• بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • کلاب تخصصی تی‌بورس
    • سامانه اعضای کلاب
    • نحوه عضویت در کلاب
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای
کالج تی‌بورس
  • بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • کلاب تخصصی تی‌بورس
    • سامانه اعضای کلاب
    • نحوه عضویت در کلاب
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
مجله آموزشی کالج تی‌بورس

وبلاگ

کالج تی‌بورس > بلاگ > بورس را استارت بزن > خلاصه کتاب اثر مرکب اثر دارن هاردی

خلاصه کتاب اثر مرکب اثر دارن هاردی

25 آذر 1399
ارسال شده توسط عالیه مهدی‌زاده
بورس را استارت بزن, گوناگون
خلاصه کتاب اثر مرکب اثر دارن هاردی

فهرست مطالب مقاله خلاصه کتاب اثر مرکب اثر دارن هاردی

در این مقاله قصد داریم یک نگاه کلی به کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی – darren hardy نویسنده، سخنران و ناشر اسبق مجله‌ی موفقیت در آمریکا و درس‌هایی که می‌توانیم از آن بیاموزیم بپردازیم. بامطالعه‌ی این کتاب مطمئناً نگرش شما نسبت به موفقیت و زندگی تغییر خواهد کرد؛ زیرا دارن هاردی از شما نمی‌خواهد کار مهم و خاصی انجام دهید تا به موفقیت برسید بلکه با حضور در منطقه‌ی امن خودتان هم می‌توانید موفق شوید. خلاصه کتاب اثر مرکب اثر دارن هاردی قبل از بررسی تک‌تک فصل‌های کتاب می‌خواهیم یک برداشت از کل محتوای کتاب داشته باشیم: دارن هاردی در کتاب اثر مرکب در یک جمله می‌خواهد این را به ما بگوید که نتیجه‌ی هر کاری در طول زمان مشخص می‌شود. انتخاب‌های کوچک ما به همراه پایداری در طول زمان باعث ایجاد تفاوت‌های بنیادین می‌شوند؛ یعنی شاید اول کار نتیجه معلوم نباشد و نتوانیم آن را ببینیم اما اگر همین‌طور به کارهای کوچکی که هرروز انجام می‌دهیم در یک بازه طولانی نگاه کنیم نتیجه‌ی خودش را نشان می‌دهد. می‌توانیم شاهد تفاوت‌های اساسی بین آدم‌ها و نتیجه‌هایی که به دست آوردند باشیم.
حتما بخوانید: ویدیو مستند زندگی وارن بافت (Warren Buffet)

فصل اول: اثر مرکب در عمل

اثر مرکب اصل به دست آوردن پاداش‌های بزرگ از طریق مجموعه‌ای از انتخاب‌های کوچک و هوشمندانه است. نکته‌ی جالب در مورد این فرایند این است که باوجوداینکه نتایج به‌دست‌آمده خیلی بزرگ هستند، ولی قدم‌هایی در هرلحظه برمی‌داریم خیلی چشمگیر نیست. قدم‌های کوچک و ظاهراً ناچیز به‌طور پیوسته و در طی سال‌های طولانی یک تفاوت اساسی ایجاد خواهد کرد. چالش‌برانگیزترین جنبه‌ی اثر مرکب این است که مجبوریم قبل از اینکه بتوانیم نتایج آن را ببینیم مدت‌زمانی را به‌طور پایدار و مستمر در آن زمینه تلاش کنیم.

فصل دوم: انتخاب‌ها ریشه‌ی هر دستاورد ماست

ازنظر دارن هاردی خالق کتاب اثر مرکب، هر انتخاب ما روی اثر مرکب زندگی‌مان تأثیر دارد. معمولاً نوع تربیت و فرهنگ ماست که انتخاب‌های ما را شکل می‌دهد. آن‌ها آن‌قدر در رفتارها و عادت‌های روزانه‌ی ما حل می‌شوند که به نظر می‌رسد فراتر از کنترل ما هستند. هیچ‌کس قصد چاق شدن ورشکسته شدن و یا طلاق گرفتن را ندارد ولی معمولاً این‌ها عواقب نتایج انتخاب‌های بد و کوچک ما هستند. تا زمانی که ناخودآگاه انتخاب می‌کنیم نمی‌توانیم هوشیارانه رفتارهای بیهوده‌ی خودمان را تغییر دهیم و به عادت‌های پربار تبدیلش کنیم. هم‌اکنون وقت بیدار شدن و انتخاب‌های توانمند ساز کردن است. اولین قدم برای تغییر “آگاهی” است. در جهت آگاه شدن ثبت کارها و رفتارها یک تمرین ساده و مؤثراست که درباره‌ی اقدامات خود در عرصه‌های زندگی که قصد بهبود آن‌ها راداریم به ما هوشیاری لحظه‌به‌لحظه می‌دهد. به خاطر این آگاهی شروع به تغییر و شکل‌دهی می‌کنیم و به یک حس شادی و رضایت‌بخش می‌رسیم اگر از همین امروز شروع به ایجاد این‌گونه تغییرات مثبت کنیم می‌توانیم منافع و مزایای اثر مرکب را به زندگی خود وارد کنیم.
حتما بخوانید: خلاصه کتاب هفت گناه کبیره در بورس

بررسی عادات ازنظر دارن هاردی

مطالعات روانشناسی نشان می‌دهند که ۹۵ درصد از همه‌ی چیزهایی که احساس می‌کنیم فکر می‌کنیم انجام می‌دهیم و به آن‌ها دست پیدا می‌کنیم نتیجه‌ی یک عادت یاد گرفته‌شده است. ما خیلی از عادت‌ها را با الگو گیری از والدین سازش با پیوندهای محیطی و فرهنگی یا خلق مکانیسم‌های الگوبرداری غیرارادی کسب می‌کنیم؛ اما می‌توانیم آگاهانه تصمیم به تغییر آن‌ها بگیریم و عادت‌هایی را که به سودمان نیستند از یاد ببریم. ما انسان‌ها موجودات منطقی هستیم پس چرا به طرز بسیار غیرمنطقی اسیر عادات بد هستیم؟ دلیل آن این است که نیاز ما به خشنودی آنی می‌تواند ما را به منفعل‌ترین و بی‌فکرترین موجود در هستی تبدیل کند. ریشه‌کن کردن عادات بدی که مانند درخت بلوطی تنومند رشد کرده‌اند سخت و پردردسر خواهد بود. برای انجام این کار به چیزی بیشتر از حتی پشت کارترین اراده‌ها نیاز خواهیم داشت؛ نیروی اراده به‌تنهایی نمی‌تواند آن را از بین ببرد. ازنظر دارن هاردی خردمندانه‌ترین و برانگیزاننده‌ترین انتخاب‌ها آن‌هایی هستند که منطبق بر اهداف خود درونی و ارزش‌های والای ما هستند. ما باید چیزی را بخواهیم که بدانیم به چه دلیل آن را می‌خواهیم وگرنه به‌زودی تسلیم آن خواهیم شد. چرای شماچه چیزی است؟ نیروی چرایی ما همان چیزی است که باعث می‌شود به کارهای خسته‌کننده‌ی پیش‌پاافتاده وپرزحمت تکیه کنیم. همه‌ی چگونگی‌ها بی‌معنی خواهند بود اگر چرای ما به‌اندازه‌ی کافی قدرتمند باشد. مرکز اصلی نیروی چرایی از درون ارزش‌های اصلی ما سرچشمه می‌گیرد. تعیین واضح و روشن ارزش‌های اصلی کمک می‌کند انتخاب‌هایی داشته باشیم و کارهایی انجام دهیم که با خود درونی‌مان همسو و منطبق بر اهدافمان باشد.

فصل سوم: اهداف مؤثر در کتاب اثر مرکب

به عقیده دارن هاردی اثر مرکب همیشه فعال است و همیشه ما را به‌جایی خواهد؛ برد ولی سؤال این است که به کجا؟ ما باید بدانیم که کجا می‌خواهیم برویم و در آرزوی چه اهداف و رؤیاها و مقاصدی هستیم. هنگامی‌که آشکارا هدف خود را مشخص می‌کنیم در اینکه چگونه جهان را تجربه کنیم و ایده‌ها و فرصت‌های دیگران را به زندگی فراخوانیم تفاوت به وجود می‌آید. هدفی که روی کاغذ نوشته‌نشده است صرفاً یک خیال محض است همین امروز وقت بگذارید فهرستی از مهم‌ترین اهداف خویش را در تمامی جنبه‌های زندگی بنویسید. حتما بخوانید: بیوگرافی جورج سوروس میلیاردر یهودی

به چه کسی می‌خواهید تبدیل شوید؟

دارن هاردی در این قسمت از کتاب اثر مرکب به نکته‌ی حائز اهمیتی اشاره می‌کند. او می‌گوید: خیلی از آدم‌ها وقتی به دنبال رسیدن به اهداف جدید هستند می‌گویند: من هدفم را پیدا کردم حالا برای اینکه به آن برسم باید چه‌کارهایی را انجام دهم؟ اما سؤالی که باید از خود بپرسید این است که “باید به چه کسی تبدیل شوم؟” در کتاب اثر مرکب عنوان می‌گردد: مانعی که بین شما و هدف شما قرار دارد رفتار شماست. یک دفترچه‌ی کوچک بردارید و سه هدف اصلی خود را بنویسید. حالا فهرستی از عادات بدی را یادداشت کنید که مانع پیشرفت شما دررسیدن به هدفتان است. حالا شما باید تصمیم بگیرید آیا همین خوب است یا باید تغییرش دهید. بعد به فهرست عاداتی را اضافه کنید که لازم است کسب کنید تا در طول زمان مرکب شوند و شمارا به اهداف خود برسانند.

استراتژی دارن هاردی برای ریشه‌کن کردن عادات بد:

  • کشف محرک‌ها: به فهرست عادت‌های بد خود رجوع کنید و تعیین کنید چه چیزی هرکدام را تحریک می‌کند.
  • پاک‌سازی خانه: از هر چیزی که در محیطتان باعث تحریک عادات بد می‌شود دوری‌کنید.
  • جایگزین کردن: گاهی می‌توانیم عادات بد را تغییر دهیم و برای آن‌ها جایگزین در نظر بگیریم.
  • آرام آغاز کنید: در مورد بعضی از عادت‌های دیرینه و بادوام شاید درست‌تر باشد که قدم‌های کوچک‌تری برداریم تا به‌آرامی آن‌ها را از بین ببریم.
  • بپرید: همه‌ی انسان‌ها با یک روش یکسان موفق نمی‌شوند برای بعضی از افراد آسان‌تر است که یک‌باره عادت‌های
  • بد را رها کنند.
حتما بخوانید: ۲۴پاراگراف برتر کتاب ۲۴ استراتژی وارن بافت

استراتژی دارن هاردی برای ایجاد عادات خوب در کتاب اثر مرکب:

خود را برای موفقیت آماده نگه‌دارید. (هر عادت جدید باید با زندگی و شیوه‌ی زندگی جدید تطابق کند.) به‌اضافه کردن فکر کنید نه کم کردن. چه چیزهایی را می‌توانید به زندگی اضافه کنید تا به‌وسیله‌ی آن‌ها تجربیات زندگی را غنی‌تر کنید. کارهایی را به دیگران بگویید (به اطرافیان خود بگویید تغییر کرده‌اید و از این به بعد رئیس خود هستید.) یک همراه موفقیت بیابید. رقابت و رفاقت (برای برانگیختن روحیه‌ی رقابتی و غوطه‌ور کردن خود در یک‌رویه‌ی جدید رقابت دوستانه کارساز است.) جشن بگیرید (در طول مسیر زمان‌هایی برای جشن گرفتن و لذت بردن از بعضی دستاوردها و پیروزی‌های خود داشته باشید.) صبور باشید

فصل چهارم: تکانش

طبق قانون اول نیوتن (اینرسی) اجسام ساکن تمایل به سکون دارند، مگر اینکه نیرویی خارجی به آن‌ها وارد شود. اجسام متحرک تمایل دارند به حرکت خود ادامه دهند، مگر اینکه چیزی مانع تکانش آن‌ها شود. هر چیزی می‌خواهد در حالت فعلی‌اش باقی بماند و برای شکستن اینرسی و به حرکت درآوردن خود وجودی جدید به انرژی خیلی زیادی نیاز دارید؛ ولی زمانی که به تکانش مناسب برسید آن‌قدر شکست‌ناپذیر می‌شوید که خیلی سخت است متوقف شوید و یا اینکه در آن لحظه به‌مراتب کمتر تلاش می‌کنید بااین‌وجود نتایج بهتر و بزرگ‌تری به دست خواهید آورد. دارن هاردی عنوان می‌دارد: آیا تابه‌حال متحیر نشده‌اید که چرا افراد موفق به موفقیت‌های بیشتری می‌رسند؟ ثروتمندان ثروتمندتر می‌شوند و انسان‌های خوشحال‌تر می‌شوند. آن‌ها به تکانش دست‌یافته‌اند. وقتی‌که به تکانش برسید بی‌وقفه شمارا به جلو می‌برند. ولی تکانش در هر دو سمت این معادله عمل خواهد کرد و می‌تواند طبق تأثیر اثر مرکب به نفع شما یا علیه شما ورق را برگرداند.
حتما بخوانید: راز به ثروت رسیدن وارن بافت چیست؟

قدرت رویه‌ها

بعضی از بهترین نیت‌ها و اهداف ما به این دلیل شکست می‌خورند که سیستم اجرایی درستی برای آن‌ها نداریم. دارن هاردی در کتاب اثر مرکب می‌گوید: تغییرات واقعی و مثبت گردد. یک تغییر مثبت عملی است که هرروز آن را انجام می‌دهیم طوری که سرانجام مثل مسواک زدن آن را به‌طور ناخودآگاه انجام دهیم.

ریتم رفتاری خویش را بیابید

به عقیده دارن هاردی: زمانی که رفتارهای منظم روزانه را به یک‌رویه تبدیل شدند از توالی آن موارد برای ایجاد ریتم رفتاری خود استفاده کنید. هنگامی‌که رفتارهای منظم هفتگی ماهانه فصلی و سالانه تغییر می‌دهید همانند این است که جلوی در خانه فرش خوش‌آمد گویی برای تکانش بزرگ پهن می‌کنید. نکته‌ی حائز اهمیت این است که برنامه‌ی شما (ریتم رفتاری شما) باید به‌گونه‌ای باشد که بتوانید کامل و قطعی آن را بدون هیچ عذر و بهانه‌ای با سرعت ثابت (حتی اگر سرعت شما کم باشد) در طولانی‌مدت انجام دهید؛ زیرا اثر مرکب درنتیجه‌ی انجام کارهای هوشمندانه‌ای که مدام تکرار شده‌اند حاصل می‌شود.

فصل پنجم: تأثیرات

دارن هاردی در کتاب اثر مرکب می‌گوید: شما به‌تنهایی مسئول انتخاب‌ها و اعمال خود هستید. بااین‌وجود باید متوجه شده باشید که نیروهای قدرتمند خارجی هم‌روی انتخاب‌ها و رفتارها و عادات تأثیر می‌گذارند. سه نوع نیروی خارجی تأثیرگذار عبارت‌اند از:

۱- ورودی‌ها (چیزی که مغز و ذهن خود را با آن‌ها تغذیه می‌کنیم)

ذهن ما همانند یک لیوان خالی است هر چیزی رادرون آن بریزیم در خود نگه می‌دارد. اخبار مهیج یا عناوین جنجالی و یا حرف‌های بیهوده و مصاحبه‌های تلویزیونی آثار مخربی بر ذهن و مغزمان دارند و در مقابل تفکرات مثبت و الهام‌بخش و حمایت‌کننده آثار مثبت و عالی.

۲- ارتباطات (افرادی که وقت خود را با آن‌ها می‌گذرانیم)

افرادی که از روی عادت با آن‌ها در ارتباط هستیم انسان‌های مرجع ما هستند. نفوذ و تأثیری که آن‌ها بر ما دارند خیلی ظریف است و می‌تواند مثبت یا منفی باشد. ما می‌توانیم با بررسی افرادی که در اطرافمان هستند کیفیت سلامتی نگرش و درآمد خود را بگوییم.

۳- محیط (اطراف شما یعنی چیزهایی که شمارا احاطه کرده‌اند)

این اعجاب‌آور است که زندگی چگونه پیرامون معیارهایی که برای خود در نظر می‌گیریم جمع‌وجور می‌شود. اگر فضای احساسی ذهنی و جنسی خود را محافظت کنیم می‌توانیم در عوض زندگی در آشوب و استرس و اضطرابی که دنیا به‌سوی ما پرتاب می‌کند در آرامش و آسودگی زندگی کنیم.
حتما بخوانید: پیتر لینچ | برترین نکات سرمایه گذاری از زبان یک سرمایه گذار موفق

فصل ششم: شتاب‌ دهی

ازنظر دارن هاردی خالق اثر مرکب در نظر گرفتن خود به‌عنوان سرسخت‌ترین رقیب خود یکی از بهترین راه‌ها برای چند برابر کردن نتایج است. زمانی که به نقطه‌ی محدودیت می‌رسید بالا و بالاتر بروید. یک‌راه دیگر برای چند برابر کردن نتایج شما این است ازآنچه دیگران از شما انتظار دارند بیشتر فشار بیاورید و بیشتر از حد کفایت آن را انجام دهید. اختصاص دادن کمی زمان انرژی و فکر بیشتر به تلاش‌هایتان فقط نتایج شمارا بهتر نمی‌کند؛ بلکه آن‌ها را چندین برابر می‌کند برای بهترین بودن فقط کمی سعی و کوشش بیشتری نیاز است. در همه‌ی وضعیت‌های زندگی شخصی خود به دنبال نتایجی برای چندین برابر کردن فرصت‌های خود و چندین برابر کردن نتایج خود باشید. نتیجه‌گیری در این فصل از کتاب اثر مرکب دارن هاردی با عنوان کردن چند نکته کتابش را به پایان می‌رساند. او می‌گوید: یادگیری بدون عمل بی‌فایده است. انگیزش بدون عمل هم منجر به خودفریبی می‌شود. ایده‌ها و استراتژی‌های موجود در این کتاب را درک کنید و به‌کارگیرید. از نتایجی که اثر مرکب می‌تواند در زندگی شما آشکار کند حداکثر بهره را ببرید. مهم نیست در کجا قرار دارید و در چه سالی هستید. انتخاب کنید که زندگی خود را تغییر دهید یک‌بار و برای همیشه این کار را انجام دهید. باور کنید که می‌توانید.

مقالاتی که پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید

  • سود مرکب؛ روش رشد ویروسی سود در معاملات
  • تاثیر خطای اثر مقایسه ای بر عملکرد ما در بورس
  • ۲۱ پاراگراف برتر کتاب از طمع تا وحشت
  • شاخص های فاندامنتال فارکس، چراغ راهی برای معامله‌گران
  • همه چیز درباره تبدیل شدن به یک معامله‌گر منضبط
  • آسیب‌های اثر پارادوکس انتخاب در بورس
3.7/5 - (3 امتیاز)
درباره عالیه مهدی‌زاده

دانش آموخته ممتاز دوره حضوری کالج تی بورس

نوشته‌های بیشتر از عالیه مهدی‌زاده
جدیدتر خلاصه کتاب هفت گناه کبیره در بورس
قبلی آیا می‌توان در بورس خوش شانس بود؟

1 Comment

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • کتایون گفت:
    2 دی 1399 در 20:30

    عالی.سپاس خانم مهدی زاده.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

مشاهده عملکرد استراتژی آپر در بورس
  • Instagram
  • Telegram
لایو با موضوع روانشناسی معامله‌گر
کليه حقوق مادی و معنوی متعلق به کالج آموزشی تی بورس می‌باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://tboursecollege.com/?p=21427
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
close-link
لیست علاقه مندی ها 0
صفحه لیست علاقه مندی را باز کنید به خرید ادامه دهید
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.