شاخص احساسات چیست و تحلیل سنتیمنتال (SENTIMENT ANALYSIS) چگونه است؟
فهرست مطالب مقاله تحلیل سنتیمنتال و شاخص احساسات چیست؟
شاخص احساسات (SENTIMENT) چیست؟
تحلیل احساسات (SENTIMENT) برای سنجش احساس سایر معاملهگران، چه در مورد بازار بورس، ارز دیجیتال، فارکس و یا یک جفت ارز خاص، استفاده میشود. قبلاً این گونه به نظر میرسید که عمل قیمت باید از نظر تئوری منعکس کننده تمام اطلاعات موجود بازار باشد. اما متأسفانه برای اکثر معامله گران بازارهای مختلف، این موضوع به این سادگی نیست.
چارت و نمودار بازارهای مالی در دنیا به سادگی تمام اطلاعات موجود را منعکس نمی کنند زیرا معامله گران همه به یک شکل عمل نمی کنند. به همین دلیل است که تحلیل احساسات یا سنتیمنتال مهم است. هر معامله گر نظر خود را در مورد اینکه بازار به چه جهتی باید حرکت کند دارد.
بازارهای مالی را میتوان به یک شبکه ی اجتماعی مانند فیسبوک شبیه دانست بدین شکل که هر کسی در هر موردی نظر خاص خود را دارد.
از شوخی که بگذریم، بازارهای مالی اساساً نمایانگر آن چیزی است که همه معامله گران از وارن بافت گرفته تا حسین مغازه شیرینی فروشی، در مورد بازار احساس می کنند.
افکار و نظرات هر معامله گر، که از طریق هر موضعی بیان می شود، به شکل گیری احساسات کلی بازارهای مالی بدون توجه به اطلاعات موجود در بازار کمک می کند.
مشکل این است که به عنوان یک معاملهگر، مهم نیست که چقدر نسبت به یک معامله احساس خاصی دارید، اما باید بدانید که این احساس خاص شما نمی تواند بازار مالی مورد نظر را به نفع خود حرکت دهید.
حتی اگر واقعاً باور دارید که دلار در حال افزایش قیمت است، اما دیگران نسبت به آن نظر دیگری همچون نزولی بودن آن دارند، هیچ کاری نمی توانید در مورد آن انجام دهید (مگر اینکه جورج سوروس یا گلدمن ساکس باشید).
تحلیل سنتیمنتال (sentiment analysis) چیست؟
به عنوان یک معامله گر، در هر بازار مالی که فعال هستید، باید همه اینها را در نظر بگیرید. شما باید تحلیل سنتیمنتال یا احساسات (SENTIMENT ANALYSIS) را بدانید و انجام دهید. قطعا این به شما بستگی دارد که وضعیت بازار را بسنجید، چه صعودی باشد یا نزولی.
سپس باید تصمیم بگیرید که چگونه می خواهید درک خود از احساسات بازار را در استراتژی معاملاتی خود بگنجانید. این بدین معناست که شما باید بخش مهمی از استراتژی خود را به تحلیل سنتیمنتال یا احساسات (SENTIMENT ANALYSIS) اختصاص دهید.
اگر تصمیم دارید احساسات بازار را نادیده بگیرید، این می تواند انتخاب شما باشد. اما دوست من، الان این موضوع را به شما می گویم که این موضوع باعث زیان شما خواهد شد.
در مورد تحلیل سنتیمنتال یا احساسات (SENTIMENT ANALYSIS) چند ایده وجود دارد که در مورد آنها با هم صحبت خواهیم کرد. یک ایده این است که اگر همه افراد فعال در یک بازار مالی احساسات یکسانی را داشته باشند، وقت آن است که بر خلاف احساسات عمومی معامله خود را انجام دهید.
ایده دیگر این است که اکثر معامله گران بازارهای مالی با اینکه معامله گر خوبی هستند اما طبق آمار بین 70 تا 80 درصد از این معامله گران متاسفانه ضرر می کنند.
پس با توجه به این موارد ممکن است ایده خوبی باشد که برعکس کاری که آنها انجام می دهند انجام دهید. توانایی سنجش احساسات بازار با نام تحلیل سنتیمنتال یا احساسات (SENTIMENT ANALYSIS) می تواند ابزار مهمی در استراتژی معاملاتی شما باشد.
دیدگاهتان را بنویسید