عرضه اولیه را کی بفروشیم؟
فهرست مطالب مقاله عرضه اولیه را کی بفروشیم؟
با توجه به سابقه بازدهی عرضه اولیه ها (initial public offering)، تقاضا برای شرکت در این رویداد بسیار زیاد است. بهطوریکه در آخرین عرضه اولیه ها صورت گرفته شاهد حضور بیش از پنج میلیون متقاضی خرید سهام شرکتهای تازه به بورس آمده هستیم. عرضه اولیه یکی از راههای شروع معاملهگری برای افراد تازهوارد به بورس نیز هست، چراکه به سبب سابقه سوددهی نسبتاً زیاد و کم ریسک بودن آن با کمترین نیاز به علم و دانش سرمایه گذاری میتواند گزینه جذابی برای تمامی افراد جدید نیز باشد. سوددهی کمتر از حد انتظار هم در عرضه اولیه ها دیدهشده است (بهعنوانمثال تحلیل سهم تاصیکو میبینیم که در هنگام عرضه اولیه تنها در ۴ روز اول عرضه صف خرید شد). در این مقاله قصد داریم به سوال عرضه اولیه را کی بفروشیم پاسخ بدهیم.
بر اساس آنچه در دنیا وجود دارد قیمتگذاری سهام برای عرضه اولیه بهگونهای صورت میگیرد که افراد بتوانند از بازده ۱۰ تا ۲۰ درصدی بازده این سهام برخوردار گردند. شرکتهای متقاضی ورود به بورس از طریق شرکتها و نهادهای مالی مورد تائید سازمان بورس (شرکتهای تأمین سرمایه، شرکتهای مشاور سرمایهگذاری و …) ارزشگذاری میشوند و سهامداران عمده سهم با توجه به ارزش ذاتی شرکت قیمت ورود به بورس را مشخص کرده به سازمان بورس ارائه مینمایند.
حتما بخوانید: خرید اتوماتیک عرضه اولیه چگونه است؟
برای بررسی اینکه عرضه اولیه را کی بفروشیم ، بایستی به نکات زیادی توجه نمود:
سهامداران با توجه به رفتاری که هنگام داشتن سهم از خود نشان میدهند به گروههای مختلفی تقسیم میشوند.
- سهامداران کوتاهمدت: سهامدارانی که از خرید عرضه اولیه به دنبال سود کوتاهمدت بوده و سرمایه خود را نیاز داشته و تنها پس از چند روز اقدام به فروش سهام خود مینمایند اگر سهامدار کوتاهمدت هستید میتوانید پس اتمام بازده اولیه و بهاصطلاح شکسته شدن صف خرید مبادرت به فروش سهم نمایید.
- سهامداران میانمدت: سهامدارانی که سهام را بادید یک الی سهماهه خریداری میکنند و مدتزمان بیشتری را برای گرفتن بازدهی از سهم صبر مینمایند. اگر سهامدار میانمدتی هستید حداقل ۲ تا ۳ ماه صبر کنید تا بتوانید از موجهای صعودی بعدی نیز بازدهی کسب کنید.
- سهامداران بلندمدت: سهامدارانی که سهام را بادید بلندمدت تهیهکرده و بازه زمانی سهامداری آنان بالغبر یک سال خواهد بود. اگر جز گروه سهامداران بلندمدتی هستید و به آینده سهم و بورس امیدوارید سهم خریداریشده را برای مدتزمان بیش از یک سال حفظ کنید. ” تجربه سال ۹۸ نشان داد کسانی که سهامداری را پیشه کردند از سهام عرضه اولیه بازدهی بالایی به دست آوردند که البته رشد کلی بازار نیز در این زمینه بیتأثیر نبود “
حتما بخوانید: مزایای بورس برای سرمایه گذاران ، شرکت های سرمایه پذیر و اقتصاد کلان
یکی از راههای تعیین تاریخ فروش عرضه اولیه ، بررسی آینده سهم از طریق تحلیل بنیادی (فاندامنتال) است که میتوان این علم را در سایه شرکت در کلاس آموزش بورس از صفر به دست آورد.
بهطورکلی میتوان چهار مشخصه برای رشد عرضه اولیهها مدنظر قرارداد:
تعداد سهام عرضهشده در زمان ثبت سفارش: هرچه تعداد سهام تخصیصیافته به سهامداران کمتر باشد حتماً فروشندگان کمتری نیز وجود خواهند داشت و انتظار میرود سهم مدتزمان بیشتری را در صف خرید به سر ببرد.
سهامدار عمده: اگر سهامدار عمده سهم پس از عرضه اولیه مجدداً مبادرت به عرضه سهم ننماید روند صعودی قیمت همچنان میتواند صعودی باشد.
جو کلی حاکم بر بازار: همواره در مقاطعی از زمان که اوضاع بورس و جو حاکم بر آن خوب است (بازار صعودی است) سهامداران تمایل کمتری به فروش سهم از خود نشان میدهند.
اخبار: همیشه شایعات و اخبار زیادی پیرامون سهمهای عرضه اولیه وجود دارد. چراکه افراد زیادی برای خرید آن تلاش میکنند، توجه داشته باشید تا زمانی که سهم دارای روند صعودی است و قیمت در حال رشد کردن است، فروشنده نباشید.
حتما بخوانید: آیا خرید عرضه اولیه از چند کارگزاری امکانپذیر است؟
پاسخ به این سؤال که عرضه اولیه را کی بفروشیم ؟
پاسخ به این سؤال که عرضه اولیه را کی بفروشیم را نمیتوان در قالب یک چهارچوب و قانون بیان نمود. پیشبینی آینده بازار اگر امری محال نباشد، بشدت سخت و پیچیده است. فروش سهم تماماً بستگی کامل به استراتژی معاملاتی و سطح ریسکپذیری افراد دارد در قالب یک توصیه کلی سهام عرضه اولیه در شروع معمولاً رشدهای خوبی را تجربه نمودهاند و پس از رشدهای طولانی دچار ریزش میگردند و شما نیز میتوانید تا مادامیکه سهم در حال رشد است آن را نگهداری کنید. اگر به سرمایهگذاری بادید بلندمدت نگاه میکنید و نیازی به سرمایه خود ندارید میتوانید تا مدت بیشتری مثلاً حدود یک سال هم دارنده سهم باقی بمانید.
پیشنهاد : آموزش فارکس در مشهد
مقالاتی که پیشنهاد میکنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت بخیر
آقا سهام عدالت رو کی بفروشیم اینو بگین
سلام، چشم حتما یک مقاله با این موضوع در سایت می گذاریم.
سلام من کد بورسی ندارم چطور میتونم خرید و فروش کنم
آیا اگر برای فرزند زیر ۱۰ سال خرید کنم چگونه بفروشم
سلام خدمت شما
برای معامله و خرید و فروش سهام باید کد بورسی داشته باشید که در اینجا به طور کامل آموزش دریافت کد بورسی قرار گرفته، برای افراد زیر ۱۸ سال هم میتونید کد آفلاین بگیرید.