انتخابات آمریکا و دو سناریو برای تاثیر آن بر بورس تهران
فهرست مطالب مقاله انتخابات آمریکا و دو سناریو برای تاثیر آن بر بورس تهران
رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا کمتر از چهار هفته دیگر به خط پایان میرسد. شاهین اقبال روی شانههای یکی از دو نامزد اصلی رقابتها خواهد نشست. ولی کدام یک از آنها؟ دونالد ترامپ یا هیلاری رادهام کلینتون؟
بر اساس نظرسنجی جدید کلینتون هشت درصد از ترامپ جلوتر است. به گزارش خبرگزاری رویترز در گزارشی از نیویورک به قلم کریس کان نوشت: نظرسنجی جدیدی که اپسوس رویترز انجام داده است نشان میدهد دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیش از پیش از هیلاری کلینتون رقیب دموکرات خود عقب افتاده است.
اما در این میان، یک نفر هست که پیشیبینیهایش درباره نامزد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خطا نداشته است. حداقل از سال ۱۹۸۴ تاکنون. به گزارش روزنامه واشینگتنپست، بر اساس ارزیابی این مورخ آمریکایی، برنده انتخابات سال ۲۰۱۶ این کشور کسی نیست جز: دونالد ترامپ.
حال با توجه به نزدیک بودن رقابت انتخابات ریاستجمهوری بین کلینتون و ترامپ، باید برای هر دو فرد پس از انتخاب شدن برای پست ریاست جهموری آمریکا، سناریوی مناسب برای فعالیت در بورس داشت.
حتما بخوانید: پنج اتفاق تاثیرگذار بر اقتصاد جهانی
سناریو اول انتخاب ترامپ برای پست ریاست جمهوری آمریکا:
دونالد ترامپ، تاجر ۶۹ ساله نیویورکی که عمده شهرت او به خاطر ثروت زیاد و کتابهایی است که در زمینه موفقیت در تجارت نوشته است. اگرچه مانند «تد کروز» – رقیب انتخاباتی سابق خود – مدعی نشده است که توافق هستهای ایران را در اولین روز ریاست جمهوری خود پاره خواهد کرد. به کرات تاکید کرده است در صورت پیروزی در انتخابات، اصلاحاتی را در متن توافق هستهای ایران اعمال خواهد کرد. تا ایران مجبور شود تاوان سنگینتری را در صورت نقض آن بپردازد.
ترامپ تاکنون در طول رقابتهای انتخاباتی بارها از توافق هستهای ایران به عنوان یک “توافق بسیار بد” یاد کرده. او مدعی شده است این توافق باعث دسترسی ایران به میلیاردها دلار پول نقد برای پیشبرد اهداف منطقهای خود میشود. وی همچنین بارها دولت اوباما را متهم به ارائه امتیازات مختلف به ایران برای “حفظ این توافق بد” کرده است.
نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دراین باره تصریح می کند: موقعی که من به متن توافق هسته ای نگاه می کنم متوجه می شوم که این توافق یک طرفه است و برای آمریکا هیچ سودی ندارد. چون ما باید نزدیک به ۱۵۰ میلیارد دلار به ایران پرداخت کنیم. به کشوری که عامل اصلی بی ثباتی در منطقه است.
به نوشته واشنگتن پست دونالد ترامپ و جمهوریخواهان آمریکا از مخالفان جدی برجام هستند. همیشه دولت اوباما را به خاطر توافق هسته ای با ایران مورد انتقاد قرار می دهند. چرا که معتقدند توافق هسته ای موجب قدرت گیری ایران در منطقه می شود.
حتما بخوانید: تاریخچه پرایس اکشن در بازارهای مالی جهانی
با توجه به مطالب فوق درمیابیم که حضور ترامپ در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا برای اقتصاد تازه رو به بهبودی ایران از زخمهای تحریمهای پیشین همانند سم عمل خواهد کرد. و میتواند دوباره این زخمها را تازه کند و به سمت وخیمتر شدن پیش برود.
با توجه به اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر بررسی مجدد مفاد برجام و یا حتی بدتر از آن اظهارنظر جدید معاون اول او که عنوان کرده است بعد از ورود به کاخ سفید برجام را پاره خواهیم کرد. آینده نامناسبی برای صنایعی مانند خودرو، بانک و… که بعد از برجام چشم انداز مناسبی در آنها به وجود آمد را خواهیم داشت.
در بورس نیز در صورتی که دونالد ترامپ بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا بنشیند پیشبینی میشود بازار با توجه به جوی منفی این انتخاب، مدتی روند نزولی به خود بگیرید؛ اما نگران نباشید چون این روند بهترین فرصت برای خرید سهامی است که ربطی به سیاستهای خارجی ندارند به بیان دیگر شرکتهایی که مواد اولیه آن در داخل تامین میشود و دارای بازار فروش داخلی هستند.
حتما بخوانید: تعطیلات رسمی و ساعات معاملاتی بازار سهام جهانی
سناریوی دوم انتخاب کلینتون برای پست ریاست جمهوری آمریکا:
هیلاری کلینتون ۶۸ ساله، متولد شیکاگو، بانوی اول آمریکا در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون، سناتور سابق ایالت نیویورک و وزیر خارجه سابق آمریکا در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما بر خلاف ترامپ، خود را در طول رقابتهای انتخاباتی حامی توافق هستهای ایران نشان داده است. وی زمانیکه وزیر امور خارجه بود نیز از حامیان انجام مذاکره با ایران بود.
نشستن هیلاری بر روی میز ریاست جمهوری آمریکا به نفع اقتصاد کشور ما خواهد بود. مخصوصا صنایعای همچون خودرو که به تازگی شاهد چندین قرارداد خوب در این صنعت بودهایم.
مناظره نامزدهای انتخابات آمریکا و سخنرانی های نامزد جمهوریخواه، مبنی بر بی اعتبار خواندن برجام. شرکت های بزرگ بین المللی را ناچار کرده تا دست به عصاتر پیش بروند. تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا روند معاملات بازار سهام نوسانی و پس از مشخص شدن سرنوشت انتخابات امریکا تحلیل ها برای ترسیم دورنمای بازار سرمایه متفاوت خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید