• دوره آموزش بورس ایران
  • دوره آموزش ارز دیجیتال
  • دوره آموزش بورس جهانی
  • دوره آموزش آتی کالا
  • دوره سبک زندگی معامله‌گر
  • دوره آموزش فارکس
  • مجوز فنی و حرفه‌ای
کالج تی‌بورس
  • از استادت مشاوره بگیر!
  • بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • مجله آموزشی تی‌بورس
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای

وبلاگ

کالج تی‌بورس > بلاگ > بورس را استارت بزن > خلاصه کتاب سرمایه‌گذار هوشمند در بورس نوشته بنجامین گراهام

خلاصه کتاب سرمایه‌گذار هوشمند در بورس نوشته بنجامین گراهام

15 آگوست 2020
ارسال شده توسط تحریریه تی‌بورس
بورس را استارت بزن، روانشناسی بازار سرمایه، گوناگون
خلاصه کتاب سرمایه‌گذار هوشمند نوشته بنجامین گراهام

فهرست مطالب مقاله خلاصه کتاب سرمایه‌گذار هوشمند در بورس نوشته بنجامین گراهام

سرمایه گذاری در بازار بورس می‌تواند زندگی مالی خوبی برای شما بسازد، اما به‌شرط آنکه بدانید چطور باید سرمایه گذاری کنید. خریدوفروش سهام نه‌تنها بر پایه شانس و اقبال نیست، بلکه نیاز به صبر و دانش خوبی از بازار دارد. هرچه اصولی که برای سرمایه گذار هوشمند استفاده می‌کنید عقلانی‌تر باشد، استراتژی سرمایه گذاری تان به نتایج بهتری منجر خواهد شد.

برای رسیدن به موفقیت در بازار بورس ، فقط قدرت ذهنی‌تان نمی‌تواند بستر رسیدن به موفقیت شما باشد؛ بلکه سرمایه گذاری هوشمند که دارای فن‌ها و معیارهایی علمی – کاربردی که یاد خواهیدگرفت می‌تواند عامل موفقیت و کسب سود مستمر برای شما باشد. در کتاب سرمایه گذار هوشمند نوشته بنجامین گراهام بصورت کامل در مورد این موضوع توضیح داده شده است که در این مقاله خلاصه‌ای از این کتاب را آورده‌ایم.

۱- کسب‌وکاری را که در آن سرمایه گذاری می‌کنید به‌خوبی بشناسید

پیش از اینکه به فکر سرمایه گذاری هوشمند در یک کسب‌وکار بیافتید، باید به‌طور دقیق بدانید که چه چیزی به فروش می‌رسد. چگونه آن کسب‌وکار اداره می‌شود و برای پول درآوردن چه‌کاری باید انجام شود. فرآیند سرمایه گذاری هوشمند عبارت است از تحلیل کردن، عمل کردن بر اساس اصول ایمنی و بازگشت سرمایه رضایت‌بخش. فرآیندی که این الزامات را برآورده نکند چیزی بیش از حدس و گمان نیست.

حتما بخوانید: ۲۱ پاراگراف برتر کتاب از طمع تا وحشت

پس بهتر است جهت رفع این عیب، واقعاً اقدام به سرمایه گذاری کنید و برای هر عملی که انجام می‌دهید یک دلیل عاقلانه داشته باشید. این موضوع در کتاب سرمایه گذار هوشمند نوشته بنجامین گراهام بصورت کامل ارایه شده است.

۲- بدانید چه کسی کسب‌وکار را اداره می‌کند

هرگز پیش از اینکه صلاحیت و قدرت گروه مدیریتی یک شرکت را ارزیابی نکردید، در آن سرمایه گذاری نکنید. جهت رسیدن به جواب سؤال: مدیریت واقعاً کارآمد است؟ باید به سؤالات زیر پاسخ دهید:

  1. آیا عملکرد شرکت مانند سایر همتایانش است؟

  2. آیا شرکت سهم بازارش را افزایش می‌دهد یا بالعکس؟

  3. شرکت چقدر به اهداف خود نزدیک شده است؟

اگر جواب سؤالات فوق مطلوب نباشد نشانه این است که مدیریت شرکت چندان کارآمد نیست و سرمایه گذاری هوشمند نخواهیم داشت.  به‌غیراز کنترل مدیریت باید گزارش های سالانه ازجمله ترازنامه و صورت های مالی را که در سایت کدال قرار دارند را به‌طور کامل مطالعه کنید.

 ۳- به عقلانیت خودتان اعتماد داشته باشید.

هنگامی‌که وظایفتان را به‌عنوان یک سرمایه گذار هوشمند به‌خوبی انجام دادید، می‌توانید بر اساس آن عمل کنید و دیگر نگران نباشید. یک سرمایه گذار هوشمند با توجه به تحلیل و بررسی‌های قبلی باید مطلوب بودن سرمایه گذاری را تشخیص دهد. اگر می‌خواهد به سودی بالاتر از متوسط بازار دست پیدا کند باید تحقیقات بیشتری انجام دهد.  مهم‌ترین نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که برای پیدا کردن یک سرمایه گذاری هوشمند نباید منتظر توصیه‌های دیگران باشید.

حتما بخوانید: شرطی‌سازی معامله گری در ضمیر ناخودآگاه

۴- از آموزش‌های ضروری درباره سرمایه گذاری هوشمند غفلت نکنید

حتی اگر برای سرمایه گذاری هوشمند از مشاوره متخصصان مالی استفاده می‌کنید، بازهم باید نیازهای آموزشی اولیه را مدنظر داشته باشید. شرکت در کلاس آموزش بورس و آموختن اصول بنیادین سرمایه گذاری هوشمند به شما کمک می‌کند تا مبانی بازار و سازوکارهای آن را درک کنید و تصمیمات بهتری اخذ نمایید.

از این طریق، ضمن آشنایی با فرآیندهای مرسوم مالی، می‌توانید سود و ریسک احتمالی را به‌درستی محاسبه نموده و سبد سرمایه‌ای کارآمد تشکیل دهید. در جلسات آموزش بورس خود به بحث ریسک توجه ویژه‌ای داشته باشید. تمامی انواع سرمایه گذاری درجه‌ای از ریسک را دارا هستند که البته میزان این ریسک در انواع متفاوت ابزارهای سرمایه متفاوت است. به‌طور مثال، بازار بورس در دوره‌های زمانی بلندمدت اغلب ریسک اندکی دارد، درحالی‌که برای ورود کوتاه‌مدت به این بازار درجه بالایی از ریسک به شما تحمیل خواهد شد.

دارایی‌های دیگری چون املاک، اوراق مشارکت و سایر ابزارها نیز هر یک ریسک‌های خاص خود را به همراه می‌آورند که در زمان ورود باید به آن‌ها توجه کرد. لذا پیش از خرید هر نوع کالای سرمایه ای، تعیین دقیق ریسک آن در نسبت به زمان موردنظر اهمیت بسیار حیاتی دارد. در کتاب سرمایه گذار هوشمند در این مورد اطلاعات جامعی داده است.

 ۵- همیشه با یک حاشیه امنیت سرمایه گذاری کنید.

هنگام سرمایه گذاری حاشیه امنی که ایجاد می‌کنید به قیمت خرید سهام با کمترین خطر ممکن بستگی دارد. معمولاً این قیمت کمتر از ارزش ذاتی شرکت است، چراکه باید تأثیر اتفاقات پیش‌بینی‌نشده را هم در نظر بگیرید. همیشه برای قیمتی که حاضرید برای خرید سهام یک شرکت پرداخت کنید یک حاشیه امنیت در نظر بگیرید. سپس سرمایه‌تان را در حداقل ۳ شرکت مختلف پخش‌ کنید تا در طولانی‌مدت به نتایج رضایت‌بخشی از یک سرمایه گذاری هوشمند دست‌یابید.

حتما بخوانید: تله تحلیل گری در بازار بورس چگونه شما را به دام می‌اندازد؟

اگر بخواهیم راز یک سرمایه گذاری هوشمند را در سه کلمه خلاصه کنیم به این شعار می‌رسیم: << امنیت در سود>>. اگر بتوانید سهام را پایین‌تر از ارزش واقعی‌اش بخرید، امنیت در سودتان افزایش زیادی خواهد داشت. اگر چنین سهامی را با سود خوبی خریداری کنید، حتی اگر توان رشد بازار سهام کاهش پیدا کند بازهم سود قابل‌توجهی نصیبتان می‌شود. تنوع بخشیدن باعث می‌شود سرمایه گذاری محتاطانه انجام شود.

خلاصه کتاب سرمایه‌گذار هوشمند نوشته بنجامین گراهام

مفهوم امنیت در سود، سرمایه گذاری را از خیال‌پردازی متمایز می‌کند. افراد خیال‌پرداز همیشه فکر می‌کنند که اعداد به سودشان هستند. حتی زمانی که فعالیت‌هایشان شباهتی به سرمایه گذاری معقول ندارد. در مقابل سرمایه گذارها در سرمایه گذاری هوشمند همیشه تلاش می‌کنند کاری انجام دهند که امنیت در سودشان را افزایش دهد. آن‌ها امنیت در سودشان را با استفاده از اعداد، استدلال و داده‌های واقعی (علم تحلیل بنیادی) محاسبه و از خیال‌پردازی دوری می‌کنند.

انواع سرمایه گذاری

سرمایه گذاری ها در دو دسته قرار می‌گیرند، تدافعی و تهاجمی.

  • سرمایه گذار تدافعی:
    یک سرمایه گذار تدافعی خوب باید دنبال حفظ سرمایه‌اش باشد اما هم‌زمان درآمدزایی هم داشته باشد. نرخ بازگشت سرمایه‌ی سرمایه گذارها متناسب با میزان تلاشی که آن‌ها برای مدیریت برنامه سرمایه گذاری شان انجام می‌دهند است. سهام رایج برای یک سرمایه گذار تدافعی باید حوزه گسترده‌ای را شامل شود و شامل سهم‌های مطمئن و بنیادی باشد همچنین قیمت خوب و معقول و ازلحاظ علم فنی شرایط ایده آل داشته باشند.
  • سرمایه گذار تهاجمی:
    سرمایه گذارهای تهاجمی به‌خوبی آماده‌شده‌اند که ریسک‌های بزرگ را بپذیرند تا به نرخ سود بیشتری دست پیدا کنند. آن‌ها همچنین زمان و انرژی بیشتری می‌توانند برای فعالیت‌های سرمایه گذاری شان اختصاص ‌دهند. به‌روشنی تفاوت میان قیمت بازار و ارزش بنیادی سرمایه گذاری هوشمند را می‌دانند. ایشان بخشی از سرمایه‌شان را به اوراق قرضه دولتی و بخشی دیگری را هم در سهم‌های معتبر و رایج سرمایه گذاری هوشمند می‌کنند.

حتما بخوانید: ۲۱ پاراگراف برتر کتاب معامله‌گر منضبط از مارک داگلاس

۶- تفاوت میان پس‌انداز و سرمایه گذاری را درک کنید

پس‌انداز در اغلب موارد برای اهداف کوچک و کوتاه‌مدت به کار گرفته می‌شود. به‌طور مثال برای سفر بعدی خانوادگی، خرید خودرویی جدید و یا صندوق اضطراری می‌توانید از پس‌انداز استفاده کنید. نگاه‌داشتن مقادیری از پول نقد، حساب‌های بانکی و یا بازارهای کوتاه‌مدت از انواع پس‌انداز هستند که در آن‌ها یا اساساً ریسکی را متحمل نمی‌شوید و یا میزان ریسک بسیار اندک است.

در مقابل، سرمایه گذاری برای تحقق اهداف بزرگ و بلندمدت باید تلاش زیاد انجام داد. اهدافی که دست‌کم برای تحقق آن‌ها پنج سال زمان در اختیار داشته باشید. سرمایه گذاری برخلاف پس‌انداز فرآیندی است که از میزان فراوانی ریسک برخوردار است. ممکن است پول خود را از دست دهید و یا در پایان دوران سرمایه گذاری سودی کسب نکنید. البته در کنار این خطرات، سود حاصل از سرمایه گذاری هوشمند  نیز بسیار زیاد است و فرصت‌های مناسبی را برای دستیابی به اهداف بلندمدت فراهم می‌سازد. ازاین‌رو درک تفاوت میان این دو نحوه برخورد با پول بسیار حیاتی است.

اگر با استراتژی پس‌انداز به سرمایه گذاری بپردازید و یا با رویکردی سرمایه گذاری پس‌انداز کنید، به‌جز آسیب مالی چیزی به دست نخواهید آورد.

خلاصه کتاب سرمایه‌گذار هوشمند نوشته بنجامین گراهام

۷- پیش از سرمایه گذاری هوشمند وضعیت مالی خود را منظم کنید

سرمایه گذاری هوشمند مستلزم صبر و پول زیادی است. ازاین‌رو باید پیش از ورود به بازار تمامی جوانب مالی زندگی خود را بررسی نموده و بر اوضاع مسلط شوید. برای خود برنامه‌ای بلندمدت طراحی کنید، بودجه‌بندی نمایید و میزان مشخصی از پول را به‌صورت ماهانه پس‌انداز کنید. به‌علاوه باید بدهی‌های خود را نیز تا حد امکان بازگردانید تا در زمان سرمایه گذاری تحت‌فشار قرار نگیرید. می‌توانید برای کاستن از فشارهای پیش‌بینی‌نشده صندوقی را در نظر گرفته و به‌صورت منظم مبالغی را در آن پس‌انداز کنید.

حتما بخوانید: روانشناسی معامله ‌گری کلید رسیدن به سود مستمر

با این کار در پیشامدهای ناگهانی نیاز مالی خود را با استفاده از این پس‌اندازها برطرف می‌کنید و به سرمایه گذاری شما آسیبی وارد نمی‌شود. بیمه‌های سلامتی و عمر نیز در این مسیر به شما یاری خواهند کرد. درواقع، آماده‌سازی قبلی نخستین گام برای سرمایه گذاری موفق محسوب می‌شود و بدون این گام، ورود به بازار سرمایه پرخطر خواهد بود.

نتیجه‌گیری:

همه افراد نیاز به سرمایه گذاری هوشمند جهت حفظ سرمایه و سپس کسب سود و درآمد مستمر دارند. لازم است در زمان سرمایه گذاری شرایط و نوع سرمایه گذاری، آشنایی با کسب‌وکار، شناسایی مدیران ارشد کسب‌وکار، استفاده از علوم تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال در کنار حوزه روان‌شناسی بازار لازم است.

موارد فوق می‌تواند علاوه بر توانمندسازی موجب حفظ سرمایه و کسب سود مستمر گردد. مدیریت سرمایه همچنین می‌تواند در حفظ سرمایه و رسیدن به سرمایه گذاری هوشمند به سرمایه گذاران کمک وافری نماید.

مقالاتی که پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید

  • پول هوشمند در بورس چیست و چطور ورود پول هوشمند را تشخیص دهیم؟
  • مدیریت سرمایه خود را در ۳ سطل متفاوت انجام دهید!
  • سرمایه گذاری در بورس سهام و ۱۹ راز برای تضمین موفقیت شما در آن
  • سرمایه گذاری در بازارهای مالی چه چارچوب هایی دارد؟ | بخش دوم
  • بنیادی ترین اصل سرمایه گذاری در بورس سهام
  • بنجامین گراهام؛ پدر سرمایه گذار ارزشی و استاد وارن بافت
4/5 - (4 امتیاز)
برچسب ها: آموزش بورسآموزش بورس اوراق بهادارآموزش سرمایه گذاری در بورسبنجامین گراهامپاراگراف برتر کتابخرید و فروش سهامخلاصه کتابسرمایه گذاری هوشمندکتاب آموزش بورس
قبلی صندوق ETF چیست و چطور می‌توان در آن سرمایه‌گذاری کرد؟
بعدی خلاصه کتاب تحلیل بنیادی تکنیکال یا ذهنی ؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

  • Instagram
  • Telegram
ایمان صاحبدادی | مربی معامله‌گری
ایمان صاحبدادی | مربی معامله‌گری
کليه حقوق مادی و معنوی متعلق به کالج تی‌بورس می‌باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://tboursecollege.com/?p=19546
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.