آموزش فارکس برای مبتدیان
فهرست مطالب مقاله آموزش فارکس برای مبتدیان
آموزش فارکس برای مبتدیان
اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که قصد دارید وارد بازار ارزهای فارکس شوید باید بدانید که ورود به این بازار ها بدون داشتن علم و دیدن آموزش های مربوط به فارکس یک نوع قمار بازی است یا بهتر بگوییم یک ریسک دو سر باخت است. ما در این مقاله سعی کردیم که به آموزش فارکس برای مبتدیان بپردازیم، پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
برای اینکه بتوانیم بازار فارکس را برای مبتدیان آموزش دهیم اول باید به توضیح چیستی این بازار بپردازیم. فارکس (Forex) به زبان ساده مجموعه مبادلات ارزهای خارجی است. بازار فارکس فرآیند تبدیل یک ارز به ارز دیگر است. بر اساس گزارش سه ساله 2019، حجم معاملات روزانه فارکس در سال 2019 به 6.6 تریلیون دلار رسید.
معاملات ارزهای مختلف در بازار فارکس می تواند مخاطره آمیز و پیچیده باشد. این خطر برای مبتدیان بیشتر نیز می باشد، پس پیشنهاد ما برای مبتدیانی که می خواهند وارد بازار فارکس شوند این است که قبل هر چیزی با آموزش اطلاعات خود را بیشتر کنند.
پیشنهاد ویژه : آموزش فارکس در مشهد
سرمایه گذاران خرد باید زمانی را صرف یادگیری در مورد بازار فارکس کنند و سپس تحقیق کنند که در کدام کارگزار فارکس ثبت نام کنند. اینکه با چه بروکری کار کنید از این نظر دارای اهمیت فراوانی است که باید بتوانید به آن در تمامی موارد اعتماد کنید.
برای آموزش فارکس برای مبتدیان پیشنهاد می کنیم که این مقاله را به صورت کامل مطالعه کرده تا با این بازار به زبان ساده آشنا شوید.
فارکس چیست؟
شاید اولین قدم آموزش در هر چیزی تعریف آن موضوع باشد به همین خاطر ما در بحث آموزش فارکس برای مبتدیان ابتدا تعریفی از فارکس به شما ارائه می دهیم تا بدانید فارکس چیست؟
اگر بخواهیم تعریفی ساده از فارکس ارائه بدهیم باید بگویم که به بازار معاملاتی ارز ها فارکس گفته می شود.
برای اینکه بیشتر متوجه این موضوع شوید به این مثال توجه کنید.
اگر شما قصد سفر به کشوری را داشته باشید باید به یک صرافی رفته و در آنجا ارزهای رایج کشور مورد نظر را در قبال دادن ارزهای دیگر تهیه کنید. در صرافی نرخ های مختلف مبادله را برای ارزهای مختلف به شما می گویند. فارکس دقیقاً مانند صرافی است معامله یک ارز با ارز یا ارزهای دیگر، با این تفاوت که بازار فارکس بازار جهانی است و معامله گران از اقصا نقاط جهان در آن حضور دارند و همین گستردگی باعث می شود تا شما بتوانید معاملات بهتر و پرسودتری انجام دهید.
بازار فارکس چیست؟
بازار فارکس محل داد و ستد ارزها است. ارزها به این دلیل مهم هستند که به ما امکان می دهند کالاها و خدمات را به صورت محلی و فرامرزی خریداری کنیم. برای انجام تجارت داخلی و خارجی باید ارزهای بین المللی مبادله شود. البته این شرایط برای ایران به دلیل تحریم بودن صدق نمیکند و ما فقط امکان معامله و سود کردن در این بازار را داریم.
ولی به عنوان مثال اگر در ایالات متحده زندگی میکنید و میخواهید از فرانسه پنیر بخرید، شما یا شرکتی که از آن پنیر میخرید باید پول پنیر را به یورو (یورو) به فرانسویها بپردازید. این بدان معناست که واردکننده آمریکایی باید ارزش معادل دلار آمریکا (USD) را با یورو مبادله کند.
در مورد مسافرت هم همینطور است. یک گردشگر فرانسوی در مصر نمیتواند برای دیدن اهرام به یورو پرداخت کند، زیرا ارز محلی مورد قبول نیست. گردشگر باید یورو را با پول محلی، در این مورد پوند مصر، با نرخ فعلی مبادله کند.
یکی از جنبه های منحصر به فرد این بازار بین المللی این است که هیچ بازار مرکزی برای ارز خارجی وجود ندارد. در عوض، معاملات ارز به صورت الکترونیکی از طریق باجه (OTC) انجام می شود، به این معنی که همه تراکنش ها از طریق شبکه های کامپیوتری در میان معامله گران در سراسر جهان انجام می شود، نه در یک صرافی متمرکز.
ساعات فعالیت در بازار فارکس :
در بحث آموزش فارکس برای مبتدیان ساعت کاری بسیار مهم است، همان گونه که گفتیم فارکس بازار جهانی است که معاملات با حجم زیاد در آن انجام می شود در مورد ساعات فعالیت این بازار باید بگویم که بازار فارکس تقریباً شبانه روزی است شما در همه ساعات هفته بجز شنبه و یکشنبه میتوانید در این بازار به معامله بپردازید.
این بازار 24 ساعت شبانه روز و پنج روز و نیم هفته باز است و ارزها در سراسر جهان در مراکز مالی مهم فرانکفورت، هنگ کنگ، لندن، نیویورک، پاریس، سنگاپور، سیدنی، توکیو و زوریخ در سراسر جهان معامله می شوند. تقریبا در هر منطقه زمانی و این بدان معناست که وقتی روز معاملاتی ایالات متحده به پایان می رسد، بازار فارکس دوباره در توکیو و هنگ کنگ آغاز می شود. به این ترتیب، بازار فارکس میتواند در هر زمان فعال بوده و قیمتها دائما در حال تغییر باشند.
تاریخچه بازار فارکس چیست؟
در این بخش برای آموزش بهتر فارکس برای مبتدیان، تاریخچه مختصری از این بازار را با هم مرور می کنیم. باید این موضوع را بدانیم که بازار فارکس قرن هاست که وجود داشته است. مردم همیشه برای خرید کالاها و خدمات کالاها و ارزها را مبادله یا مبادله کرده اند. با این حال، بازار فارکس، همانطور که ما امروز آن را درک می کنیم، یک اختراع نسبتا مدرن است.
پس از شروع به فروپاشی توافق برتون وودز در سال 1971، ارزهای بیشتری اجازه یافتند آزادانه در برابر یکدیگر شناور شوند. ارزش تک تک ارزها بر اساس تقاضا و گردش متفاوت است و توسط خدمات معاملات ارزی نظارت می شود.
بانکهای تجاری و سرمایهگذاری بیشتر معاملات را در بازارهای فارکس به نمایندگی از مشتریان خود انجام میدهند، اما فرصتهای سوداگرانهای نیز برای معامله یک ارز در برابر ارز دیگر برای سرمایهگذاران و معامله گران حرفهای و فردی وجود دارد.
شما در بازار فارکس به دو روش می توانید سود کنید:
- شما می توانید تفاوت نرخ بهره بین دو ارز را بدست آورید.
- شما می توانید از تغییرات نرخ ارز سود ببرید.
به عنوان مثال یک سرمایه گذار می تواند با خرید ارز با نرخ بهره بالاتر و فروختن ارز با نرخ بهره کمتر، از تفاوت بین دو نرخ بهره در دو اقتصاد مختلف سود ببرد. قبل از بحران مالی 2008، فروختن ین ژاپن (JPY) و خرید پوند انگلیس (GBP) بسیار رایج بود زیرا تفاوت نرخ بهره بسیار زیاد بود. این استراتژی گاهی اوقات به عنوان تجارت حمل و نقل نامیده می شود.
در فارکس چه چیزی معامله میشود
جواب این سوال که بسیار ساده هم است پول است. البته اگر بخواهیم حرفه ای تر بگوییم که چه چیزی در فارکس معامله می شود باید بگوییم به طور خاص ارز ها، در بازار فارکس شما چیز فیزیکی را خریداری نمی کنید توجه داشته باشید برای تازه کاران این مطلب ممکن است گیج کننده باشد اما در بحث آموزش فارکس برای مبتدیان این مثال خوب و روشن کننده ای است.
اگر خرید یک ارز را به عنوان یک سهم در یک کشور خاص در نظر بگیریم (درست مانند خرید سهام یک شرکت)شما به عنوان یک سهامدار در اقتصاد کشوری هستید که ارز رایج آن را خریداری کرده اید. مثلا اگر شما ین ژاپن را خریداری کنید شما به نوعی در اقتصاد ژاپن سهیم شده اید و افزایش یا کاهش ارزش این پول در سود و یا زیان شما تاثیر دارد.
ارزهای اصلی بازار فارکس :
در این قسمت از آموزش فارکس برای مبتدیان به معرفی ارز های اصلی موجود در بازار فارکس میپردازیم،چرا که شناخته ارزهای اصلی برای کسی که قصد ورود به بازار فارکس را دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، این ارزهای اصلی عبارتند از:
ارز اصلی امریکاUSD، ارز اصلی سوئیسCHF، ارز اصلی اورپاEUR، ارز اصلی مختص به کشور کاناداCAD، ارز اصلی منطقه استرالیاAUD،ارز اصلی کشور ژاپنJPY، ارز اصلی کشور بریتانیاGBP و ارز اصلی منطقه نیوزیلند NZD( این علائم، علائم اختصاری هستند)
نکته مهم:
یک نکته بسیار مهم در بحث آموزش فارکس برای مبتدیان سفتهبازی در بازار فارکس است همانطور که گفتیم معاملات تجاری و مالی بخش عظیمی از حجم معاملات در فارکس هستند و بیشترین معاملات بر اساس حدس و گمان است به عبارت دیگر تقریباً بیشتر حجم معاملات از طرف معامله گرانی انجام می شود که بر اساس حرکات کوتاه مدت قیمت جفت ارز خرید و فروش میکنند به این روش سفته بازی در فارکس می گویند.
جالب است که بدانید که تقریبا نود درصد حجم معاملات در بورس با همین روش یعنی سفته بازی انجام می شود.
بررسی ویژگی های بازار فارکس
آموزش فارکس برای مبتدیان زمانی به نتیجه خواهد رسید که بتوانیم این افراد را با .یژگی های این بازار آشنا کنیم. تا اینجای کار فهمیدیم که بازار فارکس جایی است که ارزها معامله می شوند. این تنها بازار معاملاتی واقعاً مستمر و بدون توقف در جهان است.
در گذشته، بازار فارکس تحت سلطه شرکتهای نهادی و بانکهای بزرگ بود که به نمایندگی از مشتریان عمل میکردند. اما در سالهای اخیر بیشتر خردهفروشی شده است و معاملهگران و سرمایهگذاران با اندازههای مختلف سرمایه شروع به معامله گری در آن کردهاند.
یکی از جنبههای جالب بازار فارکس این است که هیچ ساختمان فیزیکی وجود ندارد که به عنوان مکان معاملاتی برای بازارها عمل کند. در عوض، این مجموعه ای از اتصالات است که از طریق اینترنت و شبکه های کامپیوتری ایجاد می شود. معامله گران در این بازار موسسات، بانک های سرمایه گذاری، بانک های تجاری و سرمایه گذاران خرد هستند.
بازار ارز نسبت به سایر بازارهای مالی غیرشفاف تلقی می شود. ارزها در بازاری معامله می شوند که در آن افشای اطلاعات اجباری نیست. می توان فرض کرد که پارامترهای اقتصادی یک کشور باید مهمترین معیار برای تعیین قیمت آن باشد. اما اینطور نیست. یک نظرسنجی در سال 2019 نشان داد که انگیزه موسسات مالی بزرگ مهمترین نقش را در تعیین قیمت ارز ایفا می کند.
فارکس عمدتاً از طریق سه محل معامله می شود: بازارهای نقدی، بازارهای پیش فروش و بازارهای آتی. بازار نقدی بزرگترین بازار از هر سه بازار است، زیرا دارایی «بنیادی» است که بازارهای آتی و آتی بر آن مبتنی است. هنگامی که مردم به بازار فارکس مراجعه می کنند، معمولاً به بازار نقدی اشاره می کنند. بازارهای آتی معمولاً برای شرکتهای مالی است که باید ریسکهای ارز خارجی خود را تا تاریخ مشخصی در آینده پوشش دهند.
مبتدیان چگونه باید معامله گری در فارکس را شروع کنند؟
معاملات فارکس مشابه معاملات سهام است. در اینجا آموزش فارکس برای مبتدیان را در چند مرحله توضیح خواهیم داد.
1. در مورد فارکس بیاموزید: اگرچه معامله گری در فارکس پیچیده نیست، اما یک مهارت خاص است و به دانش تخصصی نیاز دارد. به عنوان مثال، نسبت اهرمی برای معاملات فارکس بالاتر از سهام است و محرک های حرکت قیمت ارز با آنچه برای بازارهای سهام متفاوت است. چندین دوره آنلاین برای مبتدیان در دسترس است که نکات معامله گری در فارکس را آموزش می دهند.
2. راه اندازی یک حساب کارگزاری: برای شروع معاملات فارکس به یک حساب معاملاتی فارکس در یک کارگزاری نیاز دارید. کارگزاران فارکس کمیسیونی دریافت نمی کنند. در عوض، آنها از طریق اسپرد بین قیمت خرید و فروش درآمد کسب می کنند.
برای معامله گران مبتدی، ایده خوبی است که یک حساب معاملاتی فارکس با سرمایه پایین راه اندازی کنید.
3. یک استراتژی معاملاتی داشته باشید: در حالی که همیشه نمیتوان حرکت بازار را پیشبینی کرد و زمانبندی کرد، داشتن یک استراتژی معاملاتی به شما کمک میکند دستورالعملهای گسترده و یک نقشه راه برای معاملات تعیین کنید.
یک استراتژی معاملاتی خوب مبتنی بر واقعیت مالی شما است. مقدار پول نقدی را که میخواهید برای معامله در نظر بگیرید و همچنین میزان ریسکی را که میتوانید تحمل کنید بدون اینکه از موقعیت خود خارج شوید را در نظر میگیرد. به یاد داشته باشید، معامله گری در فارکس عمدتا اهرم بالا است. در فارکس به کسانی که مایل به ریسک هستند، پاداش بیشتری ارائه می دهد.
4. همیشه معاملات خود را ارزیابی کنید: هنگامی که معامله را شروع می کنید، همیشه موقعیت های خود را در پایان روز بررسی کنید. اکثر نرم افزارهای معاملاتی حسابداری روزانه معاملات را ارائه می دهند. اطمینان حاصل کنید که هیچ موقعیت معلقی ندارید و پول نقد کافی در حساب خود برای انجام معاملات بعدی خود دارید.
5. کنترل احساسات در هنگام معامله گری: در آموزش فارکس برای مبتدیان شاید مهمترین نکته کنترل احساسات باشد. معاملات مبتدیان فارکس مملو از هیجان و سوالات بی پاسخ است. آیا برای کسب سود بیشتر باید مدت زمان بیشتری در موقعیت خود باقی می ماندید؟ چگونه آن گزارش مربوط به تولید ناخالص داخلی (GDP) را که منجر به کاهش ارزش کلی پرتفوی شما شد، از دست دادید؟
وسواس در مورد چنین سوالات بی پاسخی می تواند شما را در مسیر سردرگمی سوق دهد. به همین دلیل مهم است که تحت تأثیر موقعیت های معاملاتی خود قرار نگیرید و تعادل عاطفی را در بین سود و زیان ایجاد کنید. در مورد بستن موقعیت های خود در مواقع لزوم، منضبط باشید.
سخن آخر
اگر قصد ورود به فارکس را دارید لازم است که حتماً و حتماً در این باره آموزش هایی ببینید شما میتوانید با خواندن چندین باره این مطلب که در مورد اصل فارکس، معرفی ارزهای اصلی و توضیح چند موضوع کاربردی که در قالب آموزش فارکس برای مبتدیان است، اطلاعات خوبی در مورد فارکس به دست بیاورید و با استفاده از همین اطلاعات بتوانید معاملات خوب و پر سودی انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید