بلاک چین و نحوه عملکرد آن در ارز های دیجیتال
بیت کویین، اتریوم، ارز های دیجیتال، امروزه نام این ارز های دیجیتال و اصطلاحات آن بیشتر از گذشته به گوش ما می خورند و شاید خیلی از افراد اطلاعات دقیق آنچنانی از ارز های دیجیتال و نحوه عملکرد آن نداشته باشند. باید بگوییم که با پیشرفت علم و تکنولوژی دنیای معاملات نیز دستخوش تغییراتی شده است و معاملات به صورت دیجیتال و با ارزهای دیجیتال انجام میشود. امروزه دیگر پول های فیزیکی آنچنان که باید و شاید کارایی ندارند چرا که در اکثر بازارها معامله گران قصد معامله و داد و ستد با معامله گران خارجی را دارند و انجام این گونه معاملات با پول های فیزیکی گذشته امکان پذیر نمی باشد. به هم دلیل عده ای تصمیم گرفتند تا ارز های دیجیتال را به وجود بیاورند. ارزهای دیجیتال همانگونه که از نامشان پیداست به ارز های گفته میشود که نه در کیف پول ما و نه حساب بانکی ما بلکه در کیف پول الکترونیکی یا کامپیوتر ما جای دارند. اما سوالی که شاید برای خیلی از افراد پیش بیاید این است که ارز های دیجیتال را چگونه کنترل میکنند؟ اصلاً این ارزها در کجا چگونه سازماندهی میشوند؟ چرا این ارز ها انقدر امنیت دارند، ارزهای دیجیتال در بستری به نام بلاک چین سازماندهی می شوند.اما این که بلاک چین چیست و در ارز های دیجیتال چگونه عمل میکند؟ موضوعی می باشد که ما در این مقاله که از سری مقالات سایت کالج تی بورس می باشد تحت عنوان بلاک چین و نحوه عملکرد آن در ارز های دیجیتال
به آن پرداخته ایم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
بلاک چین چیست؟
بلاک چین یک نوع خاص از پایگاه داده می باشد، که سریع اطلاعاتی در آن ذخیره می شوند و بسیار امن میباشد. اما یک سری ویژگی های خاص باعث میشود که بلاک چین از سایر پایگاه های داده متمایز شود. برای اضافه کردن داده جدید به بلاک چین، چند قانون وجود دارد به جز این مورد پس از اضافه شدن داده به بلاک چین و ذخیره آن امکان ویرایش آن وجود ندارد، داده ها در شبکه بلاک چین در ساختاری متشکل از بلوک ها به پایگاه داده وارد می شوند هر بلوک در ادامه بلوک قبلی درست می شود و شامل اطلاعاتی می باشد که آن را به بلوک قبلی متصل می نماید. با توجه به این موضوع که بلوک ها به وسیله اطلاعاتی به یکدیگر متصل می باشند و باهم یک زنجیره تشکیل می دهندکه در آن بلوک ها به ترتیب ساخت در کنار یکدیگر قرار می گیرند. به این بلوک شبکه که قبل از آن بلوک دیگری وجود ندارد بلوک پیدایش گفته می شود.اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی باشید که بازار ارز های دیجیتال را دنبال میکنید حتماً نام بلاک چین بارها و بارها به گوشتان خورده است. بلاک چین فناوری است که توانست انقلاب و تحولات برجستهای در تکنولوژی و زندگی روزمره مردم جهان ایجاد کند و همچنین مراحل پرداخت اینترنتی را تحت تاثیر کاربرد ها و مزایا های خود قرار دهد. با توجه به اینکه این فناوری بیشتر برای ارز های دیجیتال استفاده میشود. شاید برای خیلی از افراد سوال پیش بیاید که این تکنولوژی در ارزهای دیجیتال چه کاربردی دارد و یا اینکه بلاک چین و نحوه عملکرد آن در ارز دیجیتال به چه صورت می باشد.
پیشنهاد : آموزش ارز دیجیتال در مشهد
نحوه کارکرد بلاک چین
برای اینکه بهتر متوجه کاربرد بلاک چین شوید بهتر است به این مثال با دقت توجه کنید، فرض کنید شما اطلاعات مهمی را بر روی یک کاغذ نوشته اید و چندین و چند نفر با گوشی موبایل خودشان از این اطلاعات عکس می گیرند، بعد از این اتفاق شما اقدام به پاره کردن کاغذ می نمایید و با این کار به دنبال حذف کامل اطلاعات از سیستم هستید، با این وجود حتی پاره کردن کاغذ حاوی اطلاعات نیز برای شما فایده ندارد، چرا که چندین و چند گوشی از این اطلاعات عکس گرفتند و به عنوان نسخه فرعی اطلاعات در بین تمام اعضای سیستم قرار دارد و شما نمی توانید همه آنها را از بین ببرید.با توجه به این مثال و به همین دلیل امکان از بین بردن اطلاعات بلاک چین به هیچ عنوان امکان پذیر نمی باشد. پس طبق این مکانیزم عملکرد بلاک چین هیچ فردی نمی تواند در آن اقدام به کلاهبرداری کند. این توضیحات در نگاه اول بسیار ساده می باشند چرا که هدف این است تا تصویر کوچکی از نحوه عملکرد بسیار جالب و ایمن بلاک چین در شما نقش ببندد. در واقع اطلاعات هر یک از کاربران در قالب یک بلاک در امتداد این قرار می گیرد به این دلیل است که تمام بلاک های این سیستم به صورت زنجیره ای با یکدیگر ارتباط دارند و افراد قادرند تا این اطلاعات را در زنجیره بلاک چین به ثبت برسانند. بدون شک این سوال برای خیلی از افراد پیش می آید که این سیستم ساده چگونه یکی از مهمترین و امن ترین زنجیره های اطلاعاتی در دنیای دیجیتال می باشد. بهتر است بدانید بلاک چین نوعی وسیله با نام هَش در خود دارد که در واقع نوعی رشته متنی میباشد که متخصصان با توابع ریاضی و کدنویسی توانستند به آن دست پیدا کنند.
پیشنهاد : آموزش فارکس در مشهد
همین رشته متنی میتواند از هرگونه سرقت اطلاعات و انجام کلاهبرداری در این سیستم جلوگیری کند، در واقع یک حفاظ امنیتی قدرتمند در برابر تمام متخلفان میباشد. به همین دلیل هیچ فردی توانایی ورود غیر قانونی و سرقت اطلاعات را ندارد. همه بلاک چین هایی که در زنجیره قرار دارند از دو عدد هَش برخوردار هستند، هر هَش به بلاک قبلی و مختص به خود آن بلاک و تمام بلاک ها به یکدیگر متصل می باشند.
انواع بلاک چین ها
بلاک چین ها انواع مختلفی دارند، ما دراین مقاله بلاکچین و نحوه عملکرد آن در ارز دیجیتال لازم دانستیم که انواع پلاک چین را به صورت تیتر وار برای شما بیان کنیم انواع بلاک چین عبارتند از :
- شبکه بلاک چین هیبرید
- شبکه بلاک چین کنسرسیوم
- شبکه بلاک چین خصوصی
- شبکه بلاک چین عمومی
هر یک از این بلاک چین ها برای موارد خاص استفاده می شود بلاک چین به جز استفاده در ارز دیجیتال در موارد دیگری مانند: فروشگاه آنلاین و بانکداری نیز استفاده می شود.
امیدوارم که با مطالعه مقاله اطلاعات کافی در مورد بلاکچین و نحوه عملکرد آن در ارز های دیجیتال به دست آورده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید