• بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • کلاب تخصصی تی‌بورس
    • سامانه اعضای کلاب
    • نحوه عضویت در کلاب
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای
کالج تی‌بورس
  • بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • کلاب تخصصی تی‌بورس
    • سامانه اعضای کلاب
    • نحوه عضویت در کلاب
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
مجله آموزشی کالج تی‌بورس

وبلاگ

کالج تی‌بورس > بلاگ > بزرگان بازار بورس > ویلیام اونیل، مبدع استراتژی کانسلیم

ویلیام اونیل، مبدع استراتژی کانسلیم

9 شهریور 1400
ارسال شده توسط b-alipoor
بزرگان بازار بورس, تحلیل بنیادی

فهرست مطالب

ویلیام جی. (بیل) اونیل، زاده اکلاهاما و بزرگ‌شده تگزاس است. نخستین سرمایه گذاری او مبلغی در حدود ۳۰۰ دلار، با خرید سهام پروکتر و گمبل (بزرگترین شرکت سازنده مواد شوینده در آمریکا) بود. از وی نیز بعنوان نویسنده کتاب “استراتژی کانسلیم” و همچین مبدع استراتژی کانسلیم(CANSLIM) نیز یاد می‌شود.
او سپس به عنوان دلال سهام به شرکت هایدن استون پیوست و بررسی سهام برنده‌شده در بازار سهام را همان زمان آغاز کرد. وی پس از آنکه موجودی حساب خود را طی۲۶ماه بیست برابر کرد، توانست یکی از صندلی‌های بازار سهام نیویورک را در سی سالگی بخرد.

شرکت او بانک داده عظیمی از اطلاعات مربوط به سهام را از تاریخ ۱۸۸۰تاکنون گردآوری کرده است. او می‌گوید:”دریافتیم اوضاع فرق زیادی نکرده است. الگوهای نموداری ۱۹۱۰ ،۱۹۳۰و ۱۹۵۰با الگوهای کنونی یکسان هستند.”مورگان و ادوارد هریمن و شرکایشان سهام را بالا می‌بردند. تفاوت تنها به روزهای قدیم باز میگردد. اما الگوهای یکسان ۱۹۳۰به بعد شرکتهای موفق در خرید و فروش سهام بدل به عامل اصلی در تعیین ارزش سهام شدند.

حتما بخوانید: افزایش سرمایه چیست؟

از اینرو اونیل روزنامه اینوسترز بیزنس را (که در ابتدا روزنامه اینوسترز نام داشت) سال ۱۹۸۴ بنیان نهاد.

“داشتم قدم میزدم یک وال استریت ژورنال برداشتم و دیدم هیچ کدام از اطلاعاتی که ضروری هستند، داخل آن موجود نیست. آنها جداول قدیمی آسوشیتدپرس را برمیداشتند و داخل مجله چاپ میکردند.”اما بیل اونیل تنها به گردآوری و انتشار جزئیات اکتفا نمی‌کرد. او به تفسیر آنها هم می‌پرداخت.

موفقیت در بازار بورسما حالا الگوهای برنده سهام را از تاریخ ۱۸۸۰ تاکنون در دست داریم. همه متغیرها و عوامل بنیادی را بررسی کرده‌ایم. ــ درآمدها، بازگشت سرمایه، و محصولات ــ و سپس همه موارد تکنیکی را از نظر گذراندیم. و اکنون ترکیبی از تمام این متغیرها را مدل کردهایم: حمایت مالی، شرایط صنعتی، محصولات و مجموعه قواعدی در دست داریم. چیزی مثل نمایه آنچه توصیف‌گر یک سهام پیشرو است.

حتما بخوانید: راز به ثروت رسیدن وارن بافت چیست؟

او ادامه می‌دهد: «مدل ما بی‌عیب و نقص نیست. ما هم اشتباهات خودمان را داریم، اما طبق قواعدی کار می‌کنیم که اگر اشتباهی رخ دهد، آن را دور می‌ریزیم و سراغ کار بعدی می‌رویم در واقع اونیل نوعی استراتژی دادوستد را بر پایه همه آن داده‌ها ابداع کرد؛ استراتژی‌ای که به کن اسلیم است.

نام استراتژی کانسلیم (CANSLIM) از حروف ابتدایی چند قاعده به شکل زیر برآمده است:

  • درآمدهای کنونی : C
  • درآمدهای سالانه: A
  • محصولات یا خدمات نو: N
  • عرضه و تقاضا بر اساس حجم : S
  • پیشرو یا عقبمانده : L
  • مالکیت نهادی :I
  • شاخصهای عمده بازار و مارکهای تجاری آنها :M

چگونه در بورس موفق باشیم

سپس این اطلاعات با سیر عملکردِ هزاران سهام موفق مقایسه می‌شود. این کار با اتکا به سال‌ها پژوهش و البته تجربه شخصی اونیل در حیطه دادوستد انجام می‌شود.

حتما بخوانید: ۲۰ پاراگراف برتر کتاب چگونه در بورس ۲ میلیون دلار بدست آوردم؟

بهترین اشتباه اونیل از زبان خودش

Great Western Financial گریت وسترن فایننشال و Brunswick برونسویک همه اینها در اوایل دهه ۱۹۶۰پیشرو بودند. تازه داشتم از نمودارها استفاده می‌کردم و سهام برونس و ام ای اف M.A.F و… آنها را در زمان مناسب و به شیوه مناسب خریده بودم و موقعیت‌ها و سودهای بسیار خوبی داشتم. اما وقتی سهام آنها به نقطه اوج خودشان رسیدند، بیش از حد نگهشان داشتم و همه منفعت حاصل از فروش آنها را از دست دادم. از اینکه کار را خراب کرده بودم، خیلی ناراحت بودم و درست از این اتفاق سردرنمیآوردم، چون کاملا سهام مناسب را در زمان مناسب خریده بودم اما دوباره به عقب بازگشتم.

ماه‌های متمادی را بر سر تحلیل ریزترین جزئیات هر یک از سهام که سال گذشته خریده بودم، سپری کردم. خودکار قرمزی برداشتم، روی نمودارها زمان خرید و فروش را علامت زدم و دفتر حسابداری بزرگی داشتم که سیر تغییر قیمت و حجم همه این سهام را روز به روز ثبت کرده بودم و از طریق آن به جزئیات بسیاری دست یافتم.

فوق العاده بود. آخرش چیزی را فهمیدم که احتمالا از همان اول بدیهی بود: فهمیده بودم چهطور سهام بخرم.

طبق استراتژی کانسلیم یعنی سهام واقعا پیشرو را بخرم، اما هیچ برنامه‌ای برای زمانِ فروش آنها نداشتم. هرگز در این باره فکر نکرده بودم. همین زمان بود که قواعد فروش را مدون کردم. یعنی اینکه وقتی یک سری اتفاق‌های مشخص افتاد، باید سهام را فروخت و همچنین فهمیدم همه این سهام وقتی به اوج میرسد که بازار به اوج می‌رسد. پس دریافتم که باید بخشی از قواعد خرید و فروش را بر اساس فعالیت عمومی بازار مدون کرد.

حتما بخوانید: تغذیه در معامله گری

و این قواعد را تدوین کردم. در نهایت سیستمی را ابداع کردم که کار میکرد و معنادار بود. پیش از آن، تنها برای نیمی از بازی قاعده داشتم. به‌عبارت دیگر، خط حمله داشتم، اما خط دفاع نداشتم .شبیه بازیگر تنیسی بودم که می‌دانست چه‌طور فورهند بزند، اما ضربه بک‌هند را بلد نبود.

کانسلیم در تحلیل تکنیکال

یکی از سهامی که در موردش کار را خراب کرده بودم، سهام سرتینتید بود. پدیده دیگری هم در این فرآیند مشخص شد سهام جهش کرده بود و سپس به شدت تعدیل شده بود و تازه آن وقت من آن را فروخته بودم؛ یعنی کل سودی که از آن برده بودم، شبیهِ یک پرتاب عادی دوامتیازی در بسکتبال بود. اما بعد از آن بازار چرخیده بود و سهام دوبرابر یا حتی سه برابر شده بود.

پس سیر این سهام را به دقت و با کل جزئیات بررسی کردم و قواعد جدیدی تدوین کردم که اگر بار دیگر با چنین موقعیتی مواجه شدم، به خوبی از عهده آن برآیم.

و قاعده استراتژی کانسلیم این بود: اگر سهامی را خریدید که از پایه شروع میکرد. و ظرف تنها سه هفته یا کمتر ۲۰درصد بالا میرفت، آن وقت این کار چنان فوق العاده است که هر اتفاقی بیفتد، که هر اتفاقی بیفتد، باز باید آن را ۵هفته دیگر نگاه دارید. و سپس دوباره آن را ارزیابی کنید. هم باید برای آن جا باز کنید.

این قاعده یکسال بعد کمک زیادی در مورد سهام سینتکس کرد.

سینتکس نخستین شرکت سازنده داروهای ضدبارداری خوراکی بود. سهام این شرکت درست مثل سرتینتید بالا رفت ــ درصد مشخصی در زمان مشخص ــ و آن را داخل فرمول آن را نگه داشتم. سهام به شدت تعدیل شد اما دست آخر برنده بزرگ آن سال در بازار سهام بود. سهام سینتکس طی شش ماه از ۱۱۰دلار به ۵۵۰ دلار رسید.

حتما بخوانید: آسیب‌های خطای تایید اجتماعی در بورس

این نخستین باری بود که همه‌چیز را درست و به‌موقع کنار هم چیده بودم. سهام مناسب را در زمان مناسب خریداری کرده بودم، ترسی به دل راه نداده بودم، در زمان مناسب و برای مدت زمان مناسب آن را نگه داشته بودم و در موعد مناسب نیز آن رافروخته بودم.

نکته کلیدی این است که من قواعد بسیار خاصی در اختیار داشتم. اگر همان کار چندسال پیش را تکرار کرده بودم، این سهام را خیلی زودتر از موعد مناسب فروخته بودم، چرا که دو بار به شدت تعدیل شده بود.

کانسلیم در تحلیل بنیادیپس حماقتی که قبلا با سهام سرتینتید انجام دادم، مرا وادار کرد تا بنشینم و ببینم چه کار ابلهانه‌ای کردم. و به این ترتیب نقاط ضعف آشکار خودم را دریافته بودم. من قواعد خرید را در اختیار داشتم. اما قاعده‌ای برای اداره کردن موقعیت سهام سرتینتید در چنته نداشتم.

اونیل قواعدش را در CANSLIM به این دلیل تبیین کرد که دریافته بود تقریبا همه‌چیز در حوزه سرمایه‌گذاری در بازار سهام مخالف با طبیعت بشری است.

حتی یک شخص با تحصیلات بسیار بالا نیز پس از خریدن سهام دست به اشتباه می‌زند. «اگر او سهامی را ۵۰دلار بخرد و این سهام ۱۰دلار شود، هرگز آنها را نخواهد فروخت. ریاضی و روانشناسی اغلب آدمها را فریب می‌دهد». به زبان ساده، اونیل قواعدی را تبیین کرد که احساسات و عواطف را از حیطه سرمایه‌گذاری بیرون قرار می‌داد. شما باید قواعد مشخصی در دست داشته باشید. نه اینکه بنا به احساساتتان سرمایه‌گذاری کنید. زیرا اگر تابع احساسات خود باشید یا ترس بر شما چیره می‌شود یا همیشه امیدوار باقی خواهید ماند.

حتما بخوانید: ۲۱ پاراگراف برتر کتاب معامله‌گر منضبط از مارس داگلاس

از تحلیل استراتژی کانسلیم در واقع جهت شناساندن سهم در مدت زمان کوتاه به طور مختصر و مفید استفاده می‌شود. به طورکلی مهمترین قسمت در تحلیلCANSLIMبرای شناخت سریع یک شرکت، مطالعه و بررسی روند عایدی کل شرکت و نیز وضعیت سود هر سهم و روند قیمتی سهم می‌باشد.

به طور کلی در تحلیل‌ CANSLIM به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت:

۱٫ در بخش اول CANSLIM به بررسی حرف C یا Current quarterly earning per share پرداخته می‌شود. در این قسمت تاکید بر آن است که EPS فصلی شرکت بررسی گردد. و چنانچه این EPS نسبت به مدت مشابه سال قبل حداقل بطور متوسط از ۲۵ تا ۵۰ درصد رشد برخوردار باشد. آنگاه سیگنال مناسب در تحلیل CANSLIM دریافت می‌گردد.

۲٫ در بخش دوم به بررسی حرف A یا Annual earning per share پرداخته می‌شود. توضیح آنکه این بخش مربوط به بررسی EPS سالـانه شرکت نسبت به ۵سال قبل میباشد، چنانچه دارای رشدی معقولـانه باشد و نرخ رشد مرکب سالـانه درآمد بین ۲۵تا ۵۰درصد باشد سیگنال مطلوب CANSLIM دریافت میگردد.

۳٫ در بخش سوم استراتژی کانسلیم به بررسی حرف N یا New products New management New high پرداخته میشود. به این معنا که:

الف) بر طبق تحقیقات به عمل آمده توسط ویلیام اونیل و سایر تحلیلگران این نکته استنباط گردیده. که بیش از %۹۵ از شرکتهایی که جزو پربازده‌ترین شرکت‌ها طی یک دوره تحلیلی و تحقیقی ۳۸ سال بوده‌اند. آن دسته از شرکتهایی هستند که از محصولـات جدید یا ارائه خدمات جدید بهره گرفته‌اند.

ب) همچنین در این تحقیق نشان داده شده که شرکت‌هایی که از مدیریت مناسب و قوی و هیات مدیره منسجمی برخوردار بوده‌اند. در بین موفق‌ترین شرکت‌ها قلمداد شده‌اند.

ج) شایان ذکر است که شرکتهایی که قیمت‌های بالای جدیدی را در نمودارهای قیمتی ایجاد کرده‌اند نیز از جمله شرکت‌هایی هستند که سیگنال مطلوبی را در تحلیل CANSLIM ایجاد می‌نماید.

حتما بخوانید: جلسه سوم: استراتژی کانسلیم

۴٫ در بخش چهارم به بررسی حرف S در CANSLIM یا همان Supply demand پرداخته می‌شود. بدین معنا که هر چه میزان سهام شناور آزاد شرکتی کمتر باشد یعنی سهام آن شرکت در اختیار عده‌ای خاص قرار داشته باشد، آن سهم از چشم‌انداز رشد مناسبی برخوردار خواهد بود. با توجه به تحقیقات ویلیام اونیل اکثر سهم‌های در حال رشد کمتر از ۲۵ میلیون سهم شناور داشته‌اند.

ویلیام اونیل مبدع کانسلیم

۵٫ در بخش پنجم استراتژی کانسلیم، به بررسی حرف L یا Leader پرداخته می‌شود. بدین معنا که مردم اغلب سهامی را خریداری می‌نمایند که اولـاً باصنعت مرتبط با آن آشنایی داشته باشند و شرکت مزبور را بشناسند ثانیاً صنعت فوق‌الذکر جزو صنایع پیشرو باشد گفتنی است که سهام مناسب در تحقیقات ویلیام اونیل از قدرت نسبی ۸۷ در صنعت خود برخوردار بوده‌اند.

۶٫ در بخش ششم استراتژی کانسلیم به بررسی حرف I یا Institutional sponser ship پرداخته می‌شود. بدین معنا که مردم تمایل به خرید سهامی دارند که از سوی سرمایه‌گذاران نهادی و یا شخصیت‌های حقوقی خریداری می‌شود. و مورد نظر مساعد آنها و حمایت این ارگان‌ها قراردارد. لذا چنانچه سهمی در شرایط فوق قرار داشته باشد از سیگنال CANSLIM برخوردار خواهد شد.

۷٫ در بخش هفتم استراتژی کانسلیم به بررسی حرف M یا Market direction پرداخته می‌شود. بدین ترتیب که اکثر سهام بازار در جهت روند یا Trend کلی حرکت بازار حرکت می‌کنند.

سخن پایانی

در این مقاله خلاصه ای زندگی ویلیام اونیل، ابداع کننده استراتژی کانسلیم (CANSLIM) و همچنین نویسنده کتابی با همین عنوان را شرح دادیم. و سپس توضیح دادیم که هرکدام از حروف تشکیل دهنده این استراتژی چه معنایی دارد. و چگونه می‌توان با ترکیب این حروف سهام مناسب برای خرید را مشخص کرد. همانطور که می‌دانید که این کتاب برای معامله گران فاندامنتالیست به عنوان “انجیل مقدس معامله‌گری” شناخته می‌شود.

↵ همچنین شما می‌توانید نسخه صوتی کتاب صوتی کانسلیم را در بورصدا بشنوید.

مقالاتی که پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید

  • ۳۹ پاراگراف برتر کتاب کانسلیم، روشی متفاوت برای کسب سود در بازار سهام
  • نیکلاس دارواس می‌گوید: "گوش هایم دشمن من شده بودند" / پاراگراف بورسی
  • آموزش آتی کالا در شیراز
5/5 - (1 امتیاز)
برچسب ها: معامله گر حرفه ای
جدیدتر تفاوت EPS و DPS در بورس چیست و چه کاربردی دارند؟
قبلی شرطی‌سازی معامله گری در ضمیر ناخودآگاه | بخش دوم

3 Comments

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • مصطفی گفت:
    15 آذر 1397 در 21:41

    کانسلیم خیلی جذاب و درسته …اما وضعیت بازار ما که کلی تلاطم داره رو چکار کنیم کجای دل کانسلیم بزاریم

    پاسخ
    • بهنام علی پور گفت:
      20 آذر 1397 در 14:49

      به طور کلی ابزارهای بنیادی مانند کانسلیم مسیر روشنی از سرمایه گذاری را برای شما تعیین می‌کند. ریزش‌های موقتی بازار با ابزارهای دیگری مانند تکنیکال و مدیریت سرمایه پوشش داده می‌شود.

      پاسخ
  • aheidarinejhad گفت:
    14 فروردین 1399 در 22:16

    سلام

    ممنون از زحمات و مطالب بسيار ارزنده اين سايت .
    در مبحث CANSLIM دو مورد رو من خوب متوجه نشدم، شايد اشتباه ترجمه و يا تايپي باشه .
    به نظر مياد كه پارا گراف بعد از عكس تنيس باز شفاف ترجمه نشده .
    مورد بعدي در پاراگرافي كه با شماره 4- شروع ميشه، در خصوص شناوري سهام يك شركت، منظور 25 ميليون سهمه يا 25% از سهام شركته ؟

    ممنون
    با تشكر
    عليرضا

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

مشاهده عملکرد استراتژی آپر در بورس
  • Instagram
  • Telegram
لایو با موضوع روانشناسی معامله‌گر
کليه حقوق مادی و معنوی متعلق به کالج آموزشی تی بورس می‌باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://tboursecollege.com/?p=4486
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
close-link
لیست علاقه مندی ها 0
صفحه لیست علاقه مندی را باز کنید به خرید ادامه دهید
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.