نوسانات نفت در بازار فارکس؛ نفت محرک جفت ارز USD/CAD
فهرست مطالب
همان طور که میدانید جفت ارز USD/CAD جفتارزی است که مربوط به دلار آمریکا و دلار کانادا میباشد. عوامل زیادی باعث نوسانات قیمت در فارکس میشوند. مثل شاخص های فاندامنتال فارکس که یکی از آنها شاخص تغییرات اشتغال (شاخص های فاندامنتال: شاخص نرخ بهره، تراز پرداختها، شاخص تغییرات اشتغال و…) میباشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی اینکه چگونه نوسانات نفت در بازار فارکس تاثیرگذار خواهد بود و چه تاثیری بر جفت ارز USD/CAD خواهد گذاشت؟ رابطه نفت و طلا در فارکس چگونه است؟ نماد نفت در متاتریدر چیست؟ شاخص نفت در فارکس چیست؟ و رابطه نفت و طلا در فارکس بپردازیم. برای رسیدن به پاسخ این سوالات و پی بردن به نکته مهم و کلیدی و تاثیر نوسانات نفت در بازار فارکس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید…
همبستگی چیست؟ معرفی انواع همبستگی در بازارهای مالی
قبل از بررسی تاثیر نوسانات نفت در بازار فارکس و تاثیر آن بر جفت ارزهای فارکس بهتر است ابتدا با انواع همبستگی و معنی و مفهوم آن بیشتر آشنا شوید.
همبستگی چیست؟ همبستگی نشان دهنده نوع ارتباط دارایی ها با یکدیگر در طی یک دوره زمانی خاص است. که مقدار این همبستگی بین 2 دارایی را میتوان با درصد نمایش داد. به طور مثال همبستگی نفت و USD/CAD در سال های 2000 تا 2016 منفی 93 درصد بوده است.
به طور کل همبستگی ها از پنجره علم اقتصاد به 3 دسته تقسیم بندی میشوند:
1.همبستگی مثبت: به این معنی است که اگر ما قصد داریم همبستگی 2 دارایی را بسنجیم اگر یکی از دارایی ها با افزایش قیمت همراه شد دارایی دیگر نیز با افزایش قیمت همراه باشد.
2.همبستگی منفی: نقطه مقابل همبستگی مثبت همبستگی منفی است. به این معنی که اگر قصد داریم 2 دارایی را به لحاظ همبستگی بررسی کنیم، اگر دارایی اول در یک جهت قیمتی حرکت کرد، دارایی دوم دقیقا بر خلاف جهت حرکت دارایی اول حرکت کند.
3.همبستگی خنثی: به این معنی است که 2 دارایی هیچ ارتباط مشخصی با یکدیگر ندارند.
در ادامه دلیل هبستگی بین نوسانات قیمت نفت و جفتارز USD/CAD را بررسی خواهیم کرد و بیان میکنیم چگونه نوسانات نفت در بازار فارکس تاثیرگذار خواهد بود.
رابطه نفت و طلا در فارکس
نفت! این ماده سیاه که آن را طلای سیاه مینامند یکی از بزرگترین بازارهای جهانی است که معمولا، در رابطه با بازار های دیگر پیشرو است. یعنی تغییر در قیمت نفت باعث تغییر در قیمت بازار های دیگر به ویژه بازار ارز میشود. اما عکس این موضوع یعنی تغییر در بازارهای دیگر بر روی شاخص نفت در فارکس تاثیر گذار نخواهد بود. (چرا؟) زیرا همان طور که گفته شد عوامل موثر بر قیمت نفت منطقهای و سیاسی و بیشتر به مربوط به کشور های تولید کننده مثل کانادا و عربستان صعودی و مصرف کننده مثل هند چین میباشد.
نوسانات نفت بر ارز بسیاری از کشور ها تاثیرگذار خواهد بود و ممکن است نفت با برخی از کشور ها همبستگی منفی و با برخی دیگر از کشور ها همبستگی مثبت داشته باشد. به طور مثال کشور های مصرف کننده با گران شدن نفت از ارزش ارزی آنها در بازار فارکس کاسته میشود و افزایش قیمت نفت برای کشور های تولید کننده نفت بسیار خوش یمن است یعنی ارزش ارزی کشور تولید کننده نفت در بازار فارکس بالاتر خواهد رفت. پس میتوان نتیجه گرفت نوسانات نفت در بازار فارکس بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
اما گذری هم داشته باشیم بر روی رابطه نفت و طلا در فارکس. طلا را نیز میتوان یکی از برترین تجارت های جهان دانست که حجم معاملات بسیاری را به خود اختصاص داده است و میتواند تاثیر بسیار زیادی بر روی بازارهای مالی دیگر داشته باشد. زمانی که قیمت نفت افزایش پیدا کند، این افزایش قیمت باعث میشود که تورم جهانی افزایش یابد، در نتیجه افراد دست به کار میشوند تا در مقابل این تورم ارزش پول خود را حفظ کنند، و یکی از راه های حفظ این ارزش خرید طلا است. این راهکار به خودی خود باعث میشود تقاضا در بازار طلا افزایش یابد و قیمت طلا نیز به همراه قیمت نفت افزایش پیدا کند. پس با توجه به این توضیحات میتوان به این نتیجه رسید که طلا و نفت همبستگی مثبتی با یکدیگر دارند.
اما طلا! طلا نیز باعث تغییر زیادی در بازارهای مالی میگردد. برخی از ارز های کشورهایی که در فارکس هم فعالیت دارند و با نوسانات طلا رابطه تنگاتگی دارند عبارتند از دلار، فرانک سوییس و دلار استرالیا. رابطه طلا با بازار ارز و فارکس متفاوت تر از رابطه نوسانات نفت در بازار فارکس است. بر خلاف نفت که همیشه پیشرو بازار های مالی دیگر بود، طلا گاهی پیشرو میتواند باشد و گاهی نیز میتواند پیرو باشد.
به عنوان مثال در رابطه طلا و دلار، دلار نقش پیشرو را بازی میکند. به گونهای که تغییرات دلار در پی تغییرات طلا آمده است؛ یعنی طلا دلار را مطیع خود کرده است، اما به طور معمول گفته میشود این دلار است که جهت طلا را مشخص میکند. علت این مسئله آن است که طلا در بازارهای جهانی توسط دلار ارزش گذاری میشود و زمانی که ارزش دلار بالا میرود خرید طلا برای دارندگان ارزهای دیگر گران تمام میشود، در نتیجه از تقاضا برای طلا کاسته میشود. و قیمت طلا کاهش مییابد، و زمانی که قیمت دلار پایین میآید خرید طلا برای دارندگان ارزهای دیگر ارزان تمام میشود در نتیجه تقاضا برای طلا بهبود مییابد و قیمت آن افزایش پیدا میکند.
بنابراین میتوان گفت در بیشتر اوقات (به این دلیل از لفظ بیشتر اوقات استفاده میشود که گاها دیده شده است طلا با دلار همجهت میشود. مثل اتفاقی که در سال 2005 برای طلا و دلار افتاد) طلا با دلار همبستگی منفی دارد و کاهش ارزش دلار با افزایش قیمت طلا همراه خواهد بود و افزایش ارزش دلار با کاهش قیمت طلا همراه خواهد شد. از دیگر ارز های فارکس که متأثر از قیمت طلا میباشد میتوان فرانک سوییس را نام برد زیرا دارای ذخایر طلای بسیاری زیادی است که با افزایش قیمت طلا ارزش ارزی این کشور یعنی فرانک سوییس افزایش مییابد.
طلا همبستگی مثبت با فرانک سوییس و همبستگی منفی با دلار!
با مطالعه قسمت قبل احتمالا این سوال در ذهن شما به وجود آمده است که چگونه طلا با دلار همبستگی منفی دارد در صورتی که آمریکا بیشترین ذخیره طلای جهان را در اختیار دارد اما با فرانک سوییس همبستگی مثبت دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت اقتصاد آمریکا اقتصاد بسیار بزرگی است و با اینکه بیشترین ذخایر طلای جهان را در اختیار دارد اما این میزان طلا وزنه سنگینی برای اقتصاد آمریکا نمیباشد.
اما میزان طلایی که کشور سوییس در اختیار دارد در مقابل اقتصادی که کشور سوییس دارد وزنه سنگین و قابل توجهی است که باعث شده است این همبستگی مثبت بین طلا و فرانک سوییس ایجاد شود.
نوسانات قیمت نفت چگونه بر جفت ارز USD/CAD تاثیرگذار خواهد بود؟
همان طور که میدانید نوسانات نفت در بازار فارکس تاثیرگذار است به خصوص برخی از جفت ارزهای کشور هایی که مستقیما از نفت درآمد کسب میکنند مثل کانادا، ایران، عربستان صعودی، مکزیک و… در این قسمت قصد بررسی تاثیر نوسانات قیمت نفت بر جفت ارز USD/CAD(دلار کانادا/دلار آمریکا) را داریم.
گاها انسان ها بر مواد گران بها لقب طلا را میدهند. مثل طلای کثیف یا نفت که آن را طلای سیاه مینامند. اگر اقتصاد را یک انسان در نظر بگیریم نفت را میتوان برای این انسان خون در رگهای او در نظر گرفت، که قطعا در صورت کمبود آن دچار اختلال در تمام سیستم خود خواهد شد. در اقتصاد نیز نفت به عنوان منبع اصلی انرژی در نظر گرفته میشود.
حال که اهمیت نفت را بیشتر درک کردهاید باید بدانید اهمیت نوسانات نفت برای کشور هایی که تولید کننده و مصرف کننده مستقیم نفت هستند چند برابر از کشور های دیگری است که به طور غیر مستقیم از نفت استفاده میکنند. نوسانات نفت در بازار فارکس و ارز های این کشور ها شدیدا تاثیر گذار خواهد بود. یکی از کشور هایی که شدیدا نوسانات نفت در بازار فارکس آن کشور تاثیرگذار است کانادا میباشد، کانادا سالانه بیش از 3 میلیون بشکه نفت به ایلات متحده صادر میکند و در واقع میتوان با در نظر گرفتن این عدد کانادا را یکی از غول های معاملهگر در بازار نفت دانست.
به دلیل این حجم از صادرات تقاضا برای دلار کانادا زیاد میشود و این را هم در نظر بگیرید که اقتصاد کانادا وابسته به صادرات نفت میباشد که 85 درصد از این صادرات مقصدی جز جنوب آمریکا ندارد. به همین دلیل میتوان گفت مصرفکنندگان آمریکایی به شدت تحت تاثیر تغییرات قیمت نفت در USD/CAD میباشند.
اگر تقاضای مصرفکنندگان آمریکایی برای نفت کانادا زیاد شود تولیدکنندگان باید نفت بیشتری را برای حفظ تقاضا نگه دارند، که این مسئله باعث افزایش قیمت نقت و کاهش قیمت جفت ارز USD/CAD میشود.
اما در نقطه مقابل این مسئله اگر تقاضای مصرفکنندگان آمریکایی کم شود، تولیدکنندگان مجبورند نفت کمتری استخراج کنند. زیرا تقاضای زیادی وجود ندارد، در نتیجه تقاضا برای نفت کاهش مییابد که این موضوع باعث میشود قیمت نفت کاهش یافته و قیمت جفتارز USD/CAD افزایش یابد.
با درک این دو پاراگراف میتوان فهمید قیمت نفت با قیمت جفتارز USD/CAD به شدت همبستگی منفی دارد.
نماد نفت در متاتریدر و انواع نفت در فارکس
از سال 2005 میلادی امکان معامله نفت در فضای اینترنت برای همگان امکان پذیر شد. با امکان معامله در فضای اینترنت دیگر این فقط کشور ها نبودند که نیازمند نفت شدند. بلکه معاملهگران و تریدرهای فارکس نیز به نیازمند های نفت اضافه شدند. در بازار فارکس بیش از 160 نوع نفت قابل معامله وجود دارد که مهمترین آن ها را میتوان یکی نفت برنت و دیگری نفت خام WTF دانست که هر کدام از این نامها را میتوان شاخص نفت در فارکس نامید. شاخص نفت در فارکس و نماد نفت در متاتریدر UKOIL نفت برنت و USOIL نفت خام WTF میباشد.
اهمیت نفت خام برنت یا UKOIL زمانی مشخص میشود که گفته میشود دو سوم از معاملات کل بازار نفت بر اساس نفت برنت انجام میشود.
از نفت برنت برای تولید بنزین و دیگر فراورده های صنعتی استفاده میشود. و بیشتر مقدار مصرفی که دارد، در کشور های شمال غربی اروپا و آفریقا میباشد. و اما نفت خام WTI یا USOIL بیشتر در آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد و محبوبیت بیشتری دارد. همچنین مبنای بیشتر تریدر های آمریکایی بازار فارکس، نفت خام WTI میباشد.
در بررسی تاثیر نوسانات نفت در بازار فارکس باید بدانید قیمت نفت بیشتر با اخبار فاندامنتالی مثل اخبار سیاسی تغییر میکند البته نباید فراموش کرد که قطعا همه نمودار های قیمت میتوانند تحت تاثیر تحلیل تکنیکال قرار بگیرند و از قوانین تکنیکال پیروی کنند.
کلام آخر
با مطالعه این مقاله به طور کامل متوجه شدید که علاوه بر شاخص های فاندامنتالی مثل شاخص تغییرات شغل، نوسانات نفت در بازار فارکس هم تاثیرگذار است و بر روی جفت ارزهایی مثل USD/CAD تاثیر بیشتری خواهد گذاشت. با توجه به توضیحاتی که در رابطه با اهمیت نفت داده شد و همچنین اینکه نفت یک ماده تمام شدنی است قطعا قیمت نفت میتواند در آینده بیش از قیمتی که در حال حاضر دارد برسد. پس نباید از تحلیل فاندامنتال و در کنار آن گوشه چشمی به تحلیل تکنیکال نفت غافل شد زیرا قطعا نفت یکی از مهمترین ارکان اقتصاد دنیا میباشد.
کالج تیبورس با برگذاری دورههای بازارهای مالی مختلف که شامل دوره صفر تا صد آموزش بورس، آموزش فارکس، آموزش سهام جهانی و آموزش ارز دیجیتال میباشد از شما دعوت به عمل میآورد تا با شرکت در این دورهها از اهمیت و تاثیر مواردی مثل نفت در بازارهای مالی مثل فارکس اطلاعات بیشتری کسب کنید.
امید است که این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.
موفق باشید.
مقالاتی که پیشنهاد میکنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید
- بازارهای جهانی چه نگاهی به بازار بورس دارند؟
- صندوق طلا چیست و چگونه میتوان در صندوق طلا سرمایه گذاری کرد؟
- صندوق ETF چیست و چطور میتوان در آن سرمایهگذاری کرد؟
- بازیابی کوین ها + بازیابی کیف پول ها؛ راهنمای جامع بازیابی کوین و توکن های گمشده
- آموزش فارکس (Forex)
- آموزش ارز دیجیتال در کرمان
- دوره آموزش ورود به ارز دیجیتال
- اقتصاد جهانی و پنج اتفاق تاثیرگذار بر آن
آیا می دانید کدام بازار مالی برای شما سودآورتر است؟
جهت دستیابی به جواب این سوال، در کارگاههای رایگان زیر شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید