۶ راز مهم برای موفقیت در بورس
23 اکتبر 2021
ارسال شده توسط تحریریه تیبورس
فهرست مطالب
یاد گرفتن نحوه خرید و فروش سهام و اوراق بهادار شرط “لازم” برای ورود و موفقیت در بورس است ولی “کافی” نیست. معامله گر نیازمند شرکت در کلاس های آموزش بورس، تحلیل بازار سهام، مطالعه و تمرین هرچه بیشتر است، اما آموزه های معامله گر بدون آمادگی ذهنی و قدرت کنترل خود، به تنهایی کافی نیست.
معامله گر در درجه اول باید از سرمایه خویش حفاظت کند. آقای وارن بافت ۲ قانون برای معامله گری بیان میکنند:
- هرگز پولی از دست نده.
- هرگز قانون اول را از یاد نبر.
حتما بخوانید: در کدام صندوق سرمایهگذاری کنیم؟پس باید عواملی که باعث میشود فرد کنترل نکرده عمل کند را شناخته و از میان برداشت. یک جملهی قدیمی هست که میگوید: برنامهریزی نکردن در کار مساوی است با برنامهریزی کردن برای شکست. ورود به بازار سرمایه و بورس بدون داشتن دورنما از این کار، برنامه ریزی و آموزش لازم، فقط منجر به از دست دادن سرمایه تان میشود. در این مقاله که توسط تیم تولید محتوای کالج تی بورس تهیه گردیده، ۶ راز مهم برای موفقیت در بورس را برای شما بیان و شرح میدهیم.
۱- ایجاد یک سیستم معاملاتی درست
سیستم معاملاتی به استراتژی خرید و فروش در بازار سرمایه و سهام گفته میشود. یعنی چه زمانی اقدام به خرید کنید و چه زمانی اقدام به فروش. در واقع سیستم معاملاتی “دریچه نگرش” معامله گر به بازار بورس و تحولات آن است.حتما بخوانید: ۱۰ نکته که هر سهام داری باید بداند
سیستم معاملاتی برای موفقیت در بورس باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- قابل اعتماد در تمامی انواع بازار افزایشی، رنج و یا کاهشی باشد.
- باید به اندازه کافی در نمودارهای گذشته (سابقه سهام) چک شده باشد؛ که آیا فرصتهای معاملاتی احتمالی سیستم را بر اساس اطلاعات گذشته بازار پیدا میکند. (راستی آزمایی)
- باید طوری طراحی شده باشد که میزان ضرر را به کمترین مقدار و بهره مندی از سود را به بیشترین مقدار برساند.
۲- متناسب چیدن شیوه خرید و فروش سهام با میزان سرمایه
چه چیزی از سرمایه اشخاص در بازار خرید و فروش سهام و معامله میکاهد؟“کاهش یافتن قیمت ها بخاطر نوسان” و “کارمزدهای کارگزاری، سازمان بورس و مالیات”.حتما بخوانید: ۱۱ خطای رایج یک سرمایهگذار مبتدیهرچه تعداد معاملات ما افزایش یابد، کارمزد پرداختی ما نیز به تبع آن افزایش مییابد. پس باید هر دو مورد ذکر شده در خرید و فروش و سیستم معاملاتی مورد توجه باشد تا به موفقیت در بورس دست یابیم. (سرمایه های اندک با انجام تعداد معاملات زیاد به راحتی از بین میروند.)
۳- برنامه معاملاتی مکتوب
وقتی برنامه ریزی مکتوب باشد عمل به آن و چک کردن آن خیلی راحتتر میشود. اصطلاحا بازخورد معاملات ملموستر میشود. در زمانی که بازار بسته است میبایست به نوشتن برنامه معاملاتی که شامل زمان و قیمت خرید، زمان و قیمت فروش، هدف قیمتی، حد ضرر و … اقدام کرد و در زمان بازار باید فقط به برنامه معاملاتی عمل کرد. این کار به معنی انضباط معامله گری است.حتما بخوانید: چگونه سرمایه خود را در ۳ سطل مدیریت کنیم؟موفقیتی که یک معامله گر در بازار بورس و سهام بدست می آورد، مستقیما به نظم او در معاملاتش وابسته است. معامله با انضباط و معامله گر منضبط به موفقیت در بازار بورس خواهد رسید. معامله و معامله گر بدون انضباط محکوم به شکست است.
۴- انتظارات واقعگرایانه برای موفقیت در بورس
به جهت موفقیت در بورس، انتظارات واقعگرایانهای درباره سود سهام خود داشته باشید، بزرگترین معامله گران دنیا هم در بازار بورس و سرمایه، یک شبه به سودهای سرشار نرسیدند. سعی و تلاش به منظور یک شبه پول دار شدن، سریعترین راه برای شکست مالی است. این بدان معنا نیست که شما از این راه به درآمد و استقلال مالی دست پیدا نمیکنید، بلکه به آن معناست که با برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت در چهارچوبهای گفته شده، سود کردن، کاملا دست یافتی است.حتما بخوانید: افزایش سرمایه چیست؟اصل تصاعد در بازار بیانگر فقط یک موضوع است و آن “صبر” است. معامله گران در خرید و فروش سهام و معاملات خود باید صبر پیشه کنند. بازار بورس جای مناسب و امنی برای سرمایه گذارن و معامله گران عجول نیست. افزایش میزان سرمایه معامله گر بازار بورس حالت تصاعدی دارد. چرا که سود حاصله از معاملات، شامل سرمایه شخص و سود انباشته وی است این بدان معناست که با نرخ سود آوری یکسان، مثلا افزایش ۱۰ میلیون تومانی سرمایه وقتی موجودیتان ۲۰۰ میلیون تومان باشد زمان کمتری نیاز دارد تا وقتی که سرمایه شما ۲۰ میلیون تومان است.
۵- بررسی عملکرد معاملات خود
معامله گر برای موفقیت در بورس اوراق بهادار باید تمام جزئیات، دلایل و اهداف معاملات خود را مکتوب کرده و آنرا نگه دارد. مکتوب نمودن معاملات مزیتهای مختلفی دارد، با این کار میتوان به سابقه معاملات در گذشته، روند سودآوری شخصی، عملکرد معامله گر در دوره های مختلف بازار، قابل اعتماد بودن سیستم معاملاتی و نقاط قوت و ضعف آن و همچنین در بهبود بخشیدن سیستم معاملاتی دست یافت.حتما بخوانید: ۲ اشتباه کشنده در سرمایه گذاری بورسعلاوه بر موارد ذکر شده، برای موفقیت در بورس سهام میتوان نرخ برد معامله گر را نیز محاسبه نمود که یک پارامتر مهم اندازهگیری کارایی است. همچنین مجوز افزایش سرمایه و وسعت بخشیدن به کار معامله گر است. نرخ برد عبارت است از میزان معاملات منجر به سود نسبت به کل معاملات انجام داده است.
۶- معامله گری برای زندگی کردن، نه زندگی کردن برای معامله گری
۸۰ درصد موفقیت در بورس و خرید و فروش سهام به موضوعات روانشناختی و ۲۰ درصد به روش تحلیل فرد باز میگیرد. این اصل به اهمیت سلامت روانی فرد معامله گر اشاره میکند. بازار خرید و فروش سهام و معامله گری، ذاتا دنیایی پر از نیروهای وارده مثبت و منفی به معامله گران است. این نیروها که از آنها با اسم فشارهای عصبی یاد میشود، مستقیم بر روان معامله گر اثر میگذارد.حتما بخوانید: شما در بورس خارپشت هستید یا روباه؟هر شخص با توجه به شناخت خود و قدرت تحمل این فشارها، میبایست برنامه خود مبنی بر نحوه خرید و فروش، تعداد معاملات، سیستم معاملاتی پرسیگنال یا کم سیگنال و استراتژی خود را تهیه کند. بعد از آن وارد بازار و دنیای معامله گری شود.آیا شما آمادگی لازم را برای ورود به بازار خرید و فروش سهام و معامله گری دارید؟[ads1]
مقالاتی که پیشنهاد میکنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید
4.7/5 - (4 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید