• دوره آموزش بورس ایران
  • دوره آموزش ارز دیجیتال
  • دوره آموزش بورس جهانی
  • دوره آموزش آتی کالا
  • دوره سبک زندگی معامله‌گر
  • دوره آموزش فارکس
  • مجوز فنی و حرفه‌ای
کالج تی‌بورس
  • از استادت مشاوره بگیر!
  • بهترین سرمایه گذاری چیست؟
  • دوره‌های صفرتاصد آموزشی
    • دوره آموزش بورس ایران
    • دوره آموزش سهام جهانی
    • دوره آموزش بازار آپشن
    • دوره آموزش آتی کالا
    • دوره سبک زندگی معامله‌گر
    • دوره آموزش ارز دیجیتال
    • دوره آموزش فارکس
  • خدمات تخصصی فارکس
    • دوره آموزش فارکس (Forex)
    • کوچینگ رایگان معامله‌گر فارکس
  • مجله آموزشی تی‌بورس
  • درباره تی‌بورس
    • تماس با ما
    • مجوز فنی و حرفه‌ای

وبلاگ

کالج تی‌بورس > بلاگ > روانشناسی بازار سرمایه > آموزش تصویری تابلو خوانی بورس | بخش ۲

آموزش تصویری تابلو خوانی بورس | بخش ۲

22 می 2020
ارسال شده توسط تحریریه تی‌بورس
روانشناسی بازار سرمایه، گوناگون
تابلو بورس و آموزش تابلو خوانی

فهرست مطالب مقاله آموزش تصویری تابلو خوانی بورس | بخش ۲

تابلو خوانی پیش‌‌بینی آینده‌‌ی قیمت تنها با تکیه بر مشاهدات معامله‌‌گر از تابلو بورس هست. در این روش آموزش بورس فرد بااهمیت کمتر نسبت به تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی و لزوماً یکسری اطلاعات و مهارت‌هایی که کسب می‌‌کند؛ می‌‌تواند با مشاهده تابلو بورس، پیش‌‌بینی از آینده‌‌ی قیمت داشته ‌‌باشد. این روش جذابیت، سرعت‌بالا و طرفداران بسیاری دارد. در مقاله تابلو خوانی مقدماتی ۱ به کلیه‌‌ی بخش‌‌ها‌‌ی در یک نگاه برای یک سهم پرداختیم. حال در این مقاله به معرفی دیگر سربرگ‌ها می‌‌پردازیم.

حتما بخوانید: آموزش تابلو خوانی بورس | مقدماتی (بخش اول)

تابلو بورس و آموزش تابلو خوانی

ابزار اصلی ما برای تابلو بورس سایت tsetmc.com است که به تابلو‌‌ی بازار بورس معروف‌‌ است. Tsetmc مخفف عبارت Tehran Securities Exchange Technology Management Co است که به معنی شرکت مدیریت تکنولوژی تجاری امنیتی تهران هست. وظیفه‌‌ی این سایت راهبری عملیاتی و فنی سامانه رایانه‌‌ای بورس است و دارای دو کار اصلی تجزیه‌وتحلیل هسته نرم‌‌افزار‌‌های معاملات و طراحی و ساخت نرم‌‌‌‌افزارهای کاربردی روی آن هست. افراد می‌‌توانند از طریق این سایت و بخش‌‌های مختلف آن هسته‌‌ی اصلی معاملات را ببینند و از اطلاعات، آمار و ارقام و تغییرات بازار آگاهی پیدا کنند. پس از بررسی سهام زاگرس در تابلو خوانی مقدماتی ۱، سهم سبجنو (سیمان بجنورد) را از طریق دیگر سربرگ‌‌ها مورد بررسی قرار خواهیم داد. (اطلاعات استفاده شده برای این سهم مربوط به زمستان۱۳۹۸ است)

سربرگ پیام ناظر در تابلو بورس:

در بعضی از روزهای کاری سهامی که ما قبلا خریداری نموده‌‌ایم بسته است و معامله نمی‌‌شود؛ برای آگاهی از علت بسته شدن سهممان می‌‌توانیم به این سربرگ از تابلو بورس مراجعه کنیم. دلایلی همچون نوسان بیش از ۲۰ درصدی قیمت، برگزاری محمع عمومی عادی سالیانه و… می‌‌توانند علل بسته شدن سهممان باشند. لازم به ذکر است این اطلاعیه ها فقط مربوط به سهم سبجنو نیست. به عنوان مثال این سهم در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ به علت تغییرات بیش از ۲۰ درصدی قیمت به مدت ۶۰ دقیقه بسته بوده است.

حتما بخوانید: ۵ دلیل متداول بسته شدن سهام در بورس + فیلم آمورشی

سربرگ سابقه در تابلو بورس:

از دیگر سربرگ‌‌هایی که در تابلو خوانی به شدت مورد استفاده قرار می‌‌گیرد، سربرگ سابقه است؛ سربرگی که اطلاعات سهم را برای روزهای مختلف همچون یک آرشیو بایگانی می‌‌کند. در این سربرگ اطلاعات مفیدی در رابطه با این نماد همچون حجم و ارزش معاملات، قیمت پایانی و آخرین معامله و … در روزهای مختلف را در‌‌می‌‌یابیم. اگر شما روی هرکدام از این پارامتر‌‌ها کلیک نمایید، براساس آن پارامتر سورت‌‌بندی از حداقل به حداکثر و از حداکثر به حداقل صورت می‌‌گیرد.

با کلیک بر روی هرتاریخی می­توانید تغییرات خاص آن روز را مشاهده کنید. نمودار ۲دقیقه، نمودار حجم و… به طور کلی می­توان گفت هراطلاعاتی که از آن روز خاص نیاز دارید در اختیارتان قرار خواهد گرفت. در این قسمت حتی تغییرات سهامداران قبل و بعد آن روز قابل مشاهده است.

با کلیک بر روی خودکار دستی و فعال کردن تیک مربوط به آن می‌‌توان اتفاقات آن روز را همچون یک فیلم مشاهده کرد و تغییرات حجم خریدار و فروشنده را به خوبی لمس کرد همچنین می‌‌توانید با تغییر سرعت، این اتفاقات را با سرعت بیشتری ببینید.

سربرگ اطلاعیه در تابلو بورس :

سربرگ اطلاعیه آیتم بعدی است که در تابلو خوانی مورد بررسی قرار می‌‌دهیم؛ این سربرگ کلیه‌‌ی اطلاعیه‌‌های منتشر شده در رابطه با این نماد را در سایت کدال نشان می‌‌دهد. این اطلاعیه‌‌ها شامل گزارش‌‌های فعالیت ماهانه، ۳ماهه، ۶ماهه، ۹ماهه و یکساله و همچنین سایر اطلاعیه‌‌ها هست.

سربرگ آگهی مجمع در تابلو بورس:

در سربرگ آگهی مجمع زمان، مکان و دستور العمل مربوط به برگزاری مجمع عادی سالیانه و مجمع عمومی فوق العاده نشان داده می‌‌شود.

حتما بخوانید: افزایش سرمایه چیست؟

سربرگ تغییر وضعیت در تابلو بورس:

درسربرگ تغییر وضعیت مشخص می‌‌شود که این نماد در هر ساعت و تاریخی چه وضعیتی را داشته است؛ به طور کلی هر سهم در بورس و فرابورس می‌‌تواند یکی از پنج وضعیت زیر را داشته باشد:

  • مجاز: در این وضعیت معاملات در سهم بصورت عادی انجام می‌شود.
  • مجاز – محفوظ: هنگامی که نماد مدتی است بسته شده ولی در حال بازگشایی است، قبل از بازگشایی نماد در حالت مجاز-محفوظ قرار می‌گیرد. در این حالت ارسال سفارش در نماد قابل انجام است ولی هیچ معامله‌ای صورت نمی‌گیرد. به محض مجاز شدن نماد، سفارشاتی که در نماد موردنظر ثبت شده قابل معامله خواهد شد.
  • مجاز-متوقف: در این وضعیت، نماد غیرقابل معامله است. نماد شرکت‌ها زمانی در این وضعیت قرار می‌گیرند که یکی از دلایل بسته شدن نماد را دارا باشند.
  • ممنوع: در این وضعیت سهم قابل معامله نیست (نماد طی همان روز معاملاتی بازگشایی خواهد شد).
  • ممنوع – متوقف: در این وضعیت سهم قابل معامله نیست و هیچ معامله در روز جاری بر روی سهم صورت نمی‌پذیرد (بازگشایی نماد معاملاتی در همان روز انجام نخواهد شد).

سربرگ شناسه در تابلو بورس:

در سربرگ شناسه اطلاعاتی درباره ی نماد همچون کد ۱۲ رقمی نماد، نام لاتین شرکت، گروه صنعت و… وجود دارد که البته بعضی از این اطلاعات اهمیت کمی برای سهامداران دارند.

سربرگ هیات مدیره در تابلو بورس:

در سربرگ هیات مدیره اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت و اطلاعاتی درباره‌‌ی آنها درج می‌‌شود.

سربرگ حقیقی_حقوقی در تابلو بورس:

یکی از جذابترین بخشها برای علاقه مندان به رفتار شناسی در آموزش بورس سربرگ حقیقی-حقوقی هست که در این بخش مشخص می شود در روزهای مختلف چه تعداد از معاملات با چه حجم، ارزش و قیمت میانگینی توسط افراد حقیقی و حقوقی انجام شده است. برای محاسبه‌‌ی تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی باید حجم سهام فروخته شده توسط افراد حقوقی از حجم سهام خریداری شده توسط این افراد را کم کنیم تا تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی را به دست بیاوریم مثلا اگر عدد ۱۵۰۰۰۰را از ۳۴۰۰۰۰ کم کنیم عدد منفی ۱۹۰۰۰۰ حاصل می‌‌شود که نشان دهنده‌‌ی تغییر ماکیت برای سهم سبجنو در تاریخ ۳۰ دی است.

حتما بخوانید: تفاوت اصلی دیدگاه سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در چیست؟

سربرگ سهامداران در تابلو بورس:

در این سربرگ سهامداران عمده یا به عبارتی سهامداران درصدی شرکت نمایش داده می‌‌شود، به عنوان مثال شرکت سیمان فارس و خوزستان ۱۵۸ ملیون از سهام شرکت سیمان بجنورد را داراست که این میزان ۴۰درصد از کل سهام این شرکت هست و با توجه به اینکه این سهامدار درصدی در این روز به خرید یا فروش سهام نپرداخته است تغییر سهام مربوط به آن صفر است.

سربرگ EPS در تابلو بورس:

در این بخش مقدار سودی که شرکت در بازه‌‌های زمانی مختلف پیشبینی و محقق کرده است نشان داده می‌‌شود به عنوان مثال در دوره‌‌ی شش ماهه که اطلاعات آن در ۲۳/۸/۱۳۹۶ منتشر شده است؛ شرکت به ازای هر سهم ۵۰۶ ریال سود پیشبینی کرده است که از این میزان سود توانسته ۴۴۵ریال را محقق کند. همچنین شرکت برای سال قبل ۴۶۳ ریال سود ساخته همچنین میزان سود برای دوره‌‌ی شش ماه‌‌ی قبل ۹۱ ریال بوده است.

لازم به ذکر است آیتم EPS پیش بینی شده تا سال ۱۳۹۶ رواج داشته است. به طور کلی معامله‌‌‌‌گران بزرگ دنیا هم پیشنهاد می‌‌کنند به جای استفاده از سود های پیشبینی شده و وعده‌‌های مدیران شرکت ها مبنی بر راه‌‌اندازی خط تولید های جدید یا منعقد کردن قرارداد های پرسود درآینده برای تحلیل، به گذشته‌‌ی شرکت رجوع کنید و شرکتی را که روند سودآوری مناسبی را در سالیان گذشته خود داشته است را برگزینید.

حتما بخوانید: تفاوت EPS و DPS در بورس چیست و چه کاربردی دارند؟

سربرگ DPS در تابلو بورس:

در ادامه‌‌ی معرفی سربرگ‌‌ها در تابلو خوانی به معرفی DPS خواهیم پرداخت که به معنی سود نقدی به ازای هر سهم است و توسط شرکت برای یکسال مالی بین سهامداران تقسیم می‌‌شود. به عنوان مثال شرکت سیمان بجنورد برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۶/۱۲/۲۹ به ازای هر سهم ۳۵۰ ریال سود بین سهامداران خود تقسیم کرده است.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله تفاوت های EPS و DPS مراجعه کنید.

سربرگ آمارها در تابلو بورس:

در سربرگ آمار می‌‌توان آمار‌‌های کلی را در رابطه با این شرکت یافت مثلا این شرکت در ۳ ماه گذشته ۳۶ روز مثبت بوده یا در ۱۲ ماه گذشته تنها ۳ روز بدون معامله بوده است.

سربرگ معرفی در تابلو بورس:

اگر به دنبال اطلاعات ریزی همچون آدرس، شماره تلفن، ایمیل ، وب سایت و… شرکت می‌‌باشید می‌‌توانید به بخش معرفی رجوع کنید.

سربرگ ترازنامه و سود و زیان در تابلو بورس:

سربرگ ترازنامه و سود و زیان اطلاعات و صورت های مالی دوره های زمانی مختلف را نشان می‌‌دهد که توضیح در رابطه با پارامتر‌‌های مختلف آنها مربوط به تحلیل بنیادی هست و در مقالات جداگانه به آنها خواهیم پرداخت.

حتما بخوانید: آموزش تصویری ترازنامه و صورت سود و زیان شرکت های بورسی

سربرگ تولید و فروش در تابلو بورس:

در قسمت تولید و فروش محصولات اصلی شرکت و مقادیر و مبالغ فروش آنها در بازه‌‌های زمانی مختلف ذکر می‌‌شود. مثلا در دوره‌‌ی سه ماه منتهی به ۱۳۹۷/۰۳/۳۱ سیمان تیپ ۲ یکی از محصولات این شرکت بوده است که مقدار فروش آن ۹۴۴۹۸ تن بوده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴.۱۱ درصد کمتر شده است.

سربرگ پورتفوی در تابلو بورس:

در این قسمت پورتفوی شرکت‌‌های سرمایه‌‌گذاری را می‌‌توانیم مشاهده کنیم؛ باتوجه به اینکه نماد سبجنو مربوط به یک شرکت سرمایه‌‌گذاری نیست در این قسمت اطلاعاتی مشاهده نمی‌‌کنیم. اما اگر یک شرکت سرمایه‌‌گذاری مثل نماد پردیس را جست‌‌و‌‌جو کنیم به بخش پورتفوی این شرکت دست می‌‌یابیم و خلاصه‌‌ی سرمایه گذاری‌‌های این شرکت را شاهد خواهیم بود.

سربرگ تصمیمات مجمع در تابلو بورس:

در آخرین بخش تابلو خوانی مقدماتی۲ به معرفی سربرگ تصمیمات مجمع خواهیم پرداخت . در این قسمت تصمیمات مجامع عمومی عادی سالیانه و فوق‌‌العاده را می‌‌بینیم به عنوان مثال برای دوره‌‌ی دوازده ماه منتهی به ۱۳۹۶/۱۲/۲۹ تاریخ، زمان و مکان برگزاری مجمع ذکر شده است. با کلیک کردن بر روی حاضرین، صورت سود وزیان، سود قابل تخصیص و سایر موارد می‌‌توان به اطلاعات جزیی تری دست یافت.

نتیجه گیری:

هر خرید و فروشی هرچند خاص و به اصطلاح، محرمانه باشد باید از رهگذر عرضه و تقاضا بگذرد و بر روی تابلو بازار بورس درج گردد، اینجاست که هر فردی می‌‌تواند حرکات خریدار و فروشنده را تا حدی تجزیه‌وتحلیل کرده و به نتیجه‌‌ی درستی برسد و فرصتی پیدا می‌‌شود که سهام‌‌دار خرد در لحظات طلایی، به جمع احتمالی بازیگردان‌‌های بزرگ بپیوندد.

اهمیت تابلو خوانی به حدی است که اگر فردی تحلیل بنیادی و تکنیکال را به صورت کامل آموزش دیده باشد اما توانایی استفاده از سایت Tsetmc و تابلو خوانی را نداشته باشد از انجام معامله عاجز است. پس این ابزار به عنوان مکمل تحلیل‌‌های تکنیکال، بنیادی، مدیریت سرمایه و رفتار شناسی می‌‌تواند ما را به سوی موفقیت در بازار بورس سوق دهد.

مقالاتی که پیشنهاد می‌کنیم برای آموزش رایگان سرمایه گذاری مطالعه کنید

  • تابلوخوانی بورس کالا در بخش قراردادهای آتی
  • ورود به بازار سرمایه چه گام هایی دارد؟
  • کارگاه تخصصی آموزش نوسان گیری
4.3/5 - (6 امتیاز)
برچسب ها: آموزش بورسآموزش سرمایه گذاری در بورسبورستابلو بورستابلو خوانیتابلو خوانی بورسخرید و فروش سهامسرمایه گذاری در بورس
قبلی آیا حباب بورس واقعیت دارد؟
بعدی همه چیز درباره تبدیل شدن به یک معامله‌گر منضبط

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • مینا نظری گفت:
    17 آوریل 2021 در 18:17

    من هم این مقاله و هم دیگر مقالات شما رو خوندم. عالی و قابل فهم توضیح میدید. سپاسگزارم 🌹

    پاسخ
  • مصطفی گفت:
    17 آوریل 2021 در 19:18

    خیلی عالی و کامل بود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

محاسبات زیر را انجام دهید *

کوچینگ فارکس
  • Instagram
  • Telegram
کليه حقوق مادی و معنوی متعلق به کالج تی‌بورس می‌باشد.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://tboursecollege.com/?p=18308
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.