استاپ مارکت چیست؟ (آموزش انجام سفارش استاپ مارکت صرافی ها)
استاپ مارکت چیست؟ سریعترین و کوتاهترین راه برای ورود و خروج به بازار های مالی!
با تنوع روش های سفارش گذاری در معاملات بازارهای مالی، وجود برخی شرایط و امکانات جدید هنگام ثبت سفارشات برای معاملهگران گیج کننده و دشوار است.
در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل درباره یکی از میانبرهای ورود و خروج سریع به بازار یا همان روش استاپ مارکت (Stop Market) صحبت کنیم. و پس از آن به آموزش نحوه انجام پرکاربردترین سفارشها در بازار بپردازیم.
آگاهی از اینکه سفارش استاپ مارکت چیست و چه تفاوتی با سایر سفارشات بازار دارد. نقش مهمی در مهارت عملی برای باز کردن بهترین پوزیشن معاملاتی باتوجه به دیدگاهی که از آینده قیمت دارید میشود.
در این مقاله میآموزید:
- تیکر و میکر (Taker & Maker) چیست؟
- سفارش مارکت و لیمیت چیست؟
- در معامله خریدوفروش، سفارش استاپ مارکت چیست؟
- نحوه انجام سفارشات خریدوفروش استاپ لیمیت چیست؟
- تفاوت استاپ لیمیت با استاپ مارکت چیست؟
- در صرافی کوکوین و کوینکس نحوه انجام سفارشات استاپ لیمیت و استاپ مارکت چیست؟
این مقاله برای چه کسانی مناسب است:
- معاملهگرانی که تجربه کافی در انجام معاملات و سفارش گذاری ندارند.
- افرادی که در بازارهای مالی به دنبال خرید و فروش دارایی موردنظرشان در سریعترین زمان ممکن هستند.
- معامله گرانی که علاقهمند به یادگیری دقیق نحوه سفارش گذاری استاپ مارکت هستند.
تیکر و میکر در بازار چه معنایی دارد و رابطه آن با استاپ مارکت چیست؟
تیکر و میکر در بازارهای مالی شبیه به نوعی رابطه تولید و مصرف در دنیای واقعی است.
به عنوان مثال هنگامی که به نانوایی میرویم، نانوا، نان را تولید و عرضه میکند و مردم نان ها را برداشت و مصرف میکنند. دقیقاً همین سناریو بر روی سفارشات در بازارهای مالی رخ میدهد. یعنی تعدادی از افراد حاضر در بازار سفارشاتی را تولید میکنند که به آنها سفارش گذار یا میکر (Maker) میگویند.
از طرفی افرادی که که این سفارشات را تغذیه میکنند یا اصطلاحاً آنها را برمیدارند، به عنوان سفارش بردار یا تیکر (Taker) شناخته میشوند.
برای اینکه رابطه تیکر و میکر با استاپ مارکت را در بازار درک کنیم، ابتدا باید به درک صحیحی از سفارش مارکت (Market Order) و سفارش لیمیت (Limit Order) برسیم که در بخش بعد به زبان ساده آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
اما به طور کلی باید بدانید که فقط تیکرها در بازار میتوانند سفارشات استاپ مارکت ثبت کنند.
انواع سفارشات استاپ لیمیت و استاپ مارکت چیست؟
تعریف سفارشات لیمیت (Limit Orders)
تیکر و میکر در بازارهای مالی شبیه به نوعی رابطه تولید و مصرف در دنیای واقعی است.
به عنوان مثال هنگامی که به نانوایی میرویم، نانوا، نان را تولید و عرضه میکند و مردم نان ها را برداشت و مصرف میکنند. دقیقاً همین سناریو بر روی سفارشات در بازارهای مالی رخ میدهد. یعنی تعدادی از افراد حاضر در بازار سفارشاتی را تولید میکنند که به آنها سفارش گذار یا میکر (Maker) میگویند.
از طرفی افرادی که که این سفارشات را تغذیه میکنند یا اصطلاحاً آنها را برمیدارند، به عنوان سفارش بردار یا تیکر (Taker) شناخته میشوند.
برای اینکه رابطه تیکر و میکر با استاپ مارکت را در بازار درک کنیم، ابتدا باید به درک صحیحی از سفارش مارکت (Market Order) و سفارش لیمیت (Limit Order) برسیم که در بخش بعد به زبان ساده آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
اما به طور کلی باید بدانید که فقط تیکرها در بازار میتوانند سفارشات استاپ مارکت ثبت کنند.
تعریف سفارشات مارکت (Market Orders)
به زبان ساده سفارش گذاری به روش مارکت، یعنی انجام معامله با بهترین قیمت موجود در بازار.
هنگامی که سفارش خرید یا فروش سهام یا ارزی را بر اساس نوع مارکت (Market) در صرافی ثبت میکنیم نیازی به ثبت قیمت ورود یا خروج از معامله نداریم. فقط حجم معامله خود را تعیین میکنیم و به سیستم معاملاتی صرافی فرمان میدهیم بر اساس بهترین قیمت ممکن یک دارایی را برای ما بخرد یا بفروشد.
از این روش اغلب هنگامی که فرصت مناسبی در بازار تشخیص میدهیم و میخواهیم سریعاً وارد پوزیشن خرید یا فروش شویم تا این فرصت را از دست ندهیم استفاده میکنیم.
در واقع در روش ثبت سفارشات مارکت در بازار، معاملهگران سفارشات لیمیتی (Limit Order) که توسط سایر معاملهگران در دفتر سفارشات صرافی وجود دارد را تغذیه و مصرف میکنند.
به عنوان مثال فرض کنید قیمت ارزی 1 دلار است و شما تعداد 50 عدد از آن را در حساب خود دارید. اگر قیمت این ارز ریزش کند و به عدد 0.8 دلار برسد و معاملهگری پیشبینی کند که قیمت این ارز قرار است از 0.8 دلار به 1.2 دلار رشد کند و یک معامله لیمیت با نقطه ورود به معامله در قیمت 0.8 دلار و نقطه خروج 1.2 دلار ثبت کند، اگر هنگامی که قیمت ارز به 0.8 دلار رسید شما اقدام به فروش آن بکنید، در اصل سفارش خرید آن معاملهگر را مصرف کردید.
در معاملات به روش مارکت به علت اینکه معامله گران سفارشات ثبت شده در بازار را مصرف میکنند به آنها تیکر (Taker) یا سفارشبردار میگویند. معمولاً در معامله به روش مارکت کارمزد بیشتری نسبت به ثبت سفارش به روش لیمیت باید پرداخت نمود.
سفارش استاپ مارکت نیز یکی از انواع سفارشات مارکت است که پس از رسیدن قیمت لحظهای بازار به آن در لیست سفارشات صرافی قرار میگیرد.
سفارش استاپ (Stop Order) چیست؟
ویژگی کلی سفارشات استاپ در میزان تأثیر متفاوت آنها بر حجم سفارشات موجود در بازار است.
سفارشات استاپ فقط هنگامی که قیمت لحظهای بازار به آنها برسد فعال میشوند و از قبل در لیست سفارشات صرافی قابل رویت نیستند.
به طور کلی وجود مفهومی به نام سفارش استاپ، باعث پردازش سفارشات لیمیت و مارکت به صورت شرطی میشود.
در بخش بعد منظورمان از شرطی بودن سفارشات استاپ را دقیقتر توضیح میدهیم.
نحوه انجام سفارشات استاپ مارکت چیست؟
هنگامی که سفارش خرید یا فروش ارز یا سهامی را به صورت استاپ مارکت ثبت میکنیم، در واقع به سیستم صرافی میگوییم در صورت رسیدن قیمت دارایی به قیمت A، آن را برای ما با بهترین قیمت ممکن مانند قیمت B بخرد یا بفروشد. در صورت ایدهآل بودن شرایط مارکت و وجود خریداران و فروشندگان کافی ممکن است در قیمت A=B معامله انجام شود و ما دقیقاً در آن قیمتی که مدنظر داریم به معامله ورود کنیم یا از معامله خارج شویم.
به عنوان مثال اگر بخواهیم روی ارزی که احتمال رشد ارزش آن وجود دارد و قیمتش 1 دلار است، سفارش استاپ مارکت ثبت کنیم. به صرافی میگوییم در قیمت 1.3 دلار این ارز را برای ما خریداری کند.
در این شرایط، سیستم معاملاتی صرافی سعی میکند هنگامی که قیمت لحظهای بازار به 1.3 دلار رسید، با بهترین قیمت ممکن و ترجیحاً در همان قیمت 1.3 دلار، ارز موردنظر را برای شما خریداری کند.
سفارش استاپ مارکت برای فروش نیز به همین صورت انجام میشود. یعنی صرافی سعی میکند پس از رسیدن قیمت لحظهای بازار به قیمت موردنظرتان، سفارش شما را با بهترین قیمت بازار یا همان قیمتی که هنگام ثبت سفارش وارد کردید، پردازش کند.
نحوه انجام سفارشات استاپ لیمیت چیست؟
روش ثبت سفارش استاپ لیمیت بدین شکل است که از صرافی میخواهیم در صورت رسیدن قیمت لحظه ای دارایی به قیمتی مانند A آن را برای ما در قیمت B بخرد یا بفروشد.
برای مثال قیمت ارزی 0.9 دلار است و روند صعودی دارد. در مسیر حرکت قیمت این ارز یک سطح مقاومتی در قیمت 1.2 دلار به چشم میخورد و ما میخواهیم در صورت پرقدرت بودن روند قیمتی و شکست سطح مقاومتی پیشرویش در قیمت 1.4 دلار آن را بخریم.
در این حالت میتوانیم از سفارش استاپ لیمیت خرید استفاده کنیم و برای سیستم معاملاتی صرافی مشخص کنیم که اگر قیمت به 1.2 دلار رسید در قیمت 1.4 دلار خرید را انجام دهد. (البته بهتر است قیمت استاپ را کمی بالاتر از سطح مقاومتی قرار دهیم تا از شکست آن مطمئن شویم. برای مثال بهتر است سفارش را اینگونه تنظیم کنیم که اگر قیمت به 1.3 دلار رسید در قیمت 1.4 دلار خرید انجام شود.)
تنظیم سفارشات استاپ لیمیت فروش، مشابه سفارشات استاپ لیمیت خرید است. یعنی اگر قیمت روند نزولی داشته و در حال شکست سطوح حمایتی باشد، قیمت مربوط به سطح حمایتی را به عنوان قیمت استاپ و قیمت فروش را کمی پایین تر از آن درنظر میگیریم.
به عنوان مثال اگر قیمت ارزی 1 دلار باشد و در یک روند نزولی به سطح حماتی در قیمت 0.8 دلار نزدیک شود. در صورتی که قصد فروش آن را داشته باشیم میتوانیم سفارش استاپ لیمیت را در قیمت 0.8 دلار تنظیم کنیم و در صورت ادامه روند نزولی، در قیمتی مانند 0.6 یا 0.7 دلار اقدام به فروش کنیم.
حتما بخوانید –> چه چیزی برای ساخت NFT خوبه؟
تفاوت و شباهت استاپ لیمیت با استاپ مارکت چیست؟
شباهت
طبیعتاً شباهت این دو روش سفارش گذاری در این است که هردو به روش استاپ انجام میشوند. یعنی تا زمانی که قیمت بازار به آنها نرسد، در لیست سفارشات قرار نمیگیرند.
تفاوت
سفارشات استاپ لیمیت در یک محدوده خاص انجام میشوند. در حالی که سفارشات استاپ مارکت در یک قیمت مشخص پردازش میشوند.
در صرافی کوکوین (Kucoin) نحوه انجام سفارش استاپ مارکت چیست؟
آموزش انجام سفارش استاپ مارکت خرید و فروش در صرافی کوکوین
در صورتی که توضیحات مربوط به سفارش استاپ مارکت تا این قسمت مقاله را به خوبی درک کرده باشید به آسانی میتوانید سفارش استاپ مارکت خود را در صرافی کوکوین ثبت کنید.
کافی است در Stop قیمتی که قصد دارید سفارش شما در آن فعال شود، و در قسمت Amount مقدار ارزی که میخواهید خرید یا فروش کنید را وارد کنید. تا زمانی که قیمت لحظهای آن ارز به قیمت موردنظر شما رسید، صرافی کوکوین بهطور خودکار سفارش را براساس قیمت موردنظر شما یا بهترین قیمت بازار انجام دهد.
بدیهی است که اگر قصد فروش ارز موردنظر را دارید، در بخش Sell و اگر قصد خرید دارید در بخش Buy باید سفارش را تنظیم کنید.
آموزش انجام سفارش استاپ لیمیت خریدوفروش در صرافی کوکوین
برای مثال اگر قیمت فعلی بیتکوین 18 هزار دلار باشد و فرضاً یک سطح مقاومتی در قیمت 19 هزار دلار موجود داشته باشد و شما تصمیم بگیرید 1 بیتکوین در قیمت 20 هزار دلار خرید کنید. باید در ستون سمت چپ یا همان قسمت Buy، قیمت 19 هزار دلار را در بخش Stop، و قیمت 20 هزار دلار را در بخش Price وارد کنید. در قسمت Amount نیز میتوانید عدد 1 یا همان تعداد بیتکوینی که میخواهید خرید کنید وارد کنید.
به طور مشابه اگر بخواهید سفارش استاپ لیمیت فروش 1 بیتکوین را تنظیم کنید، در صورتی که قیمت فعلی بیتکوین 22 هزار دلار، سطح مقاومتی در قیمت 21 هزار دلار و قیمتی که قصد فروش بیتکوین را دارید 20 هزار دلار باشد. باید به ترتیب قیمتهای 21 هزار دلار و 20 هزار دلار را در بخشهای Stop و Price ستون سمت راست یا Sell وارد کرده و در بخش Amount مقدار بیتکوینی که میخواهید بفروشید وارد کنید.
در صرافی کوینکس (Coinex) نحوه انجام سفارش استاپ مارکت چیست؟
آموزش انجام سفارش استاپ لیمیت خرید و فروش در صرافی کوینکس
سفارش استاپ لیمیت خرید را در ستون سمت چپ (Buy) و سفارش استاپ لیمیت فروش را در ستون سمت راست (Sell) تنظیم کنید.
هنگامی که قیمت روند نزولی دارد، قیمتی که قصد دارید سفارش در آن آماده فعالسازی شود را در بخش استاپ (Stop) وارد کنید. این قیمت میتواند قیمت مربوط به یک سطح حمایتی در سفارش فروش و هنگامی که قیمت روند صعودی دارد این قیمت میتواند مربوط به یک سطح مقاومتی در سفارش خرید (Buy) باشد.
سپس قیمتی که میخواهید معامله در آن انجام شود را در لیمیت (Limit) وارد کنید. و در نهایت حجم معامله خود را در قیمت Amount تعیین کنید.
برای مثال اگر قیمت فعلی بیتکوین 20 هزار دلار و روند صعودی باشد و یک ناحیه مقاومتی در قیمت 22 هزار دلار پیشروی روند صعودی قرار داشته باشد. اگر بخواهیم پس از شکست ناحیه مقاومتی به سمت بالا وارد معامله شویم و بیتکوین بخریم؛ باید یک سفارش استاپ لیمیت خرید با قیمت استاپ (Stop)، 22 هزار دلار و قیمت خرید 24 یا 23 هزار دلار تنظیم کنیم.
این سفارش ما به این معناست که اگر روند قیمتی توانست سطح مقاومتی 22 هزار دلار را به سمت بالا بشکند در قیمت 23 یا 24 هزار دلار و یا هر قیمتی که مدنظر دارید خرید بیتکوین با حجم معینی که در بخش Amount وارد میکنید انجام شود.
آموزش انجام سفارش استاپ مارکت خرید و فروش در صرافی کوینکس
به عنوان مثال اگر بیتکوین را در قیمت 18 هزار دلار خرید کرده باشیم و بخواهیم آن را در قیمت 20 هزار دلار بفروشیم ولی امکان حضور در بازار دقیقاً در زمانی که قیمت بیتکوین به 20 هزار دلار برسد را نداشته باشیم، میتوانیم قیمت 20 هزار دلار را در بخش استاپ (Stop) در سمت راست (Sell) وارد کرده و با تعیین مقدار بیتکوین ها برای فروش در بخش Amount، یک سفارش فروش استاپ مارکت در قیمت 20 هزار دلار ثبت کنیم.
با این کار صرافی هنگامی قیمت لحظهای بیتکوین به 20 هزار دلار برسد، در همان قیمت و یا بهترین قیمت موجود در بازار بیتکوینهای شما را به فروش میرساند.
سخن پایانی
تسلط به انواع سفارشگذاری در بازارهای مالی جزو مهمترین مهارتهایی است که معاملهگران برای ورود و خروج به موقع از پوزیشنهای معاملاتی با آن آشنا باشند.
در این مقاله مفهوم سفارشات مارکت (Market)، لیمیت (Limit) و روش انجام معامله استاپ مارکت (Stop Market) و استاپ لیمیت (Stop Limit) را بهطور مفصل بررسی کردیم و مثالهای سادهای برای درک هرچه آسانتر این مفاهیم ارائه دادیم.
در نهایت نحوه سفارش گذاری استاپ مارکت و استاپ لیمیت را در صرافی کوکوین و کوینکس آموزش دادیم.
در کارگاه های آموزش ارز دیجیتال و آموزش فارکس کالج تیبورس میتوانید به صورت کاربردی با انواع تکنیک های ضروری برای فعالیت در بازارهای مالی جهانی آشنا شوید. همچنین در دوره آموزش ارز دیجیتال در مشهد و آموزش فارکس در مشهد کالج تیبورس به عنوان بهترین آموزشگاه آموزش بورس در مشهد صفرتاصد هرآنچه برای درآمدزایی از بازارهای مالی نیاز دارید را آموزش میبینید.
دیدگاهتان را بنویسید