تفاوت ارز های دیجیتال با ارز های سنتی
از زمانی که انسان ها به روش کالا به کالا با یکدیگر داد و ستد می کردند زمان زیادی میگذرد و در این گذر زمان پول ها همواره دستخوش تغییراتی شده اند. اگر بخواهیم تاریخچه ای از پیدایش پول یا همان ارز بگوییم اولین پول ها به صورت سکه هایی بودند که با فلزات گران بها ساخته می شدند با گذشت زمان کم کم ارزش سکه ها بیشتر شد ولی به دلیل سنگین بودن سکه ها انسان ها به این فکر افتادند تا از کاغذ برای پول استفاده کنند. در واقع ماهیت پول ها از فلز به کاغذ تغییر کرد. اما چند سالی است که پول های کاغذی نیز جای خودشان را به پول های دیجیتال دادند در واقع پول های امروزی ماهیت فیزیکی ندارند و به صورت مجازی بین خریداران و فروشندگان در بازارهای بزرگ بین معاملهگران جابجا میشوند. میتوانیم این پول ها را به دو نوع پول یا ارز دیجیتال و ارز سنتی تقسیم کنیم. مسلماً ارزهای دیجیتال با ارز های سنتی دارای تفاوت های چشمگیری می باشند. متخصصین سایت کالج تی بورس تصمیم گرفته اند که با بهره مندی از دانش خود و تحقیقات فراوان مقاله ای را تحت عنوان تفاوت ارزهای دیجیتال با ارزهای سنتی برای شما بنویسند و هر آنچه که لازم است شما در مورد تفاوت ارز های دیجیتال با ارز های سنتی بدانید را در این مقاله ذکر کرده اند.پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
ارز دیجیتال چیست؟
برای اینکه بتوانیم یک بیان درست از تفاوت ارز های دیجیتال و ارز های سنتی داشته باشیم، ابتدا باید تعریف درستی از هر یک از این دو ارز داشته باشیم.
پس بهتر است در همین ابتدای کار قبل از اینکه به بررسی تفاوت ارز های دیجیتال با ارزهای سنتی بپردازیم ابتدا بدانیم ارز دیجیتال چیست؟ پول الکترونیکی غیر متمرکز یا همان ارز دیجیتال بمانند سایر پول های معمولی به وسیله ساز و کارهای مختلف روی کار آمده است. منظور از غیر متمرکز بودن این است که هیچ نهاد یا سازمانی بر روی آن نظارت ندارد در واقع همه افرادی که دارای ارز هستند میتوانند از طریق اینترنت و بدون اینکه به حساب بانکی نیاز داشته باشند. ارز خود را به حساب اشخاص دیگری که با آنها معامله می کنند واریز کنند.برخلاف ارزهای سنتی که ماهیت فیزیکی دارند و برای نگهداری آنها معمولاً از کیف، گاو صندوق و یا حساب های بانکی استفاده می کنیم کیف پول ارز دیجیتال شما یک نرم افزار کامپیوتری است که به نوعی حساب بانکی شما نیز می باشد. شما برای برداشت از پول یا ارز های دیجیتال خود فقط کافیست به نرم افزار خود مراجعه کنید و اقدام به استفاده از این ارزهای دیجیتال نمایید.
پیشنهاد : آموزش ارز دیجیتال در مشهد
ارزهای سنتی
شاید برای مخاطبان یا خوانندگان این مقاله توضیح ارزهای سنتی زیاد ضروری نباشد، ولی به صورت کلی می توانیم بگوییم که ارز های سنتی همان پول ها و سرمایه ما هستند که ماهیت کاغذی و حتی فلزی دارند و معمولاً در حسابهای بانکی نگهداری می شوند.
اما به شکل کلی ارزهای دیجیتال و ارز های سنتی با یکدیگر تفاوت هایی دارند که در ادامه به بررسی این تفاوت ها خواهیم پرداخت.
ناشناس بودن کاربران ارز دیجیتال
ناشناس بودن کاربران ارز دیجیتال اولین تفاوت ارزهای دیجیتال با ارز های سنتی می باشد. قابلیت ناشناس بودن کاربران در دنیای رمز ارزها یا ارز های دیجیتال یک موضوع ویژه برای معاملات می باشد. در واقع معاملات ارزهای دیجیتال تنها با آدرس کیف پول افراد انجام می شود، بدون آنکه مشخصاتی از هویت فرد مورد نظر وجود داشته باشد. اما این موضوع در حالی است که تمام تراکنش های بانکی با ثبت اطلاعات کامل و دقیق افراد انجام میشود.
انحصاری بودن ارزهای دیجیتال
برای بیان کردن دیگر تفاوت ارز های دیجیتال با ارز های سنتی میتوانیم به ویژگی انحصاری بودن ارزهای دیجیتال اشاره کنیم. در واقع اینگونه می توانیم بگوییم که افراد برای استفاده از شبکه های مختلف ارز دیجیتال مانند: بیت کوین و اتریوم نیاز به کسب مجوز از سازمان ها ونهاد های خاصی ندارند و تنها با دانلود کردن نرم افزار مربوطه و البته تاریخچه تراکنش آن میتوانند اقدام به انجام معاملات ارز دیجیتال کنند. این موضوع در حالی است که معاملاتی که با پول یا همان ارزهای سنتی انجام میشود زیر نظر قانون و دولت انجام میشود.
امکان انجام معاملات برون مرزی
یکی از تفاوت های بسیار مهمی که این دو ارز با هم دارند، این است که امکان انجام معاملات برونمرزی با ارزهای دیجیتال وجود دارد. همانگونه که می دانید انتقال و ارسال پول و ارز های سنتی به کشورهای دیگر علاوه بر اینکه به زمان زیادی نیاز دارد باید پروسه های پیچیده ای را نیز پشت سر بگذارید. این در صورتی است که برای معاملات فرامرزی با ارزهای دیجیتال هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و شما می توانید که خیلی راحت ارزهای دیجیتال به تمام نقاط ارسال کنید و در کوتاهترین زمان با آسان ترین شکل ممکن معاملات خود را انجام دهید.
امنیت بالای معاملات در ارز های دیجیتال
امنیت همواره برای انسانها یک اصل و فاکتور اساسی در هر زمینهای بوده است. مخصوصاً اگر در مورد امنیت مالی باشد که اهمیتش دو چندان میشود.
وجود امنیت در معاملاتی که با ارزهای دیجیتال انجام می شود یکی دیگر از مواردی است که می توانیم از آن به عنوان تفاوت ارزهای دیجیتال با ارزهای سنتی یاد کنیم. با توجه به اینکه در معاملات ارزهای دیجیتال شخص سوم وجود ندارد می تواند این معاملات در امن ترین حالت ممکن انجام شود. در اینجا منظور از شخص سوم سیستم بانکداری می باشد که معمولاً در معاملات با ارز های سنتی وجود دارد. به همین دلیل می توانیم بگوییم که سیستم رمزگذاری شده ارزهای دیجیتال این قابلیت را به کاربران می دهد که خودشان کنترل دارایی، پول و سرمایه خود را در دست داشته باشند.
سخن آخر
ما در این مقاله به بررسی تفاوت ارزهای دیجیتال و ارز های سنتی پرداختیم. با توجه به اینکه جهان همواره در حال پیشرفت است کم کم باید شما نیز خودتان را برای معاملات با ارز های دیجیتال آماده کنید. امیدوارم که با مطالعه این مقاله که حاصل تلاش متخصصین سایت کالج تی بورس بود اطلاعات کافی در مورد تفاوت ارزهای دیجیتال با ارز های سنتی به دست آورده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید