بیوگرافی و استراتژی جسی لیورمور و نکات ارزشمند او در سرمایه گذاری
13 نوامبر 2020
ارسال شده توسط تحریریه تیبورس
فهرست مطالب مقاله بیوگرافی و استراتژی جسی لیورمور و نکات ارزشمند او در سرمایه گذاری
جسی لوریستون لیورمور (Jesse Laurston Livermore) در ۲۶ ژوئیه ۱۸۷۷ در ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد. و در سن ۶۳ سالگی در تاریخ ۲۸ نوامبر ۱۹۴۰ چشم از جهان فروبست. او یک سرمایه دار اهل ایالات متحده آمریکا و یک معامله گر بورس بود. که از او بهعنوان خرس وال استریت یاد میشود. او بهعنوان یکی از بزرگترین تریدرهای تاریخ شناختهشده است. لازم به ذکز است استراتژی جسی لیورمور یکی از استراتژی های قدرتمند دنیای مالی است.
ورود جسی لیورمور به دنیای سرمایه و بورس
جسی لیورمور از سن ۱۴ سالگی مشغول به کار گردید. استعداد فوقالعاده او در ریاضیات زمانی کشف گردید. که وی بهعنوان پادو در یک کارگزاری در شهر بوستون امریکا استخدامشده بود. در آن زمان اکثر مردم نوسانات قیمت را امری تصادفی میدانسته و بر روی افتوخیز قیمت سهام در مغازههایی که به همین منظور دایر شده بود، شرطبندی (قمار) میکردند.جس با توجه به هوش ریاضی خود متوجه گردید. چارتهای قیمتی و نوسانات از «الگوهایی» پیروی میکنند. او با تکیهبر سیستمش بهقدری موفق عمل کرد که تمامی این مغازهها ورود جس را به محل کسبوکارشان ممنوع اعلام کرده بودند. او برای اولین ترید خود بر پایه سیستمش، مبلغ ۵ دلار سهم خرید و دو روز بعد آن سهام را به قیمت ۱۵ دلار نقد کرد. لیورمور پس از مدتی که توانسته بود از این مغازهها مبلغ ۱۰ هزار دلار پول نقد جمعآوری کند، راهی وال استریت گردید.حتما بخوانید: اکسپرت ادوایزر یا ترید خودکار در فارکس چیست؟
حضور لیورمور در وال استریت
جسی لوریستون لیورمور در همان اول و در شروع کار در وال استریت شکست خورد. و دوباره به زادگاهش «بوستون» بازگشت. اما بهجای ناامیدی تصمیم گرفت دلایل شکست خود را موردبررسی قرار دهد. او به این نتیجه رسید که سیستم ابداعیاش با نرخهای زنده کار میکند. (خرید سهم و خروج با سود کم، این در حالی است که در وال استریت تا زمانی که کارگزار رسید خرید سهم را تحویل ندهد، متوجه قیمت سهم نخواهید شد. یکی دیگر از مهمترین درسهایی که او در پنج سال اول ترید خود گرفته بود. براین اساس قرار داشت که هنگام استفاده از یک سیستم مطمئن، با رعایت کامل دیسیپلین، هرگز خارج از سیستم ترید نکند. او این درس را به قیمت چندین هزار دلار فراگرفت. او در نهایت استراتژی جسی لیورمور را ابداع کرد.تجربه ۵۰ هزار دلاری جسی لیورمور
جس در بازگشت به بوستون مجدداً سراغ همان مغازههای قمار رفت. و پس از مدت اندکی ۵۰ هزار دلار پول نقد به دست آورد. او دوباره در سال ۱۹۰۱ راهی وال استریت شد تا شکستی دیگر را تجربه کند. او پس از به دست آوردن پول از مغازهها شروع به تدوین سیستمی نوین برای معامله گری در وال استریت پرداخت. جس تنها ۲ روز صاحب ۵۰ هزار دلار بود و تجربه جدید وی برایش ۵۰ هزار دلار تمام شد.جس پس از دست دادن سرمایه خود درسهای مهم دیگری نیز آموخت. اینکه در معاملاتش به توصیهها و صحبتهای دیگران اهمیت ندهد. روزی جس به همراه یک دوست قدیمی در کارگزاری صحبت میکردند که شخصی به دوست لیورمور گفت: فلان سهم را بفروش. بازار گاوی است. در خلال این گفتگو جس متوجه شد که وی تاکنون به نوسانات کوچک نظر داشته و حرکتهای بزرگ بازار را مدنظر قرار نمیداده است.حتما بخوانید: قرارداد آتی سبد سهام چیست و چگونه معامله میشود؟
جسی خرس بزرگ وال استریت بود.
تمرکز روی حرکات بزرگ بازار منجر به طراحی یک سیستم خوب گردید. و کسب درآمد از وال استریت شروع میشود. در برههای از زمان جسی لیورمور پیشبینی میکند بازار به قله خود رسیده است. و سقوط بهزودی فرا خواهد رسید. ازاینرو شروع به فروش سهام خود میکند. اما قیمتها روزبهروز بالاتر میروند و او با ضرری هنگفت از بازار خارج میشود. عامل زمان، درس بزرگ دیگری بود که این ضرر هنگفت برای وی به ارمغان آورد. او به این نتیجه رسید که یک تحلیلگر باید بتواند زمان درست ورود و خروج از یک ترید را بشناسد تا بتواند موفق شود.جسی لیورمور زمان برگشت بازار در سال ۱۹۰۷ را با دقتی مثالزدنی تشخیص میدهد. و در روز ۲۴ اکتبر ۱۹۰۷ تنها از محل این پیشبینی ۳ میلیون دلار سود کسب میکند. فروش او چنان دقیق و مؤثر عمل میکردند که مورگان (یکی از کسانی که در سالهای گذشته با کمک ۲۰ میلیون دلاری به وال استریت آن را از ورشکستگی نجات دادند.) شخصاً از جس درخواست کند که فروشهایش را متوقف کند وگرنه بهتنهایی بازار را نابود خواهد کرد. بعد ازاینروز جسی لوریستون لیورمور به «خرس بزرگ وال استریت » مشهور شد.یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای جسی لیورمور در ترید تشخیص محدودههای حمایت و مقاومت بود. او برای هر معامله عامل زمان را همیشه مدنظر قرار میداد. و قبل از ورود میدانست که این ترید تا چه زمانی باز است و نقطه خروج با ضرر زمانی نیز داشت.استراتژی جس لیورمور در بورس
- همیشه منتظر بود تا بازار دارای جهت گردد.
- در صنایع پیشرو بازار، سهام پیشرو را در آنها شناسایی مینمود.
- یکی از ارکان اصلی سیستم ترید او «حجم» بود.
- برای ورود مطمئن صبر مینمود تا نماد موردنظر سیگنال دهد و سپس بدون تجدیدنظر وارد میشد.
- بهمحض حرکت سهم در جهت موردنظرش، خرید را بهصورت پلهای شروع میکرد.
- با سهم صبورانه همراهی میکرد و به نوسانات کوچک قانع نبود.
نکاتی استراتژی جس لیورمور که او در معاملاتش رعایت میکرد. و بهعنوان اصل به آنها پایبند بود ۱۰۰ عمر دارند؛ اما هنوز بهاندازه همان روزها اهمیت دارند.
«فکر کردن من را پولدار نکرد، صبر کردن برایم سودآور بود»
وقت آمورش: آیا می خواهید یک استراتژی قدرتمند را در بورس آموزش ببینید؟
نکات برتر استراتژی جسی لیورمور
درس دیگری که زود یاد گرفتم این بود که هیچچیز جدیدی در وال استریت وجود ندارد. نمیتواند وجود داشته باشد. زیرا معاملات سهام در وال استریت بهاندازه تپهها قدیمیاند.سهام قوی را تنها در بازارهای گاوی بخرید و سهام ضعیف را تنها در بازار خرسی بفروشید.
در بازار بورس «گاو» نماد بازار صعودی و «خرس» نماد بازار نزولی است. (برآیند کلی بازار بورس بهوسیله یک نشانگر با عنوان (شاخص کل) نشان داده میشود). بههیچعنوان نباید معاملات خود را بیبرنامه و خودسرانه انجام دهید. تمامی معاملات بایستی بر اساس استراتژی منطقی که در جهت انتخاب درست سهم انجام شود.اگر زمینه معاملات مهیا نیست، معامله نکنید.
تدوین یک استراتژی به زمان و تمرین زیاد نیازمند است؛ اما هنگامیکه استراتژی مناسب طراحی گردید، تنها وظیفه شما دنبال کردن استراتژی است. لیورمور در جمله معروف خود میگوید: فکر کردن نبود که باعث شد پول زیادی به دست آورم، بلکه همیشه نشستن بود که پول کلان برایم میرساند.با حد ضرر معامله کنید و پیش از انجام معامله سطح حد ضرر را بشناسید.
معامله گران حرفهای و موفق برای تمام اتفاقاتی که ممکن است پس از خرید سهم بیفتد برنامه و محاسبه دارند. آنها حتی پیش از ورود به هر سهم میدانند که چه زمان و کجا و چگونه از سهم خارج شوند.میانگین کم نکنید.
کاهش میانگین توان این را دارد که سرمایه افراد را تحلیل ببرد. اگر چندین بار این کار را انجام دهید، قیمت بازهم علیه شما خواهد بود. جس نسبت به ضررهای کاهش میانگین بارها هشدار داده است، روشی که بسیار رایج است.تعداد زیادی سهام را دنبال نکنید.
جس لیورمور معتقد است دنبال کردن چندین سهم مختلف تمرکز را از بین میبرد و توصیه میکند روی معامله قوی سهام در بازار گاوی و ضعیفترین سهام در بازار خرسی تمرکز کنید. هرچه تعداد سهام بیشتری را دنبال کنید، احتمال اینکه حرکات مهمی که دنبالشان هستید را از دست بدهید بیشتر است.جسی سقوط ۱۹۲۹ را پیشبینی کرد.
تست بازار (اهمیت حجم) یکی دیگر از تجربیات او بود. او بر اساس استراتژی جسی لیورمور خود، هرزمان تصمیم به واردکردن حجم زیادی از سرمایه داشت، با مقدار کم و در جهت عکس واردشده و بر اساس توانایی و کشش بازار در جذب سرمایه ترید را آغاز مینمود. او دوباره سقوط ۱۹۲۹ را بهدرستی پیشبینی کرد و در آن زمان فقط پوزیشن فروش داشت. پس سقوط بزرگ سال ۱۹۲۹ نام جس لیورمور به تیتر اول روزنامه نیویورکتایمز تبدیل شد و بسیاری از تریدرها او را مقصر اصلی این سقوط معرفی کرده سیل نامههای تحدید آمیز بهسوی او روان گردید. کتابی که در سال ۱۹۴۰ منتشر نمود تحت رکود آن سال موفقیتی درفروش کسب نکرد.حتما بخوانید: لات (Lot) در فارکس چیست؟
چه کتابهایی از لیورمور به چاپ رسیده است؟
جس به معنای واقعی در دنیای معاملهگری یک اسطوره است. تنها در سقوط بازار در ۱۹۲۹ بالغبر ۱۰۰ میلیون دلار سود به دست آورد که معادل یک میلیارد دلار امروز است. با این سطح از تغییرات تکنولوژیک در عصر حاضر، اما هنوز دو کتاب او که حدود یک قرن پیش نوشتهشده دارای دیدگاههای بسیار ارزشمندی است.- چگونه در بورس معامله کنیم (How to Trade in Stocks)
- خاطراتی از یک اپراتور سهام نوشته ادوین لفور
جس تمام ضررهای خود را در دو عامل خلاصه نموده است:
- تدوین نکردن قوانین معامله به طور کامل
- عدم پیروی از قوانین خود
مقالاتی که پیشنهاد میکنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید
3.7/5 - (4 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید