگر سنکو اسپن A بالای سنکو اسپن B باشد >> روند صعودی
- اگر سنکو اسپن A پایین سنکو اسپن B باشد >> روند نزولی
- اگر سنکو اسپن A برابر با سنکو اسپن B باشد >> روند خنثی
روند چقدر “قدرت” دارد؟
۱- روند صعودی
- اگر سنکو اسپن A بالای سنکو اسپن B باشد و هر دو خط به سمت بالا (صعودی) باشند. >> قوی
- اگر سنکو اسپن A بالای سنکو اسپن B باشد و سنکو اسپن A به سمت بالا (صعودی) اما سنکو اسپن B به صورت صاف باشد. >> متعادل
- اگر سنکو اسپن A بالایسنکو اسپن B باشد و سنکو اسپن A به سمت پایین (نزولی) اما سنکو اسپن B به صورت صاف باشد. >> ضعیف
۲- روند نزولی
- اگر سنکو اسپن A پایین سنکو اسپن B باشد و هر دو خط به سمت پایین (نزولی) باشند. >> قوی
- اگر سنکو اسپن A پایین سنکو اسپن B باشد و سنکو اسپن A به سمت پایین (نزولی) اما سنکو اسپن B به صورت صاف باشد. >> متعادل
- اگر سنکو اسپن A پایین سنکو اسپن B باشد و سنکو اسپن A به سمت بالا (صعودی) اما سنکو اسپن B به صورت صاف باشد.>> ضعیف
نکته (۳): سقف/کف هایی که توسط سنکو اسپن A تشکیل می شود، مقاومت/حمایت های مهم و قوی هستند.
نکته (۴): خط سنکو اسپن B اگر به صورت صاف باشد، حمایت/مقاومت مهم و قوی تشکیل میدهد که هرچه طول خط صاف بیشتر باشد قدرت آن حمایت/مقاومت هم بیشتر میشود.
نکته (۵): ضخامت ابر کومو هرجه بیشتر باشد، نشان از هیجانات در تحلیل تکنیکال بازار است. در روند های قوی ابر کومو نازک است.
نکته (۶): برای تشخیص راحتتر موقعیت خطوط سنکو اسپن A و سنکو اسپن B نسبت بهم، کافیست به رنگ ابر کومو دقت کنید. هرکدام از خطوط که بالا باشد، ابر کومو به رنگ همان خط است.
حتما بخوانید: اعداد اعجاب انگیز فیبوناچی در تحلیل تکنیکال
در نمودارهای زیر به تحلیل تکنیکال چند سهم با استفاده از ابرکومو اندیکاتور ایچیموکو میپردازیم.
در این تصویر، نمودار قیمت در بالای ابر کومو قرار گرفته است همچنین خط سنکو اسپن A بالای سنکو اسپن B (رنگ ابرکومو به رنگ سنکو اسپن A است) و هر دو به سمت بالا در حال حرکت هستند؛ درنتیجه روند صعودی قدرتمندی در جریان است. در ابتدای روند خط سنکو اسپن B به صورت صاف بوده که حمایت قدرتمندی را ایجاد کرده است. نمودار قیمت قبل از برخورد به سنکو اسپن B به سمت بالا تغییر جهت داده است. همانطور که مشاهده میکنید در ابتدا ابر کومو اندیکاتور ایچیموکو ضخامت زیادی داشته که نشان از هیجانات زیاد و احتمال تغییر روند بوده است. سپس در شروع روند صعودی ضخامت ابر کومو بسیار کم شده که این هم نشان از قدرت روند دارد.
در این تصویر، نمودار قیمت در داخل ابر کومو قرار دارد که نشانگر روند خنثی است. همانطور که قبلا هم گفتیم دقت داشته باشید که در روند دار بودن بازار در استفاده از ابرهای کومو اندیکاتور ایچیموکو بسیار حائز اهمیت است. در بازار های رنج و خنثی، ابرهای کومو کاربردی ندارند.
در این تصویر، نمودار قیمت به پایین ابر کومو حرکت کرده است و خط سنکو اسپن B هم در بالای سنکو اسپن A قرار گرفته که در نتیجه این بخش از اندیکاتور ایچیموکو هم روند نزولی را نشان می دهد. اما همانطور که مشاهده می کنید در سنکو اسپن B به صورت خط صاف تشکیل شده درحالی که سنکو اسپن A روند نزولی دارد که با توجه به ضخامت ابر کومو، می توان روند نزولی ضعیفی تشکیل شده است.
حتما بخوانید: علم کندل استیک و الگوهای بازگشتی در تحلیل تکنیکال
نتیجهگیری
اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku Kinko Hyo) شامل پنج جزء است، که هر یک از جزای آن به تحلیل تکنیکال و بررسی بخشی از بازار میپردازند. اندیکاتور ایچیموکو در واقع یک نوع نمودار است و نباید به دید یک اندیکاتور به آن نگاه کرد در عوض باید به تحلیل بخش های مختلف آن پرداخت و با درکنارهم قراردادن این اطلاعات به تشخیص و درک بسیار دقیقی از وضعیت کلی بازار خواهید رسید. در مقاله آموزش اندیکاتور ایچیموکو سعی شد تا با بررسی جزء به جزء تمامی بخشها و کاربردهای ایچیموکو به همراه مثالهای متنوع از حالات مختلف بازار، آموزش گام به گام و راهنمای کاربردی و مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
در پایان، توجه داشته باشید که سرمایه گذاری و کسب سود در بازار سرمایه، نیازمند آموزش بورس به صورت حرفهای و کاربردی متناسب با شرایط حال حاضر بازار بورس ایران است. شما به عنوان یک معامله گر میبایست در کنار فراگیری یک روش مطمئن، کاربردی و سودآور در تحلیل تکنیکال، به مباحث مهم و اساسی دیگری همچون تحلیل بنیادی شرکت ها، اصول و قواعد مدیریت سرمایه، اصول و قواعد معامله گری و مربی گری سرمایه، روانشناسی بازار بورس و… مسلط باشید. ما در کالج تی بورس با شناخت کامل و بررسی جامع بازار بورس ایران و همچنین شناخت نیازهای شما به عنوان یک معامله گر در بازار بورس، به طراحی و ارائه ” دوره جامع آموزش بورس از صفر ” برای تبدیل کردن شما یک معامله گر حرفه ای و سودآور پرداختهایم.
مقالاتی که پیشنهاد میکنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید
31 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و تشکر از زحماتتون
لطفا آموزش کار با اندیکاتور ایچیموکو رو به صورت فیلم درآورید و در سایت و ایمیل بنده قرار دهید چون بعضی از آموزش ها که میدهید در این اندیکاتور به صورت فیلم بهتر قابل درک میباشند.
با سپاس
سلام
ویدیو این مقاله آماده خواهد شد و در اختیار دانشآموختگان دوره آموزش بورس قرار خواهد گرفت.
با سلام و خسته نباشید،بسیار عالی بود استفاده کردیم.
سلام
ممنون از لطف و توجه شما
در کنار کلاس آموزشی کامل بود
سلام
ممنون از لطف و توجه شما
خیلی هوشمندانه تر بود اگر رنگ کندل ها را با هدف اینکه با چیکو اسپن تداخل رنگ نداشته باشد را ازیک رنگ دیگر استفاده میکردیم
عالی
سلام، مقاله ها و آموزشهاتون خیلی خوب هستند.فقط ایرادی که تقریبا در همه مقالات مشاهده میشه، کیفیت پایین عکسهاست که حتی با زوم کردن هم وضوح آنها کمتر هم میشه. با تشکر
سلام، ممنون از توجه شما
ولی تصاویر از نظر کیفیت مشکلی ندارند، اینکه بعضی از عکس ها قسمتی از آن تار هست به این خاطر هست که توجه باید به قسمتی که مربع قرمز رنگ کشیده شده باشد.
بسیار عالی بود ممنون از زحماتتون.
اگر امکان داشت تصاویر نمودارها را با کیفیت بهتری قرار دهید. با اینحال بسیار استفاده بردم و مطلب خوبی بود.
سلام وقت بخیر
خوشحالم که مفید بوده براتون و برای افزایش کیفیت تصاویر نشانگر موس را روی تصاویر ببرید تا تصویر بزرگنمایی شود.
سلام. اگر امکانش هست مراجع این مطلب رو معرفی کنید. ممنون
سلام روزبخیر
این مقاله با استفاده از تجربیات معامله گری شخصی با ایچیموکو و وبسایت های معتبر آموزشی همچون stockcharts، udemy و… گردآوری شده است.
با سلام
عالی بود. با تشکر از زحمات مجموعه شما
سلام
ممنون از لطف و توجه شما
عالی بود استاد
منتظر ویدئو اموزش هم هستیم
سلام
ممنون از لطف و توجه شما
سلام مطاللب خوب بود نکات خوبی داشت ممون
سلام
ممنون از لطف و توجه شما
سلام خیلی عالی بود اگر به صورت ویدئویی باشد خیلی بهتر میشه من تحلیل چند مربی دیگر رادیده ام ولی مرا گیج کرده جای خط های چیکو اسپن وتنکان سن عوضکرده اند نمدانم
کدام خط دراصل باید بالا باشد. نمودار قیمت کدام می باشد تشکر
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما کابر گرامی
در پنجره تنظیمات اندیکاتور گزینه “حالت پیشفرض”کلیک کنید تا رنگ خطوط به حالت اولیه برگردد و طبق مقاله عمل کنید.
کندل ها نمودار قیمت را تشکیل می دهند.
با تشکر از توجه شما
به نام خدا و با سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما عزیزان و تشکر از بابت آموزشهایی که در اختیار عموم قرار می دید من یه سوال برام پیش اومده و اون اینه که استاد پرایس اکشن می گفت هنگام ترسیم خطوط حمایت و مقاومت ، نمودار باید در حالت بدون تعدیل باشه و ازطرفی اساتید آموزش اندیکاتورها میگن هنگام استفاده از اندیکاتورها نمودار باید درحالت تعدیل شده باشه ، حالا با توجه به اینکه ایچیموکو یه اندیکاتور قوی و قدرتمنده و هنگام استفاده از اون باید سطوح حمایت و مقاومت رو هم ترسیم کرد من نمی دونم موقع کار با ایچیموکو نمودار رو در حالت تعدیل شده قرار بدم تعدیل نشده؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما کاربر گرامی
در تحلیل تکنیکال می بایست از نمودارهای تعدیل شده استفاده کنیم، چراکه رشد و ریزش های نمودار قیمت باید به دلیل عرضه و تقاضا سهامداران اتفاق افتاده باشد.
با تشکر از توجه شما
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما کاربر گرامی
در تحلیل تکنیکال می بایست از نمودارهای تعدیل شده استفاده کنیم، چراکه رشد و ریزش های نمودار قیمت باید به دلیل عرضه و تقاضا سهامداران اتفاق افتاده باشد.
با تشکر از توجه شما
سلام و وقت بخیر
جهت استفاده از ایچیموکو بایستی نمودار در حالت لگاریتمی باشد یا حسابی؟
تشکر بابت مطالب مفید شما
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما کاربر گرامی
نمودارهای قیمتی را درحالت حسابی استفاده کنید.
با تشکر از توجه شما
بسیار عالی سپاسگزارم
سلام
ممنون از لطف و توجه شما
ایچیموکو آشغاله …دلیلش هم واضحه ..دو خط پیشگام کیجون سن و اون یکی که الان اسمش یادم نیست…اینا دو خط تاخیری هستن … درواقع این اندیکاتور مثل. اندیکاتور مووینگ اوریج سیمپل و غیر سیمپل ،ریپینت هست ….یعنی آشغال…ایچیموکو درواقع دو تا مووینگ اوریج ساده هست و خلاص..شما عدد داخل اندیکاتور مووینگ اوریج رو اگه تغییر بدی حدود ده الی بیست یا سی کندل قبلش رو نشونت میده …بستگی به عدد وارده داره تعداد کندل های بک آپ….ولی برای آینده هیچ پیش بینی نمیتونه داشته باشد….برای فارکس کار کردن احتیاج به سیستمی جدید دارید ..نمیشه با اندیکاتور های پیش فرض متاتریدر کاری کرد …حتی اگه داخل سایت خارجی مثل best metatrader indicators.com. And. 4xone.com هم بگردید باز اندیکاتور ریپینت زیاده …تلاش کنید با یه ترکیب عالی اندیکاتور ها به بهترین سبک برسید .فقط راهش اینه …وگرنه امثال پرایس اکشن و پترن ها و کندل شناسی. مورفی و الیوت و خط روند از نظر بنده که دو ساله دارم چارت میخونم فیک هستن…دلیلش هم واضحه…همه تریدرهای دنیا این روشها رو میشناسن و دارن استفاده میکنن ولی سود نمیکنن همه چون همه دارن از یه روش میرن!!!!!!!
سلام ممنونم از مدرس محترم ، خیلی عالی بود