آموزش ژورنال نویسی معاملاتی؛ سفرنامهای از زندگی در بازارهای مالی
چه مطالبی در مقاله آموزش ژورنال نویسی میآموزید؟
ژورنال نویسی بورس زمینهای برای رشد و کسب موفقیتهای بیشتر برای تریدر یا عامل سرافکندگی معاملهگران؟
در بسیاری از موارد گاها معامله گران یک اشتباه را چندین بار تکرار میکنند، بدون اینکه بیاد بیاورند که همین اشتباه را در ماه گذشته انجام دادهاند. بیشتر معاملهگران به دنبال این هستند که بتوانند راهی پیدا کنند تا موفقیتهای گذشته را تکرار کرده و از اشتباهات گذشته درس گرفته و آنها را تکرار نکنند.
ژورنال نویسی بورس یا ژورنال معاملاتی که بین معاملهگران با نام مجلههای معاملاتی نیز شناخته میشوند، همان آینههای عبرتی هستند که میتوانند توسط خود تریدر تهیه شوند و به بهترین معلم برای هر تریدری تبدیل شوند. اهمیت ژورنال نویسی بورس درست در جایی بیشتر حس میشود که میتواند در ایجاد نظم، انتخاب استراتژی مناسب، عدم اتخاذ تصمیمات هیجانی و… تاثیرگذار باشند.
شما نیز اگر علاقهمند به آشنایی با ژورنال نویسی معاملاتی میباشید مقاله کالج تیبورس در خصوص ژورنال نویسی بورس را از دست ندهید.
در این مقاله چه میآموزیم؟
- ژورنال معاملاتی چیست؟
- مزایای ژورنال معاملاتی چه مواردی میباشد؟
- ضرورت تنظیم یک ژورنال معاملاتی چیست؟
این مقاله برای چه کسانی مناسب است؟
- کسانی که به دنبال اجرای دقیق و صحیح استراتژی خود هستند.
- افرادی که در مقابل نتایج معاملات خود مسئولیتپذیر میباشند.
- افرادی که علاقهمندند معاملات خود را به صورت منظم و دقیق انجام دهند.
ژورنال معاملاتی چیست؟
ژورنال نویسی عملی است که ممکن است هر فرد حتی بدون اینکه متوجه باشد در انجام برخی از کارهای مختلف خود به آن توجه کرده باشد. به زبان ساده ژورنال نویسی معاملاتی به معنای ثبت نتایج نهایی معاملات تریدر میباشد.
در دنیای بازارهای مالی ژورنال یا مجله معاملاتی را میتوان جزء بهترین سیستمهایی دانست که پیادهسازی آن میتواند عملکرد و بازدهی معاملات یک معاملهگر را برای خودش یا دیگران تعیین کند، تا آسانتر بتواند درصد موفقیت خود را بررسی کند. ژورنال معاملاتی منبعی است که تریدرها میتوانند برای بررسی موفقیتها و شکستهای خود در معاملاتشان و به نوعی برآیند کلی که در مدت معینی از فعالیتشان در بازار داشتند به آن مراجعه کنند.
ژورنال نویسی بورس این امکان را برای معاملهگران فراهم میکند تا پیشرفت آنها در تریدرهایشان را به آنها نمایش داده و با یادآوری اشتباهات معاملهگران در معاملات گذشته، باعث میشود تا آنها از تکرار آن اشتباه اجتناب کنند.
ثبت نتایج معاملات یا به نوعی تهیه یک ژورنال معاملاتی باعث میشود تا هر معاملهگری در طولانیمدت به فردی تبدیل شود که به راحتی اشتباهات گذشته را تکرار ننماید.
ژورنال معاملاتی مانند یک دوست برای شما عمل خواهد کرد و تمام عیب و ایرادهای شما را گوشزد میکند تا مبادا اشتباهات گذشته را تکرار نمایید.
معمولا چه مواردی در ژورنال معاملاتی ثبت میشوند؟
شما میتوانید تمام تجربه های معاملاتی که حاوی اطلاعات مفیدی هستند را در ژورنال های معاملاتی خود ثبت نمایید. دقت داشته باشید قبل از اینکه بخواهید یک ژورنال معاملاتی را تهیه کنید باید مواردی که میخواهید در آن درج کنید مشخص شوند. اما به صورت کلی برخی از اطلاعاتی که وجود آنها در ژورنال های معاملاتی لازم میباشد به شرح زیر میباشند:
- قیمت نهایی که معامله در آن انجام میشود.
- ساعت و روزی که معامله انجام میشود.
- انگیزه انتخاب و انجام چنین معامله ای.
- وسوسه هایی که در طول این معامله تریدر را تهدید نموده است.
- نتایج توجه به ترس و طمعهایی که تریدر را در طول معامله تحریک کرده است.
- چه تعداد روزهایی تریدر در این معامله حضور داشته است.
- چه چیزی باعث خروج از معامله شده است؟
- نتیجه حاصل از معامله (سود یا ضرر)
آموزش ژورنال نویسی بورس
در قسمت قبل برخی از مهمترین مواردی که میتوانستند موارد تشکیلدهنده ژورنال معاملاتی باشند را مورد بررسی قرار دادیم. این قسمت قصد داریم بررسی کنیم که چگونه این موارد را در بخشهای مختلف قرار داده و آن را با سبک معاملاتی خود ساماندهی نمایید.
- در ابتدا باید دقت داشته باشید که باید یک دفترچه یادداشت معاملاتی که میتواند شامل اطلاعات اولیه یک نمونه معاملاتی مانند نماد بورسی و… باشد تهیه کنید. این دفترچه یادداشت میتواند یک فایل اکسل آماده یا یک دفترچه فیزیکی ساده باشد.
- در قدم دوم خود، باید مشخص کنید که چه اطلاعاتی را میخواهید در ژورنال معملاتی خود ثبت نمایید.
- در قدم سوم باید مستندات خود از تحلیلهای تکنیکالی یا بنیادی را ثبت نمایید.
- در قدم چهارم میبایستی زمان ورود به معامله را وارد نمایید مانند تاریخ، ساعت و زمان.
- در قدم پنجم بایستی مشخص کنید طبق چه تحلیل و استراتژی به معامله ورود کردید و بر اساس چه تحلیلی از معامله خارج شدهاید و دلیل خروج از معامله خود را نیز ذکر نمایید.
- در قدم بعدی باید قیمت خروج ثبت شود و نتیجه معامله را ثبت کنیم. منظور از نتیجه معامله این است که مشخص کنیم این معامله با سود همراه بوده است یا با ضرر؟
- نهایتا در مرحله پایانی بایستی نتایج و جمعبندی حاصل از معامله به همراه تجربههای از این معامله کسب کردید را ثبت نمایید، تا در آینده با یک فلش بک سریع به این گزارشات، بتوانید تصمیمات موفقیتآمیزتری را در انجام معاملات خود اتخاذ نماییم.
مزایای ژورنال نویسی بورس یا ژورنال نویسی معاملاتی چیست؟
به صورت کلی داشتن یک ژورنال معاملاتی برای هر فرد ممکن است به صورت اختصاصی مزایای مهم و برجستهای را به دنبال داشته باشد. در این بخش برخی از مهمترین مزایایی که ژورنال معاملاتی میتواند برای هر معاملهگر به دنبال داشته باشد را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
نمایش نقاط قوت و ضعف تریدرها
زمانی که هر تریدری در بازارهای مالی تمام معاملات خود را بر مبنای یک ژورنال نویسی معاملاتی دقیق ثبت مینماید، نقاط قوت و ضعف خود را کشف میکند. این کشف باعث میشود تریدرها نقاط قوت خود را تقویت کرده و نقاط ضعف خود را رفع نمایند. بدین صورت شما به نوعی قادر خواهید بود خود مربی و مشاور خودتان شوید.
یافتن استراتژی معاملاتی مناسب
زمانی که تریدر تجربیات و نتایج معاملات استراتژی خود را ثبت میکند با توجه به عملکرد خود در این معاملات متوجه خواهد شد که آیا استراتژی که هماکنون در این برهه زمانی از بازار، استفاده میکند مثمرثمر میباشد یا خیر؟ در صورتی که نتایج و درصد برد موفقیتآمیزی در معاملات خود نداشته باشد متوجه خواهد شد که، این استراتژی معاملاتی با توجه به وضعیت فعلی بازار مناسب نمیباشد.
پایبندی به استراتژی معاملاتی
هر تریدری برای اینکه بتواند درصد موفقیت خود در معاملات را بالا ببرد باید استراتژی معاملاتی داشته باشد. و از آن مهمتر باید بتواند در چهارچوب این استراتژی عمل کند. از طریق ثبت و ضبط معاملات خود، تریدر قادر است چهارچوب استراتژی معاملاتی خود را بهتر تشخیص داده و عواقب عدم پایبندی به این چهارچوب را عینا مشاهده نماید.
ژورنال معاملاتی همراه با سود موجب تشویق تریدر میشود
زمانی که معاملهگری معاملات خود را ثبت کند این مسئله باعث میشود که تریدر عملکرد معاملات خود را بهبود بخشد و اشتباهات خود را اصلاح کند.
هنگامی که شما معاملات خود را ثبت کنید، به منظور عملکردی بهتر و سود بیشتر معاملات خود را بررسی مینمایید. و زمانی که به این سود بیشتر و بهتر برسید ژورنال معاملاتی موفقی را خواهید داشت که این موضوع باعث خواهد شد تا به ثبت ژورنال نویسی معاملاتی ادامه داده و مرتبا بازدهی معاملات خود را ارتقا دهید.
ممانعت از انجام معاملات احساسی
یکی از مهمترین مسائلی که میتواند در نتیجه معاملات هر تریدر تاثیرگذار باشد احساسات و روانشناسی معاملهگر است. اگر از بیشتر تریدرها بپرسید که بزرگترین اشتباهات خود را چه زمانی انجام دادهاند احتمالا پاسخ خواهند داد دقیقا زمانی که احساسات را در معاملات خود دخیل کردند و نتوانستند از تاثیر احساسات خود در معاملات جلوگیری کنند.
حقیقت این است که در 99 درصد مواقع کسانی که احساست را در معاملات خود وارد کردهاند، معاملاتی منتهی به شکست را تجربه کردهاند. اما با نکته برداری و نوشتن تمام زوایای معاملات در ژورنال معاملاتی میتوان از رفتارهای هیجانی نشأت گرفته از احساسات جلوگیری نمود.
ثبت ژورنال معاملاتی میتواند هم عواقب ترکیب احساسات و معاملات را به تریدر نشان دهد و هم باعث شود تا در معاملات بعدی خود از رفتارهای هیجانی دوری کند.
چرا باید حتما ژورنال معاملاتی داشته باشیم؟
با قرار دادن ژورنال معاملاتی در دستور کار معاملات خود میتوانید به تریدری موفقتر تبدیل شوید. آمار و ارقام نتایج معاملهگران نشان میدهد تریدرهایی که دارای ژورنال معاملاتی میباشند معاملات با درصد موفقیت بالاتری را تجربه میکنند. با استفاده از ژورنال نویسی معاملاتی شما قادر خواهید بود استراتژی معاملاتی را که با شخصیت معاملهگری شما همخوانی دارد را بیابید. مهمترین مسئلهای که در خصوص ژورنال نویسی وجود دارد این است که در آینده، یادآوری اشتباهات گذشته باعث میشود درصد موفقیت معاملات خود را افزایش دهید.
بسیاری از معاملهگران بازار وجود دارند که به دلیل تجربه اندک یا آموزشهای محدود، به صورت اجتنابناپذیر اشتباهاتی را مرتکب میشوند یا به قولی اشتباهاتی را انجام میدهند، تا مسیر مناسب خود را بیابند. به همین دلیل اینگونه افراد باید تجربیات خود یا به نوعی آزمون و خطاهایی را که ممکن است انجام دهند را ثبت کنند تا بتوانند از آنها نهایت بهره را ببرند. نکتهای که باید بدانید این است که کمرنگترین خودکار یا مدادها از قویترین ذهنها ماندگارتر هستند. پس ثبت تجربیات معامله گری به منظور کسب موفقیتهای مستمر و بیشتر لازم الاجرا میباشد.
نرم افزاری برای ثبت ژورنال معاملاتی
نرم افزارهای ژورنال معاملاتی، ثبت اطلاعات ژورنال های معاملاتی مربوط به بازارهای مختلف مانند فارکس، بورس اوراق بهادار و… را آسانتر میکند.
اینگونه نرم افزارهای معاملاتی در انواع مجموعهها، برای انواع مختلف معاملهگران با استراتژیهای متفاوت وجود دارد. نرم افزارهای موجود در رابطه با ژورنال نویسی معاملاتی در نسخههای رایگان و غیررایگان موجود میباشد و قطعا نرم افزارهای غیررایگان دارای آپشنهای بیشتری هستند.
به طور مثال نرم افزار ژورنال معاملاتی مایکروسافت اکسل یکی از نرم افزارهای معاملاتی مطرح میباشد که بسیاری از افراد در ثبت اطلاعات مربوط به معاملات خود از آن استفاده میکنند.
کلام پایانی
در این مقاله در خصوص ژورنال معاملاتی یا مجله معاملاتی سخن گفته شد.
تریدرهای حرفهای فعال در بازارهای مالی متوجه هستند که اگر بخواهند درصد موفقیتهای خود را در معاملات افزایش دهند، قطعا باید برای خود ژورنال معاملاتی داشته باشند.
برخی از تریدرها که از نتایج عملکردهای خود در بازار حراص دارند و دستاوردهای خود را در ژورنال معاملاتی ثبت نمیکنند یا اگر هم ثبت نمایند صادقانه این کار را انجام نمیدهند تا مبادا مسئولیت اعمال خویش را بر عهده بگیرند و از این بار مسئولیت شانه خالی میکنند.
اما باید بدانید قطعا یک ژورنال معاملاتی صادقانه و منظم میتواند راه دستیابی به هدف تمام معاملهگران یعنی کسب سود را محقق سازد. ضمن اینکه تهیه یک ژورنال معملاتی نیازمند ابزار پیچیدهای نیست این فرایند حتی با دفترچه فیزیکی سادهای نیز امکانپذیر میباشد.
هر فرد برای تهیه یک ژورنال معاملاتی نیازمند یادگیری آموزشهای تکنیکالی و بنیادی بازار میباشد. تا بتواند این اطلاعات را به صورت صحیح در ژورنال معاملاتی خود ثبت نماید. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات و آموزشهای حرفهای در خصوص آموزش فارکس، آموزش ارز دیجیتال و آموزش بورس از دورههای صفرتاصد کالج تی بورس به عنوان بهترین آموزشگاه آموزش بورس در مشهد استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در واحد پشتیبانی در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید