نحوه انتخاب جفت ارز در فارکس
شاید شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید، که بارها و بارها کلمه فارکس به گوشتان خورده است. امروزه بازار فارکس یکی از معتبرترین بازارهای جهانی می باشد.برای بازار فارکس تعریف های گوناگونی مطرح شده است، اما معجز ترین و مفیدترین تعریفی که میتوان برای فارکس یا بازار فارکس ارائه داد این است که بازار فارکس یک بازار جهانی است که در آن ارز های همه کشور ها مورد معامله قرار می گیرند.بازار کاری فارکس بر خلاف بازار بورس به صورت ۲۴ ساعته است و همین موضوع باعث میشود که شما بتوانید در هر زمان که شرایط برای کسب سود شما مهیا بود معامله را انجام دهید. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که معاملات در بازار فارکس همیشه به سود نمی انجامد و شما برای کسب سود باید با قواعد و قوانین بازار فارکس آشنا باشید. با توجه به اینکه این بازار بازار خرید و فروش ارز ها می باشد، معمولاً خرید ها به صورت جفت ارز می باشد اما اینکه چگونه میتوانیم یک جفت ارز بخریم که برای ما سودآور باشد موضوعی است که نیاز به تحلیل و بررسی دارد. ما در این مقاله که حاصل تلاش محققین و متخصصین سایت کالج تی بورس می باشد نحوه انتخاب جفت ارز در فارکس را مورد بررسی قرار دادیم. شما برای انتخاب جفت ارز مناسب باید آشنایی کامل با انواع جفت ارز ها و دسته بندی آنها داشته باشید. پس اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات در این زمینه هستید تا آخر این مقاله ما را همراهی نمایید.
جفت ارز چیست؟
قبل از اینکه به بررسی نحوه انتخاب جفت ارز در فارکس بپردازیم ابتدا لازم است که بدانید جفت ارز چیست؟ در بازار جهانی فارکس به منظور تبادل ارزها همواره ارزش یک ارز در مقابل ارز دیگری مورد سنجش قرار می گیرد، به همین دلیل و با توجه به همین موضوع مفهوم جفت ارز به وجود می آید. در بازار فارکس معامله گران در بیشتر مواقع دلار آمریکا را در مقابل یک ارز دیگر قرار می دهند، در واقع دلار یا هر ارز دیگری به تنهایی معنایی ندارد، به عنوان مثال دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن دارای ارزش ۱۰۸.۲۳ می باشد این بدان معنی است که دلار آمریکا ۱۰۸.۲۳ برابر ین ژاپن ارزش دارد.
پیشنهاد : آموزش فارکس در مشهد
انواع جفت ارزها
در این مقاله به منظور نحوه انتخاب جفت ارز در فارکس لازم است که جفت ارز ها را معرفی کنیم و آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
جفت ارز ها به صورت کلی به چهار دسته جفت ارزهای ماژور، جفت ارزهای مینور یا کراس، جفت ارزهای اگزوتیک و جفت در جای کالایی تقسیم می شوند.
جفت ارز های ماژور
در بازار فارکس جفت ارز های ماژور به جفت ارزهای گفته می شود که عمدتاً بر مبنایی دلار آمریکا هستند، این جفت ارزها دارای بیشترین حجم معاملات در بازار فارکس می باشند و تقریباً ۸۵ درصد حجم معاملات در بازار فارکس با این جفت ارز ها انجام می شوند. دلیل اینکه مبنا دلار آمریکا می باشد این است که همه کالاهای دنیا بر اساس دلار آمریکا معامله می شوند. این جفت ارزها بیشترین نقدینگی بازار را دارند و شاید به همین دلیل نوسانات غیرعادی کمتری در آنها به وجود می آید. جفت ارزهای ماژور در میان معامله گران فارکس جزء بهترین جفت ارزها به منظور معامله به حساب می آیند برخی از جفت ارزهای ماژور عبارتند از:
یورو/ دلار آمریکا،پوند انگلیس/ دلار آمریکا و دلار آمریکا/ ین ژاپن
جفت ارزهای اگزوتیک
این جفت ارزها که به جفت ارزهای عجیب نیز معروف هستند، یکی دیگر از جفت ارزهای بازار فارکس می باشند. در جفت ارزهای اگزوتیک یا عجیب یکی از ارزهای اصلی و طرف دیگر یکی از ارز های کشورهای نوظهور اقتصادی مانند ترکیه،سنگاپور و آفریقای جنوبی می باشد. این ارزها معمولاً دارای کمترین حجم معاملاتی و کمترین نقدینگی در بازار فارکس هستند. به همین دلیل بیشترین نوسانات غیر عادی در این عرصه ها دیده می شود. این نوع از جفت ارز ها جفت ارزها به عنوان یکی از بهترین جفت ارزها برای معامله گری از نظر حجم معاملات به حساب می آیند. دلار آمریکا/دلار هنگ هنگ، یورو/ لیر ترکیه و ین ژاپن/ کرون نروژ جزء جفت ارزهای اگزوتیک می باشند.
پیشنهاد : آیا از فارکس می توان درآمد دلاری داشت
جفت ارزهای مینور یا کراس
به جفت ارز هایی که یک طرف آنها دلار آمریکا نباشد و در آنها دلار آمریکا مورد معامله نباشد، جفت ارز های مینور یا کراس گفته می شود.این ارزها به دلیل نقدینگی کمتر و معاملات کمتری که با آنها انجام میشود نسبت به جفت ارزهای ماژور که یک طرف آنها دلار آمریکا است دارای نوسانات غیر عادی زیادی می باشند. اما میزان حجم معاملات آنها با وجود اینکه از جفت ارز های ماژور کمتر است ولی برای معامله گری مناسب هستند. جفت ارز های زیر، زیرمجموعه جفت ارز های مینور یا کراس می باشند.
- یورو/ ین ژاپن
- پوند انگلیس/ ین ژاپن
- یورو/ پوند انگلیس
جفت ارزهای کالایی
در تقسیم بندی انواع جفت ارز ها یکی از انواع جفت ارزها جفت ارز های کالایی می باشد. البته این جفت ارز را جزء جفت ارزهای ماژور به حساب می آورند.منظور از جفت ارز های کالایی جفت ارزهایی می باشند که یک طرف آنها دلار آمریکا و طرف دیگر آن یکی از کشورهایی است که در تجارت یک کامودیتی عمده حجم معاملات را به خود اختصاص می دهد.ارزهای مانند دلار استرالیا و کانادا و همچنین نیوزیلند به
علت تاثیر زیاد این کشورها در معاملات کالاهای مدنی نمونههایی از ارزهای کالایی به حساب می آیند.برای مثال دلار استرالیا/دلار آمریکا
دلار نیوزلند/دلار آمریکا
دلار آمریکا/دلار کانادا جفت ارزهای کالایی می باشد.
بررسی نحوه انتخاب جفت ارز در بازار فارکس
نحوه انتخاب جفت ارز در بازار فارکس به عوامل زیادی مانند استراتژی شخصی معامله گر و نقاط قوت و ضعف شخصی و البته شرایط نزولی و صعودی بازار فارکس بستگی دارد. امیدواریم که با مطالعه این مقاله که حاصل تلاش محققین سایت کالج تی بورس بود اطلاعات کافی در مورد نحوه انتخاب جفت ارزها در بازار فارکس به دست آورده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید